PC reset sorunu lütfen yardım

Berke00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bilgisayarım oyunu rahatça kaldırmasına ve sıcaklıklarda da hiçbir sorun olmamasına rağmen AC Valhalla ya girdikten 2 dk sonra pc res atıyor. Grafikleri düşürmek fps sınırlama hepsini denedim bir işe yaramadı. çözümünü bilen yardımcı olabilir mi? (sadece bu oyunda oldu rdr2 yi yüksek ayarlarda sorunsuz oynadım)

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Sistem özelliklerinizi yazar mısınız? Ayrıca rdr2 en son ne zaman oynamıştınız. O zamandan itibaren bilgisayarda parça değiştirme ya da yeni bir şey yüklediniz mi? Sistem kaldırmazsa açmaz. Açıp kapanması sıcaklık ya da yükte güç yetmemesi olabilir. Belki de bir program çakışıyordur.

KS

Berke00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem özelliklerinizi yazar mısınız? Ayrıca rdr2 en son ne zaman oynamıştınız. O zamandan itibaren bilgisayarda parça değiştirme ya da yeni bir şey yüklediniz mi? Sistem kaldırmazsa açmaz. Açıp kapanması sıcaklık ya da yükte güç yetmemesi olabilir. Belki de bir program çakışıyordur.
16 gb ram rx5600 ekran ardı r3 3100 cpu. hiçbir değişiklik yok. rdr2 oynadığım dönemde de denemiştim ac valhalla oynamayı yine aynı sorun olmuştu

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
16 gb ram rx5600 ekran ardı r3 3100 cpu. hiçbir değişiklik yok. rdr2 oynadığım dönemde de denemiştim ac valhalla oynamayı yine aynı sorun olmuştu

Bilgisayarı stres testine sokma şansınız var mı? Güç kaynağınız nedir? Ubisoft oyunlarında bug çok olur ama sistemi kapatana denk gelmedim. Sistem parçasında bir ihtimal veya yazılım çakışması sorun var. Sistem hata mesajı vermediği için muhtemelen parça sorunu. En çok rastlanan güç kaynağı sorunu olur. Muhtemelen sistem yük altında bir yerden hata veriyor.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Windows kapanırken mavi ekran vermese dahi bir hata raporu yazar. Hata koduna bakmanız halinde daha sağlıklı tahmin yürütebiliriz.
Başlat çubuğu yanındaki arama çubuğuna olay görüntüleyici yazın.
Olay görüntüleyicisi - windows günlükleri - sistem (çift tıklayın açılsın)
Kapandığı andaki zaman diliminde varsa kırmızı kodları paylaşabilirsiniz. (Kırmızı renkte !HATA yazan kod. Sarı uyarı kodları önemsizdir.)

Adsız.jpg

Hata 10013 Mantık Hatası - Kullanıcıdan gelen tam girişe rağmen yanlış bir çıktı üretildiğinde yazılım mantığı hatası oluşur. Bu durum, Microsoft Corporation kaynak kodu veri işlemede bir kusur içerdiğinde görülür.

Son düzenleme:
KS

Berke00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarı stres testine sokma şansınız var mı? Güç kaynağınız nedir? Ubisoft oyunlarında bug çok olur ama sistemi kapatana denk gelmedim. Sistem parçasında bir ihtimal veya yazılım çakışması sorun var. Sistem hata mesajı vermediği için muhtemelen parça sorunu. En çok rastlanan güç kaynağı sorunu olur. Muhtemelen sistem yük altında bir yerden hata veriyor.

Windows kapanırken mavi ekran vermese dahi bir hata raporu yazar. Hata koduna bakmanız halinde daha sağlıklı tahmin yürütebiliriz.
Kapandığı andaki zaman diliminde varsa kırmızı kodları paylaşabilirsiniz. (Kırmızı renkte !HATA yazan kod. Sarı uyarı kodları önemsizdir.)

Ekli dosyayı görüntüle 11550

Hata 10013 Mantık Hatası - Kullanıcıdan gelen tam girişe rağmen yanlış bir çıktı üretildiğinde yazılım mantığı hatası oluşur. Bu durum, Microsoft Corporation kaynak kodu veri işlemede bir kusur içerdiğinde görülür.
cache hierarchy error diyor error state yazmıyor

Güç kaynağınız nedir ?
stres testi yaptım pc de herhangi bir sorun olmadı sadece 125 145 w arasında gidip gelirken saniyelik 15 w ye düştü sorun bu olabilir mi acaba yoksa testin bir parçası mı

sadece 600 w olduğunu hatılıyorum

Ekli dosyayı görüntüle 11550

1669058393276.png

Son düzenleme:

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305

stres testi yaptım pc de herhangi bir sorun olmadı sadece 125 145 w arasında gidip gelirken saniyelik 15 w ye düştü sorun bu olabilir mi acaba yoksa testin bir parçası mı

sadece 600 w olduğunu hatılıyorum

Ekli dosyayı görüntüle 11581
Test sonucunu tam hatırlamıyorum ama voltaj düşmesi sorun olabilir fakat bunu daha tecrübeli birileri açıklarsa daha sağlıklı olur. İnternetten baktım biraz amd sorunu demişler. Biri ekran kartımdandı sattım demiş, biri xmp kapattım sorun azaldı demiş, başkası overclock vardı kapattım demiş, bir başkası Core Performance Boost(CPB) kapattım şimdilik iyi demiş. Elinizin altında imkan ya da bir arkadaşınızla kısa süreli test yapabilirseniz. İşlemci ile ilgili diyenler daha çok denk geldim. Tam çözüm sunamadım maalesef benim tecrübe bilgimi aşıyor.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Örnek bir hata kodu paylaştım sadece, aynısı yazmaması gayet normal.
Microsoft-Windows-WHEA-Logger kodları sürücü çakışmasına işaret edebilir ve bellek hatasına işaret edebilir ama kesin diyemem.
Öncelikli olarak OCCT ile PSU'yu yük testine sokup 10 dk süre ile deneyin. Sorun bulmuyorsa diğer adımlara geçin.
Memtest86 ile bellekleri denetleyin (video rehber).
RAM'leri tek başına deneyip sorunun devam edip etmediğini de gözlemlemenizi öneririm. Tek RAM kullanımında sorun olmuyorsa RAM kitini değiştirmenizi öneririm. Eğer tek RAM kullanıyorsanız, farklı RAM bulup denemenizi öneririm.
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile temizleyip güncel bir WHQL kurun (beta sürümlerinden uzak durun).
Windows güncellemerini kontrol edin. Güncelleme varsa yapmanızı öneririm.

Windows hata ayıklaması sorununuza bir ihtimalle yardımcı olabilir (windows sürücülerinde bozulma varsa).
Windows+X tuşlarına basın Windows Powershell (yönetici) açın ve daha sonra komutu yazıp enter basıp bekleyin bitince ikinci komut için de aynını yapın. Komutlar:
Sfc /ScanNow
Dism /Online /Cleanup-image /RestoreHealth
İşlemler bitince PC yeniden başlatın.

Eğer minidump dosyası oluşmuşsa yeni konu açarak paylaşın, minidump analizi konusunda bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir. Minidump dosyası sorun tespitinde daha net bilgiler verebiliyor.

Minidump dosyası oluşmamışsa ve yukarıdakiler çözüm sağlamadıysa format atmayı deneyebilirsiniz.
Windows kendi sitesinden kurulum aracı ile flash belleğe yeni bir iso dosyası oluşturup format atabilirsiniz. Win 10 kullanıyorsanız link:

KS

Berke00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Test sonucunu tam hatırlamıyorum ama voltaj düşmesi sorun olabilir fakat bunu daha tecrübeli birileri açıklarsa daha sağlıklı olur. İnternetten baktım biraz amd sorunu demişler. Biri ekran kartımdandı sattım demiş, biri xmp kapattım sorun azaldı demiş, başkası overclock vardı kapattım demiş, bir başkası Core Performance Boost(CPB) kapattım şimdilik iyi demiş. Elinizin altında imkan ya da bir arkadaşınızla kısa süreli test yapabilirseniz. İşlemci ile ilgili diyenler daha çok denk geldim. Tam çözüm sunamadım maalesef benim tecrübe bilgimi aşıyor.
teşekkür ederim yardımın için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri