PC şifresi ni nasıl kırarım

Emirhan Eren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
öncelikle Selamün Aleyküm bir şey soracaktım bilgisayarın düğmesine bastığım anda ekranda şifre çıkıyor normal bilgisayar açıldıktan sonraki ekranda gelen şifre değil direk siyah ekranda şifre istiyor ne bot menüye girebiliyorum ne bios a bios pilini falan çıkardım 20 dk bekledim geri taktım bir şey değişmede bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Eğer bios pilini çıkarıp takmak işe yaramadıysa kodu 3 kere yanlış girin size bir master code verecek bu kodu https://bios-pw.org/ adresine girin ve şifrenizi size verecektir.

KS

Emirhan Eren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
komut sistemine girebilmem için pc yi açmam gerekiyor ben izzah edememişim pc nin düğmesine bastığımda yüklenme ekranı falan gelmeden del e basındır bios ayarlarına basın dır onlar gelmeden pc daha gücü tam vermeden siyah ekranda pasworld yazıyor gri bir kutucuk içerisinde ama bios bilini o kadar uzun süre çıkarmadım bir deneyeyim saol

KS

Emirhan Eren

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
WalterHolk sitede yeniyim sana yönelik nasıl cevap yazacağımı bilmiyorum direk buradan yazıyorum kusura bakma 3 kere yanlış girdikten sonra hiç bir kod gelmiyor youtubede de görmüştüm 3 kere yanlış girince bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorsun kapatıp açıyorum bir daha deniyorum 3 kez girince tekrar kitleniyor öyle kod vermedi yani

Furkancekmece şuan pc başka yerde ama söylediğin taktiği denedim ctrl alt delete yapar yapmaz bilgisayar kendini restliyor 2 kere basıncada bir farkı yok

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Tekrar merhaba çok fazla gerçekten işe yarayan yöntemi yok ne yazık ki. 3 en etkili yöntem de bunlar. Biosa ulaşamıyor olmanız epey can sıkıcı bir durum.

" ( Cmos jumper'la pim atlatma yaparsan bios password sıfırlanır. ) Bu bellek bilgisayar kapatılıp gücü kesildiğinde ufak bir pin sayesinde çalışır. laptobunun anakartında ki bu CMOS belleğine güç sağlayan pinin enerjisini kesecek doğru jumperları bulmalısın. Her marka ve modele göre bu jumperların yerleri değişmektedir. Bu yüzden laptobunun anakartının manuel kitapcığını bulup, cmos pininin jumper yerlerini öğrenmelisin. Ama tabiki değişebilir de bazı laptop üreticiler CMOS pinine kısa devre yaptırırken kimisi de jumper veya saat pili gibi bileşenler kullanmışlardır.
Cmos nedir diye sorarsın hocam yapılan tüm ayarlamaları ve değişiklikleri saklamaktır

AMI Bios Standart Sıfırlama Şifreleri :

.M.I., AAAMMMIII, AMI?SW , AMI_SW, BIOS, CONDO, HEWITT RAND, LKWPETER, MI ve PASSWORD.
Award Bios Standart Sıfırlama Şifreleri :

Award marka biosların şifreleri 8 basamaktan oluşmaktadır. 1322222, 589589, 589721, 595595, 598598 , ALFAROME, ALLY, ALLy, aLLY, aLLy, aPAf, award, AWARD PW, AWARD SW, AWARD?SW, AWARD_PW, AWARD_SW, AWKWARD, awkward, BIOSTAR, CONCAT, CONDO, Condo, condo, d8on, djonet, HLT, J256, J262, j262, j322, j332, J64, KDD, LKWPETER, Lkwpeter, PINT, pint, SER, SKY_FOX, SYXZ, syxz, TTPTHA, ZAAAADA, ZAAADA, ZBAAACA ve ZJAAADC.
Phoenix Bios Standart Sıfırlama Şifreleri :

BIOS, CMOS, phoenix and PHOENIX.
Diğer Markalar için Bios Standart Sıfırlama Şifreleri :
Marka BIOS Şifresi

VOBIS & IBM merlin
Dell Dell
Biostar Biostar
Compaq Compaq
Enox xo11nE
Epox central
Freetech Posterie
IWill iwill