PC Start Tuşuna Bastıktan Sonra Kasadan Gelen Cızırtı Benzeri Ses

Mehmed19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Video bu link
Merhabalar bir ay önce yeni bir sistem topladım pc start yaptığım zaman kasada ufak bir titreme cızırtı gibi bir ses geliyor ve bazen fc24 gibi oyunlar oynarkende 1sn süren aynı sesi duyuyorum oyun oynarken cok nadir olasada her açılışta bu sesi cıkartıyor biraz canımı sıktı acıkcası kaynağını bulamadım fikirlerinizi rica ediyorum ufak bir videosunu paylaştım

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
Bu ses fanlardan birinden geliyor. Tek tek fanların kablolarını çıkararak test edin zaten sorunlu fanı tespit edersiniz bu sayede. Sorunlu fanı tespit edince vidalamasına vs iyice bakın.

KS

Mehmed19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu ses fanlardan birinden geliyor. Tek tek fanların kablolarını çıkararak test edin zaten sorunlu fanı tespit edersiniz bu sayede. Sorunlu fanı tespit edince vidalamasına vs iyice bakın.
Hocam üst fanları durdum denedim ön fanları durdum denedim soğutucunun fanları da denedim yine geliyor ses anlayamadım açıkcası sökmeden denedim hepsini kontrolcü ile stop ettirerek

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
Mekanik HDD varsa eğer güç kablosunu çıkarıp bir dener misin PC açmayı. Eğer oda değilse tek seçenek PSU kalıyor. Yani dönen bir mekanik parça start anında titreşimi yapıyor. Eğer ekran kartı fanları start'da dönüyorsa onlarda olabilir. En zoru ekran kartı ve psu denemek olduğu için HDD varsa onu öneririm. Hatta HDD'ye elinizi tutarak bile bakabilir siniz zaten böyle bir ses varsa titreşim olur.

KS

Mehmed19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mekanik HDD varsa eğer güç kablosunu çıkarıp bir dener misin PC açmayı. Eğer oda değilse tek seçenek PSU kalıyor. Yani dönen bir mekanik parça start anında titreşimi yapıyor. Eğer ekran kartı fanları start'da dönüyorsa onlarda olabilir. En zoru ekran kartı ve psu denemek olduğu için HDD varsa onu öneririm. Hatta HDD'ye elinizi tutarak bile bakabilir siniz zaten böyle bir ses varsa titreşim olur.
Hoca hdd kullanmıyorum m2 var iki adet kasamı değişeceğim değşirken hepsini tek tek kontrol ederim artık yardımın icin tesekkğrler

KS

Mehmed19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Video
Tek tek tüm fanlara baktım ses fanlardan gelmiyor kule tipi soğutucum var sanki onun bağlantı yerinden geliyormus gibi geldi bir video daha ekledim anlayan biri yardım edebilir mi rica etsem

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri