Yardım PC Tavsiye & Öneri

Winter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
x
Ekran Kartı
x
Merhabalar,

60-65 bin TL arasında bir bütçem var. Sadece oyun odaklı ısınma, dar boğaz gibi sorunlar yaşmayacağım bir sistemim olsun istiyorum. Yaklaşık bir haftadır PC araştırması yapıyorum. Birçok mecradan bilgi ve tavsiye almak için videolar izledim ancak oldukça kararsız ve takıntılı biriyim. En çok kafama yatan sistem, Gaming Gen sitesindeki PC Hocası - GG15 sistemi oldu. Şu anda fiyatı 62,5 bin TL ve ben SSD’yi 2 TB’ye yükseltmek istiyorum. Böylece fiyat yaklaşık 65 bin TL civarına geliyor.

Sizce bu sistem, bu fiyat bandı için en iyisi midir? Yoksa bu fiyata ya da biraz daha düşük bir bütçeyle daha verimli bir sistem alabilir miyim? Toplama sistem yapmaktan biraz çekiniyorum; eğer fiyat konusunda 4-5+ bin TL civarında bir tasarrufum olmayacaksa hazır sistem tercih etmek isterim.

Ayrıca, ilk kez internetten PC alacağım için Itopya, GamingGen, Sinerji gibi sitelerden alışveriş yaparken hasarlı, ikinci el veya arızalı ürün gönderilme ihtimali var mı? Bu sitelerden uzak durmam gereken yerler var mıdır?

Sizin görüş ve önerileriniz benim için çok değerli. Artık karar verme aşamasına geçeceğim, bu yüzden her tavsiye çok kıymetli. Şimdiden zaman ayırıp okuyup tavsiye verdiğiniz için teşekkür ederim.

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hocam sistem gayet güzel. 9070 XT kullanıcısı olarak kesinlikle öneririm ve tam bir F/P canavarıdır. Ekran kartının da fiyatı düşmüşken bu sistem bence alınır. Kesinlikle üzmez, tam 2K oyun kartıdır.

Tek tek toplama sistemler maalesef hem zaman olarak hem de stok durumlarından dolayı can sıkabiliyor. O yüzden bu sistem alınabilir. Arızalı vs ürün gönderimi olma ihtimali çok düşük çünkü önceden test edilip gönderiliyor hazır sistem. Şahsen ben görüntüye önem verdiğim için kendim topladım. Ancak bütçem sınırlı olsa ve sadece performans odaklı gitseydim bu sistemi kesin alırdım. Şahsi görüşüm budur.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
keşke dün gaming gecesinde şu sistemi değerlendirseydin
indirimden önceki fiyatı bu idi
indirimde 58k vivarlarına düştü

1752355203932.png

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
anakart asus b650m k am5 amazonda 5400tl

Ram corsair vengeance rgb 2x16gb 6000mhz cl36 gaminggende 5439tl

işlemci ryzen 7 7600x sinerjide 7900tl

depolama kingston kc3000 nvme m2 ssd incehesapta 4100tl

psu raijintek cratos 850 +80 gold amazonda 5500 tl

kasa asus tuf gaming gt302 sinerjide 5600 tl

soğutucu thermalright phantom spirit 120 se argb trendyolda 1700 tl

ekran kartı 5070 prime oc sinerjide 33 bin

Toplam: 68.639

Fiyat düşürmek isterseniz:
modüler olmayan bir psu alabilirsiniz. HighPower Performance 850w +80 gold
işlemciyi 5 7500f yapabilirsiniz.

Amd ekran kartı alırsanız daha ucuza gelir ama piyangodur. Bazı kullanıcıda hiç sorun çıkmaz çok sever bazısında ekran görüntüsü alırken bile crash yedirtir ( ben )

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228

Amd ekran kartı alırsanız daha ucuza gelir ama piyangodur. Bazı kullanıcıda hiç sorun çıkmaz çok sever bazısında ekran görüntüsü alırken bile crash yedirtir ( ben )
bu sistemi gerçekten bu fiyata öneriyor musunuz

KS

Winter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam sistem gayet güzel. 9070 XT kullanıcısı olarak kesinlikle öneririm ve tam bir F/P canavarıdır. Ekran kartının da fiyatı düşmüşken bu sistem bence alınır. Kesinlikle üzmez, tam 2K oyun kartıdır.

Tek tek toplama sistemler maalesef hem zaman olarak hem de stok durumlarından dolayı can sıkabiliyor. O yüzden bu sistem alınabilir. Arızalı vs ürün gönderimi olma ihtimali çok düşük çünkü önceden test edilip gönderiliyor hazır sistem. Şahsen ben görüntüye önem verdiğim için kendim topladım. Ancak bütçem sınırlı olsa ve sadece performans odaklı gitseydim bu sistemi kesin alırdım. Şahsi görüşüm budur.
Önerin için çok teşekkür ederim.
keşke dün gaming gecesinde şu sistemi değerlendirseydin
indirimden önceki fiyatı bu idi
indirimde 58k vivarlarına düştü

Ekli dosyayı görüntüle 43249
Yazık oldu :( Her gün siteleri kontrol ediyordum hazır sistemlerde bu tarz indirim v.s bir şey yakalar mıyım diye. Dünde şansa misafir vardı geç saate kadar bakamadım. Aktif olsaydım görüp kesin değerlendirirdim. İşlemci de daha da iyi performans vereniymiş sanırım. Fırsatı kaçırdık. Kısmetim değilmiş.

Bu sistemin gg15 hazır sisteminden artıları olarak ne gibi farkları olur acaba? Tam olarak sistem parçalarına hakim değilim. Sizin önerdiğiniz sistem performansdan ödün verip daha uzun ömürlü parçalardan oluşuyor sanırım. Yoksa önerdiğiniz sistem daha iyi bir performans verebilir mi?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Bu sistemin gg15 hazır sisteminden artıları olarak ne gibi farkları olur acaba? Tam olarak sistem parçalarına hakim değilim. Sizin önerdiğiniz sistem performansdan ödün verip daha uzun ömürlü parçalardan oluşuyor sanırım. Yoksa önerdiğiniz sistem daha iyi bir performans verebilir mi?
Amd ekran kartları piyango olduğu için sapphire nitro+ 7800xt'den ağzım yandığından beri amd ekran kartı kimseye önermiyorum, bazı insanda ise hiç bir sorun olmuyor ,tam bir piyango yani. Şansınızı denemek isterseniz gg15 alın tabii herkesin parası kendine. Ben bir daha paramla rezil olmamak için amdye bulaşmam.

gg15 fiyat performans olarak harika bir sistem, şayet ekran kartı nvidia olsaydı kesinlikle onu önerirdim.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
241
Amd ekran kartları piyango olduğu için sapphire nitro+ 7800xt'den ağzım yandığından beri amd ekran kartı kimseye önermiyorum, bazı insanda ise hiç bir sorun olmuyor ,tam bir piyango yani. Şansınızı denemek isterseniz gg15 alın tabii herkesin parası kendine. Ben bir daha paramla rezil olmamak için amdye bulaşmam.

gg15 fiyat performans olarak harika bir sistem, şayet ekran kartı nvidia olsaydı kesinlikle onu önerirdim.
9070xt alanlar gayet memnun. Fiyat yönündende oldukça f/p sistem. Yukarıda arkadaş 68k ya sistem toplamış GG-15 den daha kötü bir sistem ve daha pahalı. 5070 ekran kartı var evet ama 9070xt daha iyi benim gözümde. 9070xt kartlarının inceleme ve test videolarını izleyip karar verebilirsin.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
9070xt alanlar gayet memnun. Fiyat yönündende oldukça f/p sistem. Yukarıda arkadaş 68k ya sistem toplamış GG-15 den daha kötü bir sistem ve daha pahalı. 5070 ekran kartı var evet ama 9070xt daha iyi benim gözümde. 9070xt kartlarının inceleme ve test videolarını izleyip karar verebilirsin.
Türkçe çeviri yapmışsın sağ ol. Memnun olanları yazmış ama olmayanları yazmamış.

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Türkçe çeviri yapmışsın sağ ol. Memnun olanları yazmış ama olmayanları yazmamış.
Nvidia kart alıp pişman olanlar da var. İstisnalar kaideyi bozmaz. Nvidia kartlar daha kaliteli olabilir, ama fiyat/performans kısmını göze almazsak. Ben de 9070 XT aldım ve memnunum. Araştırsam 9070 xt alıp arızalı çıktığı için kullanamayan bile bulurum muhtemelen.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri