Yardım PC Topladım Fakat Açılmıyor

EspadaHG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Iyi geceler. Kasım indirimlerinden toplama pc yapalım dedik. Taner kardeşin videolarından esinlenerek kendimiz toplayalım dedik resmen çuvalladik. Bi yardim edin nolur.
Sistemim.
Asus tuf b850m plus
Asus prime rtx 5070 oc
Ryzen 5 7500f
Msi mag aa13 hava soğutma
Msi mag a750gl psu
Goodram 2x16 ram 6400 - cl32
Wd black sn7100 1 tb
Gigabyte kasa c500p

Sorun ise pc açılmıyor. Fanlar dönüyor rgb leri yanıyor 10 sn sonra kapanıyor. Araştırdım bios güncellenmesi gerektiği yazıyor onu da yaptım. Bazen 10 sn sonra kapanıyor bazen 10 dk sonra. Kapana kapana gide gele 2025 kasım yeni bios yüklendi. Psu da yeni nesil soket var sari renk 450wat yaziyor ve direk ekran kartina takılıyor. Cpu ilave güç pinleri de takılı.
Bazende anlam veremedim bir şekilde arkadan usb ye birsey takip çıkardığımda kapanıyor kisa devre olsa hiç açılması gerekmez mi. Başka ne yapmalıyım.

Yahub

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Goodram 6400 CL32 XMP aktif mi?

KS

EspadaHG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios tan expo 1 seçili. Baska bir ayar yapmadım nasil bakılır ona

Duzeltme: ram ın üstündeki kodu epey sitesinde arattım expo ve xmp uyumlu yazıyor.

Son düzenleme:
KS

EspadaHG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
son durum: Anakarttaki hata ışıkları 4 adet 1 er sn arayla yanıp sönüyor. sonra ekran geliyor. w11 kurulumunu yaptım. Fakat daimi değil 5 6 bazen 10 dk sonra tekrar kapanıyor. Anlamış değilim. kimileri kısa devre var diyor. kimisi anakarta sabitlerden kaç vida kullandığımı sordu. ilginç bir durumdayım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri