Eyvallah inceliyorum simdi
Hocam klavye olarak
Aslında var. Sistem hakkında şuanlık yok. 1 hafta içinde sipariş edicem konuştuklarımızı. Benim yurtdışında yaşayan akrabalarım var. Kasım gibi türkiye ye gelicekler. Onlara hangi parçaları getirtsem benim için uyguna gelir? Amazondan baktım biraz ama hemen hemen aynı paraya denk geliyor euro bazında. Ben mi yanlış bakıyorum genelde yurt dışından getirtmek ucuz olmazmı? Ram ve ssd yi sonradan eklicem Kasıma kadar beklerim sorun yok. Valize atıp gelebilecekleri türden bana ucuza ne getirebilirler. Bu konu hakkında bilginiz var mıdırHayırlı olsun diyorum.
Başka bir sorunuz kaldı mı?
Hocam zaten ekran kartı vb direk sistem olarak sipariş edicem ben bu sistem haricinde bir parça avantajlı olur mu diye merak etmiştim işte sıvı soğutmayı sonra alıcam mesela o belki ucuza denk geliyor mu diye. Değilse 200 300tl için hem o kadar uzun beklemeye hem de insanları yormaya gerek yok.Ekran kartı ve işlemci ürünleri daha ucuza gelebiliyorsa yanlarında getirmeleri daha avantajlı olabilir. Anakart zaten TR üzerinde aşırı pahalı değil. Diğer bileşen ürünleriyse sık sık ciddi indirime giriyor. Ancak listeye PSU ürünü de eklenebilir.
Yurtdışında burada olmayan çok iyi sıvı soğutmalar var aynı paraya gelse bile böyle alımlar yapılabilir. Benzer şekilde PSU yani güç kaynağı içinde TR üzerinden satılmayan kaliteli ürünler var yurtdışında.Hocam zaten ekran kartı vb direk sistem olarak sipariş edicem ben bu sistem haricinde bir parça avantajlı olur mu diye merak etmiştim işte sıvı soğutmayı sonra alıcam mesela o belki ucuza denk geliyor mu diye. Değilse 200 300tl için hem o kadar uzun beklemeye hem de insanları yormaya gerek yok.
Size de çok zahmet verdim sağolun tekrar da müsait bir zamanınızda bana kulaklık psu sıvı soğutucu ram aklıma gelenler bunlar veya sizin bildiğiniz başka parçalar varsa önerirseniz sevinirim. Çünkü ben marka bilmiyorum şunu şunu alın diyebilmem gerekiyor. veya nasıl araştırabileceğimi söylerseniz ben de araştırmaya çalışır en son size sorarımYurtdışında burada olmayan çok iyi sıvı soğutmalar var aynı paraya gelse bile böyle alımlar yapılabilir. Benzer şekilde PSU yani güç kaynağı içinde TR üzerinden satılmayan kaliteli ürünler var yurtdışında.
Şimdi yurtdışında neler ne kadara satılıyor önce ona bakmam gerek. Bana DC üzerinden yazın orada hızlıca beraber bakalım isterseniz site ve ürün bazında bütçenize göre?Size de çok zahmet verdim sağolun tekrar da müsait bir zamanınızda bana kulaklık psu sıvı soğutucu ram aklıma gelenler bunlar veya sizin bildiğiniz başka parçalar varsa önerirseniz sevinirim. Çünkü ben marka bilmiyorum şunu şunu alın diyebilmem gerekiyor. veya nasıl araştırabileceğimi söylerseniz ben de araştırmaya çalışır en son size sorarım
Hocam iyi olurdu ama şuan evde değilim . Akşam da sizi rahatsız etmek istemem. Site sorun değil ürün de dediğim gibi aklımda özellikle sadece kulaklık ve soğutucu var. Gerisi sadece uyguna gelirse alınacak şekilde. O yuzden ister siz müsait zamanınzda denk gelen ürünler olursa yazın yada sizin müsait olduğunuz zaman dc den haberleşelim. Yardımınız için eyvallahŞimdi yurtdışında neler ne kadara satılıyor önce ona bakmam gerek. Bana DC üzerinden yazın orada hızlıca beraber bakalım isterseniz site ve ürün bazında bütçenize göre?
Ben her zaman müsait oluyorum diyebilirim. Akşam veya sabah fark etmez bana yazabilirsiniz.Hocam iyi olurdu ama şuan evde değilim . Akşam da sizi rahatsız etmek istemem. Site sorun değil ürün de dediğim gibi aklımda özellikle sadece kulaklık ve soğutucu var. Gerisi sadece uyguna gelirse alınacak şekilde. O yuzden ister siz müsait zamanınzda denk gelen ürünler olursa yazın yada sizin müsait olduğunuz zaman dc den haberleşelim. Yardımınız için eyvallah
Tamam hocam yazarım. Sistem geldikten sonra tekrar aklımdaki sorular için konu açarım zaten ama win11 i orijinal mi almam gerekiyor. Forumlar da araştırma yaparken böyle bir konuya denk geldim ve internetten 50 60tl ye satıldığını gördüm. Arada ki bu aşırı fiyat farkı niye?Ben her zaman müsait oluyorum diyebilirim. Akşam veya sabah fark etmez bana yazabilirsiniz.
Birisi yasal olarak kutulu resmi bir ürün. Diğerleri OEM ve Retail lisanslar ki onlarda orijinal anahtarlar ama satışı normalde yasak. Ben 10 seneden fazladır 1 adet OEM 1 adet Retail lisans kullanıyorum 7 TL fiyata birimi 22 TL fiyata birini almıştım.Tamam hocam yazarım. Sistem geldikten sonra tekrar aklımdaki sorular için konu açarım zaten ama win11 i orijinal mi almam gerekiyor. Forumlar da araştırma yaparken böyle bir konuya denk geldim ve internetten 50 60tl ye satıldığını gördüm. Arada ki bu aşırı fiyat farkı niye?
Yani bu şekilde satın almamızın bir sakıncası yok mu? Sadece etik değil ama arada ki fiyat farkı bariz bence eğer sorun yaratmıyorsa alınırBirisi yasal olarak kutulu resmi bir ürün. Diğerleri OEM ve Retail lisanslar ki onlarda orijinal anahtarlar ama satışı normalde yasak. Ben 10 seneden fazladır 1 adet OEM 1 adet Retail lisans kullanıyorum 7 TL fiyata birimi 22 TL fiyata birini almıştım.
Sadece etik değil evet bir sorun yok.Yani bu şekilde satın almamızın bir sakıncası yok mu? Sadece etik değil ama arada ki fiyat farkı bariz bence eğer sorun yaratmıyorsa alınır
Tamamdır hocam şuanlık bütün sorularım bitti. Eğer aklıma birsey gelirse sizi tekrar rahatsız ederimSadece etik değil evet bir sorun yok.
Her zaman buradayız sorun yok, rahatsız etmekte.Tamamdır hocam şuanlık bütün sorularım bitti. Eğer aklıma birsey gelirse sizi tekrar rahatsız ederim![]()