Yardım PC Toplama Anakart Öneri Yardımı

Corhelia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
AMD RYZE 7 7700
Ekran Kartı
-
Bu işlemciye hangi anakart yakışır çok kararsız kaldım msi al diyen de oldu gigabyte al diyende. Fiyat bandı neredeyse aynı.

Kullanacağım işlmeci: AMD RYZEN 7 7700 3.80GHZ

MSİ:

GİGABYTE:

MAXSUN:

Maxsun markasını daha önce duymadığım halde öneren de oldu lütfen fikri olan söylebilir mi?

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
589
Gigabyte ile kullanabilirsin. Maxun global de daha sürücü ve güncelleme dağıtma işini tam rayına oturtamadı.

KS

Corhelia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Gigabyte ile kullanabilirsin. Maxun global de daha sürücü ve güncelleme dağıtma işini tam rayına oturtamadı.
Hocam geri dönüşünüz için teşekkürler. Msi i neden tavsiye etmediniz. Bakıldığında msi daha çok alınabilecekmiş gibi duruyor. (Gigabyte sipariş oluşturdum.)

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
817
GİGABYTE: AMD uyumlu modelleri araştırın

Geriye kalan:
TUF GAMING B850M-PLUS WIFI7
Bir inceleyebilirsiniz. Reddit vb memnuniyet durumu, performanss vb.
Fiyat biraz daha yüksek. 11.000 -11.500 arasında
Amazon 6 taksit seçeneği eklemişler
Bunun ATX modeli de var yalnız iyice yükselmiş fiyatlandırmasını

Son düzenleme:
KS

Corhelia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
GİGABYTE: AMD uyumlu modelleri araştırın Verilen linkteki İNTEL uyumlu model!!!

Geriye kalan:
TUF GAMING B850M-PLUS WIFI7
Bir inceleyebilirsiniz. Reddit vb memnuniyet durumu, performanss vb.
Fiyat biraz daha yüksek. 11.000 -11.500 arasında
Amazon 6 taksit seçeneği eklemişler
Bunun ATX modeli de var yalnız iyice yükselmiş fiyatlandırmasını
Hocam gigabyte anakartı sipariş verdim. Yine de teşekkürler.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
589
Msi i neden tavsiye etmediniz.
Msi giriş seviyesi A620 B650 tarafın da Bios yazılımı tam olarak stabil değil. B850 Serisi de MPG serisi olarak alınmalı. Msi anakartlar ram konusunda seçici. CL değeri 32 ve üzeri Ram'ler ile büyük sorun çıkartıyor. XMP/EXPO Profile 1 açıldığı zaman ; sistemi hiç açamayanlar var, sistemi açıp sürekli mavi ekran alanlar var. Bios ayarları kendi kendine sıfırlananlar var, argb ledleri düzgün çalışmayanlar var. Bu sorunların yaşanmması için alınacak Msi anakart 16-17k falan.
Düşük modelleri ayar kabul etmiyor. Gigabyte ya da Asus bu konuda daha stabil, en azından yapılan ayarı kabul ediyor. Kullandığın anakart hangi marka olursa olsun, Ram CL değeri mutlaka düşük olsun. Sistem daha stabil oluyor.

KS

Corhelia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Msi giriş seviyesi A620 B650 tarafın da Bios yazılımı tam olarak stabil değil. B850 Serisi de MPG serisi olarak alınmalı. Msi anakartlar ram konusunda seçici. CL değeri 32 ve üzeri Ram'ler ile büyük sorun çıkartıyor. XMP/EXPO Profile 1 açıldığı zaman ; sistemi hiç açamayanlar var, sistemi açıp sürekli mavi ekran alanlar var. Bios ayarları kendi kendine sıfırlananlar var, argb ledleri düzgün çalışmayanlar var. Bu sorunların yaşanmması için alınacak Msi anakart 16-17k falan.
Düşük modelleri ayar kabul etmiyor. Gigabyte ya da Asus bu konuda daha stabil, en azından yapılan ayarı kabul ediyor. Kullandığın anakart hangi marka olursa olsun, Ram CL değeri mutlaka düşük olsun. Sistem daha stabil oluyor.
Sağolun hocam yavaş yavaş toparlamaya çalışıyorum. Rami daha almamıştım, dediklerini düşünerek alacağım

Hatta ben size direkt alacaklarımı atayım

İşlemci: https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-7-7000-sekiz-cekirdek-3-8-ghz-fiyati,247437843.html

Anakart: GIGABYTE B850M GAMING X WIFI6E LGA1851 DDR5 7600MHz(OC) PCIe 5.0 Çift M.2 NVMe WiFi 6E 2.5GbE LAN mATX Gaming Anakart : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Ekran Kartı: https://www.akakce.com/ekran-karti/...0g-128-bit-gddr6-16-gb-fiyati,1070817065.html

Ram: https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html

Soğutucu: https://www.akakce.com/islemci-sogu...ss-assassin-120-se-argb-fiyati,277759349.html

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
589
Patriot Ramler çok başarılı bu konuda sorun yok. Soğutmanız iyi. Anakartı Gigabyte B850M-Force alabilirsin.
M-force alınmasının sebebi ; Gaming modeli ile zaten aynı B850 Çip var. Fazladan SSD yuvalarını özellik olarak saymayın.
M-Force serisi 1DPC olarak tabir ettiğimiz gruba giriyor. 4 slotlu anakartlar da , 2 Tane ram takılı olduğu zaman ; Çalışmayan ram slotları çalışan o iki ramin sinyalini olumsuz etkiliyor, bu etki gözle görülemez ama,2 slot'lu olan anakart bir tık önde ilerler. 16X2 32 Gb Ram ile sistem güzel olur, ilerleyen günler de ikinci Rami eklersiniz. AM5 platformun da 4 slotlu anakartta 4 Ram kullanmak zaten fanteziye giriyor, Ram sayısı arttıkça frekans düşmek zorunda. Ram yükseltmek istediğin zaman 2x32 64 Gb ram ve 2 slotlu M force performansı daha iyi olur. Asus B850M-K modeli de 1DPC grubuna giriyor ama Wi-Fi eksik. İşlemciyi de taksitle falan 9700X alırsan sistem zaten üst seviye oluyor fazlasıyla tatmin eder.

KS

Corhelia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Patriot Ramler çok başarılı bu konuda sorun yok. Soğutmanız iyi. Anakartı Gigabyte B850M-Force alabilirsin.
M-force alınmasının sebebi ; Gaming modeli ile zaten aynı B850 Çip var. Fazladan SSD yuvalarını özellik olarak saymayın.
M-Force serisi 1DPC olarak tabir ettiğimiz gruba giriyor. 4 slotlu anakartlar da , 2 Tane ram takılı olduğu zaman ; Çalışmayan ram slotları çalışan o iki ramin sinyalini olumsuz etkiliyor, bu etki gözle görülemez ama,2 slot'lu olan anakart bir tık önde ilerler. 16X2 32 Gb Ram ile sistem güzel olur, ilerleyen günler de ikinci Rami eklersiniz. AM5 platformun da 4 slotlu anakartta 4 Ram kullanmak zaten fanteziye giriyor, Ram sayısı arttıkça frekans düşmek zorunda. Ram yükseltmek istediğin zaman 2x32 64 Gb ram ve 2 slotlu M force performansı daha iyi olur. Asus B850M-K modeli de 1DPC grubuna giriyor ama Wi-Fi eksik. İşlemciyi de taksitle falan 9700X alırsan sistem zaten üst seviye oluyor fazlasıyla tatmin eder.

Hocam çok geç maalesef 1 saat önce benim attığım anakartı aldım bile.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri