Öneri [ PC Toplama Öneri̇si̇ ] Bütçe 180.000 TL

Muphrid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
Hocam konu sahibinin almak istediği resimde görünen sizin attığınız HERO modeli değil de EXTREME modeli. Belki fiyat ondan dolayı 24k dır. tebilon ve sinerjide 24k ya satıyor çünkü
anakart konusunda günahını aldık adamların doğru hero'ya bakmışım.. extreme 24k.. ama sdd'i 2 katı fiyatı..şimdi diğer parçalara da daha detaylı bakacağım..

Muphrid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
NhrCR dostum ram, işlemci ve ssd dışında bütün parçalarını oradan alabilirsin.. küçük farklar var sinerji tercih olabilir.. bende psu'yu oradan almıştım.. iletişimleri gayet iyi idi.. ama garantisi yok hiçbir firmanın istediği kadar tanınmış olsun.. onun dışında 420mm sıvı soğutucu en makulü olur topladığın sistem için..

Ahmed Genç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
55
sinerji'den topluyordum. Ama Sağolsun arkadaşların doğru yönlendirmesi ile kendim toplayacağım. Tek sorun sıvı soğutma hakkında hiç bir fikrimin olmaması :)
En iyisi hocam, ben de o yüzden bir sormak istedim. Tek yere bağlı kalınca eliniz kolunuz bağlı kalıyorsunuz, çünkü o bütçede tek tek toplama ile çok daha iyisi çıkar.

Bu arada çok ileriye yönelik bir pc toplayacağınız için nacizane tavsiyem 10 Gigabit Ethernet portlu bir anakart almanız olacaktır. Giriş seviyesi anakartlarda bile hep 2.5 Gigabit Ethernet portlu olduğu için 10 Gigabit Ethernet port farkını ileride kesin hissedersiniz. Sizin seçiminiz extreme modelde 10 Gigabit porta sahip diye biliyorum. 10 Gigabit seçmeseniz bile harici kart olarak alıp PCI-e yuvasına da takabilirsiniz. Tabi tercih sizin nasıl isterseniz

Muphrid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
NhrCR dostum ram, işlemci ve ssd dışında bütün parçalarını oradan alabilirsin.. küçük farklar var sinerji tercih olabilir.. bende psu'yu oradan almıştım.. iletişimleri gayet iyi idi.. ama garantisi yok hiçbir firmanın istediği kadar tanınmış olsun.. onun dışında 420mm sıvı soğutucu en makulü olur topladığın sistem için..

ramleri de oradan alabilirsin.. :D

En iyisi hocam, ben de o yüzden bir sormak istedim. Tek yere bağlı kalınca eliniz kolunuz bağlı kalıyorsunuz, çünkü o bütçede tek tek toplama ile çok daha iyisi çıkar.

Bu arada çok ileriye yönelik bir pc toplayacağınız için nacizane tavsiyem 10 Gigabit Ethernet portlu bir anakart almanız olacaktır. Giriş seviyesi anakartlarda bile hep 2.5 Gigabit Ethernet portlu olduğu için 10 Gigabit Ethernet port farkını ileride kesin hissedersiniz. Sizin seçiminiz extreme modelde 10 Gigabit porta sahip diye biliyorum. 10 Gigabit seçmeseniz bile harici kart olarak alıp PCI-e yuvasına da takabilirsiniz. Tabi tercih sizin nasıl isterseniz
yok dostum fiyatları iyimiş.. ssd ve işlemci dışında çok fark yok...

Ahmed Genç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
55

Muphrid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60

bende 240'lığı kullanıyorum.. gayet memnunum.. alman bir firma bir sıkıntı olursa yazarsın.. gayet ilgliler..

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
Oyun için Kullanacağım.
CPU : İntel Amd Farketmez. intel amd arasındaki farkı bilmiyorum bilgi verirseniz minnettar olurum.
Ram : 128 GB
GPU : 4090 24 GB 384b
SSD : 4TB
Power : Asus Thor olabilir
Anakart : Fikrim yok :)
MONITOR : 2x 32" Curved 4k
Sıvı Soğutma istiyorum.Yardımcı olursanız Çok sevinirim :) Şimdiden Teşekkürler.
hocam ana amaç oyun mu sadece bu sistemin ? sadece oyun oynanacak bir sistem de 128gb ram olarak seçmek biraz fazlalık olur

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489

2x https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-5600j3036d32gx2-tz5rk-fiyati,1815955397.html

2x https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...0g-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1719705122.html

fatihbalksen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
65
Ben alacak olsam
Intel sistem alırdım
Render yapacaksam 420mm alırdım
Her şeyi aynı yerden almaya çalışmazdım

KS

NhrCR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sistemi karma yapacağım değerli yorumlarınıza istinaden. Kafamı seçim vaadleri karıştırdı vergi muafiyetini mi beklesem diye düşünmüyor değilim :) %50 indirimden bahsediliyor.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sistemi karma yapacağım değerli yorumlarınıza istinaden. Kafamı seçim vaadleri karıştırdı vergi muafiyetini mi beklesem diye düşünmüyor değilim :)
Yani bekleyebilirsin aslında kazanırsa senin için iyi olur kaybederse maximum 5 6 k daha fazla vermek zorunda kalırsınız

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
Teşekkür ederim. Bende sizin tavsiyeleriniz üzerine naçizane bir bilgisayar topladım değerlendirebilir misiniz.
1 tane daha ram eklenecek ve monitör değişebilir. Fan sayısını bilmediğimden 1 tane ekledim.
Ekli dosyayı görüntüle 19599
Hocam bir yerden alinmaz hazir sistem değilse. Parça parça farkli sitelerden alınır. Bu arada sakıncası yoksa ne işle meşgulsun bu kadar önem vermeden para harcama istegin imrendirdi.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
troll gibi geldi bu paraya internet kafe açılır yani 50-60kya zaten dehşet sistemler toplanıyor gereksiz olmuş gibi

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sistemi karma yapacağım değerli yorumlarınıza istinaden. Kafamı seçim vaadleri karıştırdı vergi muafiyetini mi beklesem diye düşünmüyor değilim :) %50 indirimden bahsediliyor.
Öyle bir seyin olmayacağını hatırlatırım vergi muafiyeti demek suanki hukumet kalsın demek bir nevi. Hükümet kaldığında sizce bu fiyatlar dusucekmi? Hayir min 2 katina cikicak ilk sene icerisinde

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
Dostum su zamana kadar sence hangi seyler yerine getirildi de sanmıyorsun? Bundan co uzak degil 4 sene önce 33bin tl ye aldığım aracın güncel fiyatı 300k suan. 2 sene evvel bundan en baba telefonlar 15k iken suan 60k lardan başlıyor. Bir kac sene önce 400 500 tl ye alınan dandik anakartlar 2k neyi sanmıyorsun acaba ?

Hala vergi muafiyeti gelecegine inanan ve bunu bekleyen kesimi gördükçe geleceğe dair beklentilerim çöpe gidiyor yazık

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Dostum su zamana kadar sence hangi seyler yerine getirildi de sanmıyorsun? Bundan co uzak degil 4 sene önce 33bin tl ye aldığım aracın güncel fiyatı 300k suan. 2 sene evvel bundan en baba telefonlar 15k iken suan 60k lardan başlıyor. Bir kac sene önce 400 500 tl ye alınan dandik anakartlar 2k neyi sanmıyorsun acaba ?

Hala vergi muafiyeti gelecegine inanan ve bunu bekleyen kesimi gördükçe geleceğe dair beklentilerim çöpe gidiyor yazık
Burası bunun için uygun bir yer değil malesef tartışılması burada çok saçma görüşümü belirttim

muhpir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
troll gibi geldi bu paraya internet kafe açılır yani 50-60kya zaten dehşet sistemler toplanıyor gereksiz olmuş gibi
Hacım adamlar büyük işler kovalıyor bizim gibi 50k'ya PC toplama hayalleri yok. Daha neler neler görüyoruz, göreceğiz. Ayrıca o fiyata internet kafe açılıyorsa yarın ayarlıyayım parayı gel açalım. Antalyadayım ulaş nama hacım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri