Öneri PC Toplama Tek Başıma 0 Bilgi Yapabilir Miyim Forum Aracılığı Ile?

LovX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F
Ekran Kartı
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16GB
Merhaba daha önceden kendi kasamın içerisini açıp 3-5 defa anakartına kadar çoğu parçasını söküp takmışlığım var ama onun haricinde herhangi bir eğitimim donanımla ilgili bilgim vs yok çok temel düzeyde az çok öğrendim şuan bilgisayar almayı düşünüyorum ama baya kararsız kaldım hazır kasa mı alsam kendim mi parça parça toplasam

sormak istediğim ilk konu buydu diğeri ise kendi başıma söylediğim bilgiler ve yapacağım araştırmalar, forumdaki yardımlarla kendi kasamı kendim toplayıp monte edebilir miyim parçaları bu ne kadar zor bir iş sizce yapılınabilir mi?

önceki kasam şuydu modüler bir kasa sanırım laptop bilgisayar gibiymiş parçaları o yüzden düz kasa takıp çıkarmak daha kolay olur diye düşünüyorum

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,953
Merhaba daha önceden kendi kasamın içerisini açıp 3-5 defa anakartına kadar çoğu parçasını söküp takmışlığım var ama onun haricinde herhangi bir eğitimim donanımla ilgili bilgim vs yok çok temel düzeyde az çok öğrendim şuan bilgisayar almayı düşünüyorum ama baya kararsız kaldım hazır kasa mı alsam kendim mi parça parça toplasam

sormak istediğim ilk konu buydu diğeri ise kendi başıma söylediğim bilgiler ve yapacağım araştırmalar, forumdaki yardımlarla kendi kasamı kendim toplayıp monte edebilir miyim parçaları bu ne kadar zor bir iş sizce yapılınabilir mi?

önceki kasam şuydu modüler bir kasa sanırım laptop bilgisayar gibiymiş parçaları o yüzden düz kasa takıp çıkarmak daha kolay olur diye düşünüyorum
yaparsın tabikide toplarsın biz sana burdan parça söyleriz. Ne kadar bütçen var?

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
763
hocam anakart kıtapcıgını okuyarak bıle yapabılırsın ama baya vaktını alır tum gunun gıderç mesakatlı olrufakat gun sonunda verdıgın emegın karsılıgında calıstıgını gormek ıyı hıssettırır ınsana :D

KS

LovX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam anakart kıtapcıgını okuyarak bıle yapabılırsın ama baya vaktını alır tum gunun gıderç mesakatlı olrufakat gun sonunda verdıgın emegın karsılıgında calıstıgını gormek ıyı hıssettırır ınsana :D
bir şey ne kadar yapılması zorsa başardıktan sonra alacağımız keyifte bi o kadar iyi olur diyosun yani 😂

ben kasa parçasını kırıp dökmekten korkuyorum yani bilmediğim için önümde kocaman bi dağ var gibi şuan korkmalı mıyım bu kadar

atılan kasa nasıl sizce

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
giriş orta bütçe hedefse hazır sistemler daha uyguna gelir.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,953
bir şey ne kadar yapılması zorsa başardıktan sonra alacağımız keyifte bi o kadar iyi olur diyosun yani 😂

ben kasa parçasını kırıp dökmekten korkuyorum yani bilmediğim için önümde kocaman bi dağ var gibi şuan korkmalı mıyım bu kadar

atılan kasa nasıl sizce
Benimd en tedirgin oldugum sey islemci takmak onun harici hicbirsey beni tedirgin hissetirmez

KS

LovX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
giriş orta bütçe hedefse hazır sistemler daha uyguna gelir.
varsa önerdiğiniz hazır sistem 35k bütçeye bakabilirim şuan bu şekilde parça parça alınca 32k ediyor kasa yanına monitörde alabiliyorum

hazır kasa bakınca bu özelliklerde bi kasa bulamadım 36k altında, gaming gen tr hariç. onun dışında yok gibi o siteyi de çok bilmiyorum

Benimd en tedirgin oldugum sey islemci takmak onun harici hicbirsey beni tedirgin hissetirmez
takarken sanırım çipsetlerle ilgili bi sıkıntı olabiliyormuş hassas yapılmazsa işlem ama tam bilmiyorum biraz açabilir misiniz eğer bilginiz varsa neye dikkat etmeli

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
763

atılan kasa nasıl sizce
söyle oneride bulunabilirm

sistem 1 DDR5 intel

özellestırmede rami 2x 16 GB , ssd wd green 1tb yapip alabilirsin. sogutmayi farkli siteden uyguna cozersin

sistem 2 DDR5 amd

ozellestirmede rami 2x16gb yapip farkli siteden sogutma ve ssd takviyesi yapabilirsin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri