PC Toplamada Yaptığım Hata

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muhliserdem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar, 1 hafta önce AMD Ryzen APU sistem topladım ve toplarken PCİ-E yani ekran kartı 8 pin kablosunu farkında olmadan 8 pinlik CPU girişine taktım, sistem açılmayınca yanlış kabloyu yanlış yere taktığımı fark ettim. Doğru kabloyu doğru yere takınca sistem sorun çıkarmadan açıldı. Sorum şu; acaba yanlış 8 pinlik kabloyu taktığımda sistem açılmayınca anakart ve bileşenler zarar görmüş müdür?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartı için olan kabloyu o sokete takamazsınız ki. Pimlerin şekilleri farklı uymaz o yuvaya. Zorla mı taktınız? Sorun yok GPU ve CPU birimleri ikiside 12V kanalından besleniyor bir problem yok güç olarak ama soketleri farklı siz onu nasıl taktınız ben onu anlamadım. :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ayrı pimlerden oluşur normalde ama sizin ürünlerde bu durum söz konusu değil. Besleme birimleri aynı sorun yok. Baktığınız bağlantıda zaten CPU ve GPU biriminin güç ve topraklama hatları aynı sıra üzerinde 1 adet fazladan akımı geliyor CPU girişinde bu bir sorun değil. Zaten o yüzden farklı uçlarda olur demiştim ama sizdeki üründe durum farklı demek ki. İşin özeti sorun yok zaten olsaydı sistem çalışmazdı.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri