Pc Topluyorum Çok Küçük Bir Sıkıntı Var

Barış Acer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler kolay gelsin arkadaşlar. Elimde Anakart ve Ekran kartı var. Bunları değerlendirmek istiyorum. Ama hangi işlemci ve power supply tercihimi yapacağımı bilmiyorum. 2. El işlemcilerde ise internetten ve çevremden pek birşey bulamadım. Elimde olan modeller ise:

-- Gigabyte H81M-DS2 LGA 1150 Anakart (1150 işlemci bulmak bir hayli zor ki bulamadım bende)

-- Asus Radeon R7 265 2 GB GDDR5 128bit Ekran Kartı

Aklıma Amd anakartı ile amd athalon X4 840 işlemcisi geldi fakat ne kadar iyi olur bilmiyorum. Bunu tercih etmemde ise bulabildiğim işlemciler arasında en iyi bunu bulabilmemdi. Bunun dışında veya bundan daha iyi bir öneriniz olur mu ? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. Ayın 15 inde 800tl kadar bir bütçem olacak. Umarım o zamana kadar halledebilirim. ::) Teşekkür ederim tekrardan iyi günler haberleriniz bekliyorum. 

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Barış Acer' Alıntı:
İyi günler kolay gelsin arkadaşlar. Elimde Anakart ve Ekran kartı var. Bunları değerlendirmek istiyorum. Ama hangi işlemci ve power supply tercihimi yapacağımı bilmiyorum. 2. El işlemcilerde ise internetten ve çevremden pek birşey bulamadım. Elimde olan modeller ise:

-- Gigabyte H81M-DS2 LGA 1150 Anakart (1150 işlemci bulmak bir hayli zor ki bulamadım bende)

-- Asus Radeon R7 265 2 GB GDDR5 128bit Ekran Kartı

Aklıma Amd anakartı ile amd athalon X4 840 işlemcisi geldi fakat ne kadar iyi olur bilmiyorum. Bunu tercih etmemde ise bulabildiğim işlemciler arasında en iyi bunu bulabilmemdi. Bunun dışında veya bundan daha iyi bir öneriniz olur mu ? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. Ayın 15 inde 800tl kadar bir bütçem olacak. Umarım o zamana kadar halledebilirim. ::) Teşekkür ederim tekrardan iyi günler haberleriniz bekliyorum. 

Bunun yerine 1500 tl gibi bir rakama yeni nesile geçmeniz tavsiyemdir ilerdede 1050 ti alırsınız ama o kadar çıkaramam derseniz yurtdışından getirmeniz gerekicek ürünü düşünceniz nedir ?

KS

Barış Acer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni nesil sayılabilecek bir bilgisayarım var zaten şu anda. 2. bilgisayar için yapıyorum. Haliyle masrafları minimumda tutuyorum şuanlık. İlerleyen zamanda mevcut bilgisayarımdaki parçaları değiştirdikçe çıkanı diğerine takacağım yani bir devir daim ile hemen hemen ikiside güncel olacak. Bu yüzden bu 2 parçayı değerlendirmem lazım şuanlık. Düşüncem ise en kısa zamanda ki 1 ay içinde yapabileceğim en azından 2014 yılına kadar çıkan program ve oyunları kaldırabilecek bir bilgisayar. 1500 tl kadar bütçeyi buna yatırmaktansa elimde olan işlemci + ram + anakartı değiştirirsem ki aşağı yukarı o fiyata geliyor daha iyi olacak fakat o kadar yatıramam şu anda.

KS

Barış Acer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yurtdışından söyleyemem maalesef. Güvenmiyorum. Türkiyede olan parçalardan söylerseniz daha iyi olur. Şansa atacak veya risk alacak durumda değilim.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KS

Barış Acer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim. Araştıracağım biraz daha. Önerdiğiniz ürün ile seçtiğim işlemciyi kıyaslayacağım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri