PC Update

DarkBoys46

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar ;

Şuan Kullanmakta olduğum sistemi update yapmak istiyorum. Fakat Yeni sistem mi toplasam yoksa Update mi yapsam karar veremedim. İntel Kullanmak istemiyorum. Bölümüm nedeni ile RENDER işi ile uğraşıyorum. Kısacası Hem oyun Hem de Render için bi sistem önerileriniz var mı ? Aşağıdaki vermiş olduğum parça listesi şuan kullandığım SİSTEMDİR...

Anakart : MSİ B350m Gaming Pro
İşlemci : AMD RYZEN 3 2200G

RAM : Gskill Rimpjaws V 2800 MHZ 8 GB ( 32 GB a YÜKSELTİLECEKTİR. )
PSU : Corsair CX 650W
Kasa : Aerocol Aero 800

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Merhaba Arkadaşlar ;

Şuan Kullanmakta olduğum sistemi update yapmak istiyorum. Fakat Yeni sistem mi toplasam yoksa Update mi yapsam karar veremedim. İntel Kullanmak istemiyorum. Bölümüm nedeni ile RENDER işi ile uğraşıyorum. Kısacası Hem oyun Hem de Render için bi sistem önerileriniz var mı ? Aşağıdaki vermiş olduğum parça listesi şuan kullandığım SİSTEMDİR...

Anakart : MSİ B350m Gaming Pro
İşlemci : AMD RYZEN 3 2200G

RAM : Gskill Rimpjaws V 2800 MHZ 8 GB ( 32 GB a YÜKSELTİLECEKTİR. )
PSU : Corsair CX 650W
Kasa : Aerocol Aero 800

Hocam bütçeyi de belirtirseniz daha sağlıklı öneriler yapılabilir. Ekran kartı olarak renderde NVİDİA daha performanslı oluyor diye biliyorum, ağırlığı biraz ekran kartına verebilirsiniz. Ram'i 32 istemenizin özel sebebi var mı, render işlemi o kadar yoğun kullanıyor mu ramleri ?

KS

DarkBoys46

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam bütçeyi de belirtirseniz daha sağlıklı öneriler yapılabilir. Ekran kartı olarak renderde NVİDİA daha performanslı oluyor diye biliyorum, ağırlığı biraz ekran kartına verebilirsiniz. Ram'i 32 istemenizin özel sebebi var mı, render işlemi o kadar yoğun kullanıyor mu ramleri ?
Bütçe Max 35k . Ekran Kartı şuan olmadığı için yazmadım. Tabiki de Nvidia seçeceğim ekran kartını. 32 GB Ram seçmemim nedeni sistemim max. ayarını yapmam . Çünkü anakart max değer 32 GB destekliyor.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Render için olması gereken ram o.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Bütçe Max 35k . Ekran Kartı şuan olmadığı için yazmadım. Tabiki de Nvidia seçeceğim ekran kartını. 32 GB Ram seçmemim nedeni sistemim max. ayarını yapmam . Çünkü anakart max değer 32 GB destekliyor.
Ben bütçe dar sandım hocam o sebeple ilerde ekleme seçeneği sunacaktım lakin bütçede bir problem yokmuş. Render işlemine hakim değilim, daha tecrübeli birinin parça önermesi daha sağlıklı olacaktır.

KS

DarkBoys46

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben bütçe dar sandım hocam o sebeple ilerde ekleme seçeneği sunacaktım lakin bütçede bir problem yokmuş. Render işlemine hakim değilim, daha tecrübeli birinin parça önermesi daha sağlıklı olacaktır.
Kullandığım Sistem 6 yıllık artık oyunlar için yetmiyor. Sence Update mi yapılmalı yoksa yeni bir sisteme geçiş mi yapılmalı ?

KS

DarkBoys46

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
35k daha iyi Sıfır sistem toplansa daha iyi hocam.
Hocam ben marka ve kaliteye önem veriyorum. Verdiğimiz ücretler kolay kazanılmıyor. Ort. En yüksek parça update şuan 30k tutuyor. En baştan dizmeye kalkarsam 40k bulabilir.

Bir de şu var AM4 tabanlı sistem olduğu için yakın bi zaman da AM5 gelecektir. o sebepten ötürü harcama yapmak istemiyorum.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Kullandığım Sistem 6 yıllık artık oyunlar için yetmiyor. Sence Update mi yapılmalı yoksa yeni bir sisteme geçiş mi yapılmalı ?
Hocam parçalar çorap söküğü gibi geliyor malesef, ekran kartını doyuracak işlemci önerisi yapıldığında o işlemci için bir de anakart masrafı açacak, siz istemeden de olsa sistemi zaten 0 toplamış gibi olacaksınız. Bu sebeple nacizane tavsiyem komple değiştirmeniz olur, fiyata göre güncel kasayı da parça yada toplu elden çıkarabilirsiniz.
Edit: Ramler için de aynısı olacak, garanti olması açısından aynı marka model seri alırsanız kafanız ağrımayacaktır onu unutmuşum.

KS

DarkBoys46

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    22.5 KB · Görüntüleme: 5

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Hocam önereceğim sistemleri alt alta diziyorum piyasada 32GB ram li bir sistem olmadığı için isterseniz sonradan eklersiniz yarın iş olduğu için bugün çok araştıramayacağım şimdi den İyi akşamlar herkese;
(ram stok bittiği için diğer ramler'den birini seçebilirsiniz.)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Elinizdeki sistemi satın ve üzerine 35K bütçenizi ekleyip tekrar konu açın toplam bütçeye size dolu bir sistem önerelim. Çok daha doğru bir işleyiş olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri