Soru PC Ye Bir Haller Mi Oluyor ?

Aloneman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir tanıdığım laptopum çok yavaş hızlandırabilirmiyiz diye rica etti ben de işe koyuldum cihazında 4 gb RAM 240 GB SSD olmasına rağmen içine windows 10 un 32 bit sürümü kurulmuş. Ben daha önce hiç 32 bit bir pc kullanmadım o yüzden bana çok aşırı yavaş geldi, mesela youtube giriyorum ekran o kadar geniş ki video yavaş açılıyor ve youtube videosundaki duraklama oynatma ses açma kısma tuşları acayip bir büyüklükte idi. Haliyle 32 bit 4 GB RAM ı bile görmüyordu o yüzden çok yavaştı bir şekilde SSD ye w10 x64 bit sürümünü kurdum. Laptop 2 gündür bende x64 bit kurunca youtube ekranı çok güzel ve hızlı oldu 4 GB RAM' da görebilmekte. Lakin yarın laptopu teslim edeceğim bugün tekrardan bir test edeyim dediğim de youtube girdim gördüğüm ekran tıpkı w10 32 bit ekranı gibi aşırı büyük aşırı yavaş çalısıyor 1080P ye alınca aşırı donuyor bunun nedeni nedir pc de x64 yüklü olmasına rağmen hala youtube'yi o ilk 32 bit yüklüyken gösterdiği bicimde gösteriyor olmasının sebebi nedir bunu merak ediyorum.

Resimde yüklediğim gibi youtube amblemleri olması gerektiği gibi değil mesela benim laptopta youtube görüntüsü böyle değil.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 28
KS

Aloneman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sadece Youtube’da mı oluyor ayrıca kasam donma varmı pcde?
Hocam bu olay sadece youtube'da oluyor. Başka hiçbir yerde değil. Farklı tarayıcı bile kullansam youtube o attığım görseldeki gibi oluyor. Play tuşu ve ses açma ikonları olması gerekenden aşırı büyük... Yani sanki laptopu ilk aldığımdaki x32 bit yüklüyken ki gösterdiği performansı gösteriyor youtube'da böyle bir tek.

ofades

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
youtube güncellemesi ile ilgili olabilir. çünkü bende de aynı şekilde iconlar büyük

KS

Aloneman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
youtube güncellemesi ile ilgili olabilir. çünkü bende de aynı şekilde iconlar büyük
Hocam sanmıyorum ya w10 SL x64 bit yeniden kurdum driverleri güncelledim youtube girdim tam istediğim gibi görüntü vermeye başladı ama tanıdığın oğlu pc de oyunda istiyor onun icin oyun da yüklüyorum fifa 13 yükledikten sonra directx 9 microsoft visual c++ 2005 yükledikten sonra youtube görüntüsü yine x32 bit pc deki görünüme dönüştü acaba sorun bu eklentilerden ötürü olabilir mi?.. Aynı oyunu benim laptopa kurdugumda gerekli microsoft visual c++2005 ve directx 9 u kurduğumda youtube böyle olmuyor ama çok kafa karıştırıcı bir durum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri