Yardım PC Ye Ram Upgrade Sonrasi Açilmamasi

raten

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar

Bilgisayarım a windos 11 yükledikten sonra cs2 de düşük bellek hatası verip duruyordu 16 gb ramlerim vardı bende upgrade yapmak istedim ve aynı ramlarden aldım ertesi gün ramlar geldi ve sistemin bütün kablolarını söktüm ve ramları dikkatli bir şekilde yuvalarına taktım sonra kablolarını taktım ve ne anakart ta ne de pc de bir hareketlilik vardı tek bir belirti vardı blutooth adaptör ün ışığı çok kısık bir şekilde yanıp yanıp sönüyor. Bir çok kombinasyonu denedim ama çözemedim bilgisayarı aldığım yerde ticket açtım ama 3 gündür kimse dönmedi yardım edermisiniz

NOT : RAMLER TAKILI OLMADAN ÖNCE XMP AÇIKTI VE BİOS PİLİNİ TAK ÇIKAR YAPTIM

SİSTEM
Sinerji Titan Ryzen 5 5600 16GB 512GB NVMe M.2 SSD RX6700XT [Oyun Bilgisayarı]
  • Cooler Master MasterLiquid ML120L V2 RGB 120 mm (1700P) Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
  • GoodRam 1TB PX600 NVMe PCIe 4.0 Okuma 5000MB-Yazma 3200MB M.2 SSD (SSDPR-PX600-1K0-80)
  • DeepCool CG540 650W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
  • GeIL 16GB(2x8) Evo Spear 3200mhz CL16 DDR4 Ram (GASB416GB3200C16BDC)
  • Asrock Radeon RX 6700 XT Challenger D 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
  • AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (MPK)
  • Gigabyte B550M DS3H 4733mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
738
Merhaba,
Gigabyte B550M DS3H dört slotlu DDR4 AMD sistem.
İlk başta yazayım. Bu yeni aldığınız RAM ler DUAL ikili kit olup, 2x8 ve giğer değerleri de mhz, cl değerleri motomot öncekilerle aynı mı? Yani model nosu GASB416GB3200C16BDC aynısı mı*

Ne tür kombinasyonlar denediniz*

Bios sıfırlaması xmp-expo disable -- kapalı konuma geldi bu şekilde kalsın şimdilik.

Eski RAM ler ile sistemde herhangi bir sıkıntı yok bundan eminsiniz.
BİOS ve CHİPSET güncel değil ise bu aşamada güncelleyin.

-- Daha sonra sadece yeni aldıklarınızı aynı slotlara takıp deneyin.
Bunu deneyebilmişmiydiniz. Pc ye bağlı klavye-fare dışında cihaz olmasın.
Bu şekilde yeni ramlar tek başlarına stabil çalışıyor mu bu anlaşıldıktan sonra,
Dördünü takıp, xmp-expo disable iken, açılmadı, biosa girebiliseniz. Ram frekanslarını elle manuel

4x1R
DDR4-2933

4x2R
DDR4-2667

bu aşamalara düşürüp deneyip bir bakın. Aklıma şu an gelenler bunlar. Motomot aynI RAM yükseltmelerinde de, farklı ram chipsetleri, biraz da AMD den kaynaklı uyumsuzluk olabiliyor malesef.. Olmayacağına dair hiçbir garantisi bulunmuyor.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Merhabalar

Bilgisayarım a windos 11 yükledikten sonra cs2 de düşük bellek hatası verip duruyordu 16 gb ramlerim vardı bende upgrade yapmak istedim ve aynı ramlarden aldım ertesi gün ramlar geldi ve sistemin bütün kablolarını söktüm ve ramları dikkatli bir şekilde yuvalarına taktım sonra kablolarını taktım ve ne anakart ta ne de pc de bir hareketlilik vardı tek bir belirti vardı blutooth adaptör ün ışığı çok kısık bir şekilde yanıp yanıp sönüyor. Bir çok kombinasyonu denedim ama çözemedim bilgisayarı aldığım yerde ticket açtım ama 3 gündür kimse dönmedi yardım edermisiniz

SİSTEM
Sinerji Titan Ryzen 5 5600 16GB 512GB NVMe M.2 SSD RX6700XT [Oyun Bilgisayarı]
  • Cooler Master MasterLiquid ML120L V2 RGB 120 mm (1700P) Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
  • GoodRam 1TB PX600 NVMe PCIe 4.0 Okuma 5000MB-Yazma 3200MB M.2 SSD (SSDPR-PX600-1K0-80)
  • DeepCool CG540 650W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
  • GeIL 16GB(2x8) Evo Spear 3200mhz CL16 DDR4 Ram (GASB416GB3200C16BDC)
  • Asrock Radeon RX 6700 XT Challenger D 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
  • AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (MPK)
  • Gigabyte B550M DS3H 4733mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
Öncelikle psudan gücü kapatın ve güç tuşuna 3 5 saniye basılı tutun. Daha sonrasında sadece a1 ve b1 e takarak çalıştırın bilgisayarı xmp kapatın ve sonra a2 ve b2 ye takarak tekrar çalıştırın

KS

raten

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet sistemde takılı ramlar ile aynı stock koduna sahip eski ramlar i taksam bile sistemde hiç bir yaşam belirtisi yok fanlar bile dönmüyor tahminim psu yada anakart çöp oldu

KS

raten

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ramleri çıkardığımda sistem çalışıyor ama 4 ramden 1 tanesini bile takınca sistemde tık yok daha önce çalışan ram nasıl bozuldu ki yeni ramları takınca

KS

raten

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Gigabyte B550M DS3H dört slotlu DDR4 AMD sistem.
İlk başta yazayım. Bu yeni aldığınız RAM ler DUAL ikili kit olup, 2x8 ve giğer değerleri de mhz, cl değerleri motomot öncekilerle aynı mı? Yani model nosu GASB416GB3200C16BDC aynısı mı*

Ne tür kombinasyonlar denediniz*

Bios sıfırlaması xmp-expo disable -- kapalı konuma geldi bu şekilde kalsın şimdilik.

Eski RAM ler ile sistemde herhangi bir sıkıntı yok bundan eminsiniz.
BİOS ve CHİPSET güncel değil ise bu aşamada güncelleyin.

-- Daha sonra sadece yeni aldıklarınızı aynı slotlara takıp deneyin.
Bunu deneyebilmişmiydiniz. Pc ye bağlı klavye-fare dışında cihaz olmasın.
Bu şekilde yeni ramlar tek başlarına stabil çalışıyor mu bu anlaşıldıktan sonra,
Dördünü takıp, xmp-expo disable iken, açılmadı, biosa girebiliseniz. Ram frekanslarını elle manuel

4x1R
DDR4-2933

4x2R
DDR4-2667

bu aşamalara düşürüp deneyip bir bakın. Aklıma şu an gelenler bunlar. Motomot aynI RAM yükseltmelerinde de, farklı ram chipsetleri, biraz da AMD den kaynaklı uyumsuzluk olabiliyor malesef.. Olmayacağına dair hiçbir garantisi bulunmuyor.
Şuan tam anakart modelim

B550M DS3H​

(rev. 1.4)

ama GASB416GB3200C16BDC stock kodlu modeli desteklediğine dair bir şey bulamadım ama daha önce nasıl çalışıyordu o zaman onu aklım almıyor şuan :D

1738430403919.png
Burada Marisse CPU Vetmeer CPU filan yazıyor ne anlama geliyor bir fikriniz varmıdır

FatihKıyaksı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
geçmiş olsun remlerin aynı marka model olması zorunlu bişe değil sadece cl ve mt si kaç ona dikkat etmeniz lazım aldınız remler cl olarak eşit mi gigabyt anakartlar kolay kolay bozulması zor aldınız remler sorunlu olabilir tek slot da çalıştırmayı deneyin eğer olmuyorsa bilgisayarcıya gösterin hata yı öğrenin sadece

KS

raten

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
geçmiş olsun remlerin aynı marka model olması zorunlu bişe değil sadece cl ve mt si kaç ona dikkat etmeniz lazım aldınız remler cl olarak eşit mi gigabyt anakartlar kolay kolay bozulması zor aldınız remler sorunlu olabilir tek slot da çalıştırmayı deneyin eğer olmuyorsa bilgisayarcıya gösterin hata yı öğrenin sadece
Eyw dostum. Eski ramleri taksam bile tık yok bilgisayarda ama ramleri söküp çalıştırdığım da fanlar dönüyor tek tek denedim eski ramler ile de denedim kasa da yaşam belirtisi yok bellek destek listesine baktım bellekleri bulamadım :D ama daha önce nasıl çalışıyordu hiç bir fikrim yok :D

FatihKıyaksı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Eyw dostum. Eski ramleri taksam bile tık yok bilgisayarda ama ramleri söküp çalıştırdığım da fanlar dönüyor tek tek denedim eski ramler ile de denedim kasa da yaşam belirtisi yok bellek destek listesine baktım bellekleri bulamadım :D ama daha önce nasıl çalışıyordu hiç bir fikrim yok :D
:D siz yine emin olmak için bir gösterin belki bilgisayarcının elinde algılaya bilecek alet edavat olabilir en azından sorun anakart veya psu ise yeni almak gerekir, Bence bu tepkimeyi rem slotları kısa devre yaptırmış olabilir

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri