PC Yüke Binince Kapanıyor

aerowing

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
29
1695728537705.png

CX750 modelini kullanıyorsun. Üstteki resim ürünün kutusundan alıntıdır.
B'deki resim 4+4 şeklinde olup işlemci için, C'deki ise 6+2 şeklinde olup ekran kartı içindir.

Ekran kartına takılı olan C şeklinde olması gerekiyor. Ekran kartına taktığın kablo 6+2 şeklinde mi diye bakabilir misin? Tırnak kalınlığından anlayabilirsin, ya da kabloyu çıkarıp bakabilirsin.

Ekran kartı üzerinde 2 adet giriş var ise, bunların ikisinin de C tipinde olduğundan ve farklı kablolar olduğunu da kontrol edelim.

Son düzenleme:
KS

emrzr1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekli dosyayı görüntüle 27428

CX750 modelini kullanıyorsun. Üstteki resim ürünün kutusundan alıntıdır.
B'deki resim 4+4 şeklinde olup işlemci için, C'deki ise 6+2 şeklinde olup ekran kartı içindir.

Ekran kartına takılı olan C şeklinde olması gerekiyor. Ekran kartına taktığın kablo 6+2 şeklinde mi diye bakabilir misin? Tırnak kalınlığından anlayabilirsin, ya da kabloyu çıkarıp bakabilirsin.
Donanım kısmından pek anlamıyorum hocam kusura bakmayın. 2 kablo takılı fakat elimde tuttuğum şekilde boşta da soketler mevcut. Ekran kartına Takılı başka kablo da göremedim

Ekli dosyalar

• IMG_8508.jpeg
    IMG_8508.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 44
  • IMG_8505.jpeg
    IMG_8505.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 46

aerowing

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
29
O kablolar çok önemli değil hocam, ilk resimde anlaşılıyor zaten. Kötü mü iyi mi bilemedim ama, montajda bir problem gözükmüyor. Burdan şuna bakalım diyebileceğim birşey kalmadı.

Detaylı bakmak lazım, güvenilir bir yere ya da aldığınız yere servise götürün isterseniz.

KS

emrzr1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
O kablolar çok önemli değil hocam, ilk resimde anlaşılıyor zaten. Kötü mü iyi mi bilemedim ama, montajda bir problem gözükmüyor. Burdan şuna bakalım diyebileceğim birşey kalmadı.

Detaylı bakmak lazım, güvenilir bir yere ya da aldığınız yere servise götürün isterseniz.
Aldığım yere ( gaming.gen ) götürdüm biz yükte 4-5 saat oynadık sıkıntı çıkmadı dediler yalan doğru orasını artık bilmiyorum. Aynı elektrik hattına bağlı olan farklı bir apartmanda denedim sorun yine devam etti. Bugün de farklı bir elektrik hattına bağlı farklı bir evde deneyeceğim artık bugün sorun kasada mı yoksa elektrik hattında mı belli olur. Uğraşmadığım yöntem kalmadı gerçekten konuyu açarken de açıklamada belirttim tüm parçaları deneme yanılma ile test ettim fakat yok oğlu yok bir türlü çözemedim maalesef kafayı yemelik bir durum düşmanımın başına gelmesin.

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Hocam oturudugunuz bina kaç yıllık? Kullandığınız prize başka güç tüketen eşya takip dener misiniz. Tahminimce elektrik tesisatı tam yük aktinda powere verecek elektrigi kaldırmıyor. Kablolardan sorunlu olabilir.

KS

emrzr1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam oturudugunuz bina kaç yıllık? Kullandığınız prize başka güç tüketen eşya takip dener misiniz. Tahminimce elektrik tesisatı tam yük aktinda powere verecek elektrigi kaldırmıyor. Kablolardan sorunlu olabilir.
Hocam bi min 20 yılı vardır. Diğer elektronik aletlerde bir problem yaşamadım bugüne kadar buzdolabı, tv vs priz de değiştirdim bu arada yan odaya taktım fakat sorun yine devam etti. Akım korumalı priz de kullandım ama fayda etmedi yine

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Hocam bi min 20 yılı vardır. Diğer elektronik aletlerde bir problem yaşamadım bugüne kadar buzdolabı, tv vs priz de değiştirdim bu arada yan odaya taktım fakat sorun yine devam etti. Akım korumalı priz de kullandım ama fayda etmedi yine
Düşündüğüm şey olabilir ama önceden hiç bilgisayar da karşılaşmadım. Evde bilgisayar kadar yük altına enerji tüketen ürün çok az zaten hocam. Buzdolabı vs yüksek ama yine bilgisayarin yarisi anca eder. Tek bir prize uzatma takip ütü buzdolabı vs takip calistirmayi deneyin diyecem ama bu gücü kaldıramayan elektrik tesisatı yangında çıkarabilir riskli yani. Akim koruması da yoksa boşuna risk almayın. Ama bı elektrikciye sorun derdinizi anlatın benim düşündüğüm ihtimali de söyleyin ki çok olası başka mantıklı sorun yok çünkü. Prize gelen tesisat belki yük altında bilgisayarınıza gelecek enerjiyi kaldıramıyor olabilir ince kablo kullandirlarsa yapar çok zorlarsaniz yangına kadar gider

KS

emrzr1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Düşündüğüm şey olabilir ama önceden hiç bilgisayar da karşılaşmadım. Evde bilgisayar kadar yük altına enerji tüketen ürün çok az zaten hocam. Buzdolabı vs yüksek ama yine bilgisayarin yarisi anca eder. Tek bir prize uzatma takip ütü buzdolabı vs takip calistirmayi deneyin diyecem ama bu gücü kaldıramayan elektrik tesisatı yangında çıkarabilir riskli yani. Akim koruması da yoksa boşuna risk almayın. Ama bı elektrikciye sorun derdinizi anlatın benim düşündüğüm ihtimali de söyleyin ki çok olası başka mantıklı sorun yok çünkü. Prize gelen tesisat belki yük altında bilgisayarınıza gelecek enerjiyi kaldıramıyor olabilir ince kablo kullandirlarsa yapar çok zorlarsaniz yangına kadar gider
Evet ince bir konu elektrikçiyle de konuştum bugün farklı bir evde denedikten sonra elektriğin kesin sorun olduğunu anladığım vakit çağırıcam elektrikçiyi. Artık ups mi kullanırım veya farklı bir şeyler olur bilemiyorum topraklama da binada bu arada

druzgard

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle herkese selamlar. Aynı sorunu bende yaşadım son yaptığım değişiklikler sayesinde çözüldü şuan sıkınıtısız kullanılıyor ryzen 5 2600 b450m pro m2 v2, corsair, ram 3200mhz 500w psu , rx 590 ekran kartı kendi sorunumu şöyle çözdüm sizde uygularsanız belki düzelir öncelikle ekran kartı güç bağlantı kablosunu psu üzerinde hangi bölüme takıldğını kontrol edin 3 farklı bölüm olması lazım benim ekran kartı 250w tükettiği için orta sokete takmıştım szin ekran kartını nekadar güç tükettiği internette ayrıntılı anlatan youtube kanalları var ordan teyit edebilirsiniz daha sonra ekran kartını söküp zarar vermeden temizleyin termal macun yenilemesi yapın son olarak ekran kartın amd ise amd redeon uygulamasını indirip ekran kartını için yayınlanan son güncellemeyi kurun nvidia ekran kartın varsa nvidia exrience uygulamsından karttı güncelleyebilirsin bu yaptıklarım sayesinde sorunum çözüldü umarım sizdede sorun çözülür kolay gelsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri