Pc'de Kendi Kendine Müzik, Konuşma, Ve Reklam Sesleri Geliyor.

LyRich

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Yaklaşık 3-4 gündür yaşadığım sorun ama düm (3 aralık günü) çok yaşamaya başladım ve hala devam ediyor.
Sorunu açıklamam gerekirse; aniden kendi kendine müzik çalıyor. bu birkaç dakika veya saniye sürüyor, asansör müziği, klasik müzik veya rap gibi müzikler çalıyor.
Bazen konuşma sesleri geliyor yabancı insanların mikrofonu açık kalmış gibi sesler çıkıyor. İnsanlar birbiriyle konuşuyor, arabada, evde, pc başında vb insan sesi geliyor.
Bazen de reklamlar çıkıyor, şok, A101 reklamları vb ara sıra çıkıyor.

Sorun buydu. Çok araştırma yaptım bu sorunu yaşayan pek fazla kişi yok. Forumlardan anladığım kadarıyla radyo sinyali karışmış sanırım nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Format atınca kesin düzeldiğini biliyorum ama atmak istemiyorum. Bir kısım insan ise bunun virüs olduğunu söylüyor. Önerilen antivirüs uygulamaları hep ücretli olduğu için ben de TotalAV indirip tarama yaptım bir şey çıkmadı. Windows'un kendi antivirüsü ile tarama yaptım. birkaç trojan vb bulundu ama sorun çözülmedi. Son olarak forumlarda birinin verdiği bir çözümü denedim yine olmadı. Sanırım sorun radyo sinyaliyle alakalı ama nasıl çözeceğim hakkında bir fikrim yok.

caen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
totalAV nedir allah aşkına? Windows defender'ın full scan'ini yapın ve malwarebytes indirin. Malwarebytes ile taratın. Veya bilgisayarınızı sıfırlayın. Burada bilgilerinizin çalınmış olma ihtimali var ve siz nasıl mikrofon sesi duyuyorsanız onlarda sizinkini duyuyor olabilir.

KS

LyRich

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
totalAV nedir allah aşkına? Windows defender'ın full scan'ini yapın ve malwarebytes indirin. Malwarebytes ile taratın. Veya bilgisayarınızı sıfırlayın. Burada bilgilerinizin çalınmış olma ihtimali var ve siz nasıl mikrofon sesi duyuyorsanız onlarda sizinkini duyuyor olabilir.
O gün dediklerinizi yaptım. microsoft'dan virüs taraması yapmıştım, bir daha yaptım. Malwarebytes'dan tarama yaptım her şeyi hallettim ama yine geliyordu. Ben de forumlarda sorunun fiş, prizle vb alakalı olduğunu söyleyen kişileri gördüğüm için kendim pcnin fişini açıkken komple çektim öyle bekledi. Ertesi gün açtığımda sorun düzelmişti, hiç bir sorun yoktu, bu böyle birkaç gün devam etti ancak dün akşam tekrar başladı ve bugün dahil sürekli geliyor. Hacker olduğunu zannetmiyorum çünkü bazen insanların sesi haberi yokmuş gibi geliyor. Rastgele piyano müziği çalıyor ya da yabancı, türkçe reklamlar çıkıyor. Bunun ne olduğunu halen anlamadım inşallah çözebilirim.

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
O gün dediklerinizi yaptım. microsoft'dan virüs taraması yapmıştım, bir daha yaptım. Malwarebytes'dan tarama yaptım her şeyi hallettim ama yine geliyordu. Ben de forumlarda sorunun fiş, prizle vb alakalı olduğunu söyleyen kişileri gördüğüm için kendim pcnin fişini açıkken komple çektim öyle bekledi. Ertesi gün açtığımda sorun düzelmişti, hiç bir sorun yoktu, bu böyle birkaç gün devam etti ancak dün akşam tekrar başladı ve bugün dahil sürekli geliyor. Hacker olduğunu zannetmiyorum çünkü bazen insanların sesi haberi yokmuş gibi geliyor. Rastgele piyano müziği çalıyor ya da yabancı, türkçe reklamlar çıkıyor. Bunun ne olduğunu halen anlamadım inşallah çözebilirim.
Temiz format atsanıza hocam ne alakası var fişle falan :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri