PC'den çıkan ses ve ısınması

SailorOps

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi akşamlar herkese ;
Bilgisayarım daha 4 aylık.Özel bi siteden toplama olarak satın aldım.Oynamak istediğim oyunları ilk başlarda çok rahat oynayabiliyorken, ekran kartı güncellemesi yaptıktan sonra oyun oynarken kasa aşırı derece ısınıyor ve rally yarışındaymışım gibi dönen fanlar artık rahatsız etmeye başladı.Amd programından oyunları kontrol ediyorum sadece 1-2 oyunda Performans Derecesi Sınırda diyor ki uyumluluk standartını karşılıyor.Güncellemeyi silip eski sürümüne getirdim ama nafile yine aynı.Ortalama oyunlardan 55-60 Fps alıyorum ve oynadığım oyunlarında bazen grafik çözünürlüklerini düşürüyorum malesef yine aynı durum devam ediyor.Yani artık korkuyorum kasa patlar ya da içindeki parçalar yanar diye.Ne yapabilirim fikri olan varsa memnun olurum.
Kısaca Pc Özellikleri ;
RADEON RX 580 8 GB EKRAN KARTI
RYZEN 5 2600 İŞLEMCİ
XPG 8 GB RAM
Oynadığım oyunlar ise ;
Far Cry 5
Far Cry Primal
Asssasin's Creed Origin
Euro Truck Simulatör 2
Counter Strike Global vs vs.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Nasıl bir ısıdan bahsediyorsunuz? Ekran kartı ve işlemci için yük altındaki sıcaklık değerlerinizi paylaşır mısınız. Ayrıca işlemci stok fan ile mi kullanılıyor yoksa kule tipi yada sıvı soğutma var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
GPU sıcaklıklarınız standart aralıkta 85 derecelere kadar standart sayılır ama 80 derece sınırı üzerini genelde önermeyiz ki sebebi kart çok ısındığında sorun çıkartma potansiyeli her zaman daha fazladır.

İşlemciniz ise stok soğutucu varsa oda gayet normal seviyede işlemcide 80 derecelere kadar normaldir. Onda sorun yok.

Kasanız nedir? Kasa sıcaklıklarınız hava akış yapısına göre 15 derece kadar düşürebilir yada yükseltebilir.

NOT : Ekran kartı fanı hızınızı ve sıcaklıklarınızı kartınızın markası nedir bilmiyorum ama kendi yazılımı ile yada önerim EVGA Precision X1 yazılımı ile fan ve voltaj ayarı ile düşürebilirsiniz.

Birde ses dediğiniz ses fan sesi ise o sıcaklığa bağlı bir durum ki çok önemli değil yüksek devir fan ayarı ama ses başka bir ses ise onun bir ses kaydını yapıp paylaşabilirsiniz.

KS

SailorOps

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartım Radeon RX 580 Series 8 GB
Kasa tipi Zalman s20 3 fan var ama oyun esnasında çıkan uğultu sesi ve kasaya dokunduğumda sıcaklığıyla gerçekten yumurta pişirilir.Oyun oynarken sana facebooktan kısa bi video gönderirim.İlgin için teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Zalman S2 kasa bumu? S20 diye aratınca bir şey bulamadım. Kasa hava akışı iyi sorun yok kasada.
Sıcaklık olarak kartın ve işlemcinin kendi sıcaklıklarının kasadan tahliyesi yavaş olabilir yani içeri temiz hava 3 fan ile alınıp 1-2 fan ile atılan bir yapı daha iyi olabilir. Bu sıcaklık kasa içinde birikince kasa metali ısınabilir bunda sorun yok kasa metali değil kartın sıcaklığı önemli. İşlemciniz iyi ama ekran kartını 70 derece civarına düşürmek iyi olacaktır size önerdiğim yazılım ile düşürebilirsiniz. Size kartınızın GPU sunu sormadım bu arada zaten yazmışsınız RX 580 diye markasını sordum MSI , ASUS , Shapphire vs. gibi ama neyse önemli değil.

NOT : Facebook üzerinden gelen bir mesaj vs. yok.  

Facebook bağlantısı: ugur.baki.g

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri