PCH E CLASS 1.0 BIOS SORUNU(Sorun Çözüldü)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yusufgtx960

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba bu akşam 5 50 gibi kargodan bilgisiyar geldi kurdum baktığım zaman bios versiyonu güncel değil ramlerin frekansı ayarlanmamış sadece win 10 u kurup yollamışlar uğraşıyorum olmuyor d.o.c.p yi açıyorum ramler in hızı yükselmiyorlar destege mesaj attım cevap yok hani güvendik aldık abi yardım edin ya

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: PCH E CLASS 1.0 BIOS SORUNU

Bileşenlerinizi yazar mısınız? Anakart , RAM vs. hepsi sonrasında size BIOS ayarlarını anlatayım belki bir şey atlamışsınızdır.

KS

yusufgtx960

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Söyliyeyim Amd ryzen 5 1400 asus dual rx 580 o4gb asus prime a320m f-sı-bulk a320 soket apacer panther 8 gb 3000mhz cl 18 8 gb ram bu arada incehesap biosu guncellememisti ramlerin frekans hızlarını güncellememişti d.o.c.p ı açıncada olmuyor çıkmıyor bilgisiyarım hata veriyo the system has POSTed in safe mode hatası veriyo...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

RAM frekansı uyumsuz geldiği için BOOT edemiyor oda size BIOS 'a atıyor. Ya anakart XMP profilini düzgün okuyamıyor yada BIOS odaklı sorununuz var. Bence ilk önce BIOS https://www.asus.com/tr/Motherboards/PRIME-A320M-F/HelpDesk_BIOS/ sürümümünüz güncelleyin güncel değilse sorun bu olabilir. Sonra RAM 'i tekrar DOCP(XMP) ile OC etmeyi deneyin.

KS

yusufgtx960

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Dediğiniz yerden anakartımı zaten güncelledim acaba bios güncel değilmi diye ama gene aynisini yaptı xmp profilinde sanırım sıkıntı var bilmiyorum nasıl halledebiliriz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Manuel OC deneyebiliriz. XMP ile aynı değerleri el ile gireceğiz. Facebook üzerinden bana ulaşın size detaylı bilgileri vereyim yada sistem için incehesaba başvurun onlar XMP için bir sorun varsa destek sağlarlar. Birde ASUS 'a mail atın https://www.asus.com/support/Product/ContactUs/Services/questionform/?lang=tr-tr bu adresten Teknik Destek talebinde bulunun RAM ile ilgili yaşadığınız sorunu yazın. Onlar size yardımcı olurlar.

KS

yusufgtx960

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Sorunu çözdüm incehesabın teknik desteğini arayıp sorduğumda anakartın 2800 frekans hızını zoraki desteklediğini söylediler Asus prime a320m-f overclock ile 3200 rpm e çıkıyormuş ben 2600 frekans hızına aldım voltaj değerini 3.5v a çektim bilgisiyarım sorunsuz bir şekilde açıldı yardım eden herkese çok teşekkürler yardımcı olabildiysem ne mutlu bana iyi akşamlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri