PCH HECTOR Fan Hızı Sorunu

passhugen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhaba Arkadaşlar,

Ben PCH hector sistemi bir kaç gündür kullanıyorum herşey yolunda ancak şuana kadar oynadığım tek oyun denilebilecek oyun olan VALORANT'ı oynarken fanlar bir anda yaklaşık 1 saniyeliğine yavaşlıyor sonra tekrardan hızlanıyor bunun sebebi nedir?

Yardımcı olursanız sevinirim

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS fan profili ayarlarınız biraz agresif olabilir. Fan ayarlarını Manuel yani kendiniz yaparsanız daha sakin bir fan profili elde edersiniz.

Yusufb23

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Merhaba arkadaşlar

Ben PCH hector sistemi bir kaç gündür kullanıyorum herşey yolunda ancak şuana kadar oynadığım tek oyun denilebilecek oyun olan VALORANT'ı oynarken fanlar bir anda yaklaşık 1 saniyeliğine yavaşlıyor sonra tekrardan hızlanıyor bunun sebebi nedir? yardımcı olursanız sevinirim
Fan ayarlarlariniz atıyorum 40 derecede %40da çalışsın 50 derecede %70de çalışsın olarak ayarliysa ekran kartı için konuşuyorum msi after burner indirin manuel olarak ayarlayıp kaydedin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Valoran CPU odaklı bir oyun olduğu için ekran kartı olabilir diye düşünmedim ama MSI Afterburner ile kullanıcının dediği gibi kart içinde ayar yapılabilir.

KS

passhugen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Valorant'da arada alt tab atıp görev yöneticisinden baktığım kadarıyla 70 dereceye erişiyor.Fan sesi büyük ihtimal kasanın fanıdır diye düşünüyorum tam olarak bakmadım sadece sese odaklandım arada bir 1 saniye falan yavaşlayıp tekrar hızlanıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemci ve genel sıcaklığa MSI Afterburner OSD özelliğini kullanarak bakar mısınız. Oyunda ALT + TAB yapınca sistem yükten çıkıyor o yüzden fanlar yavaşlıyor olabilir. Oyunu arka plana almadan deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri