PCH Medal X3 Sistem kurulumu?

Mahmut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba. Pc hocası medal x3 sistemi almıştım. Monitörüm de elime yeni ulaştı. Sistemi ilk defa çalıştıracağım. Bu noktada hangi adımları izlemeliyim? Bios güncellemesi, bios arayüzünde yapılması gereken ayarlamalar, windows kurulumu, sürücülerin yüklenmesi vs. nasıl yapabileceğimi açıklayarak yardımcı olabilir misiniz aceba?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Selamlar,

Öncelikle hayırlı olsun. Şu adımları izlemenizi öneririm;

1-) RAM MHz'leriniz 2133'de olabilir. Bu default ayardır. Bunu işlemcinin desteklediği 2666MHz'e çekmek lazım. Sistem çalışırken Windows gelmeden önce DEL tuşuna basarak BIOS'a giriş yapın. Ardından F7 ile Advanced menüsüne girin. Üstte AI Tweaker sekmesine gelerek "Dram Frequency" sekmesinden 2666MHz'e getirip F10 + ENTER yapın ve sistem açılsın.

2-) İkinci aşamada önce ekran kartı driveri kurulu değilse onu kurun. Buradan sürücüyü indirerek kurulumu yapabilirsiniz.

3-) Windows güncellemeleri varsa, onları da yapın. Arka planda bir güncelleme açık kalmasın. Denetim Masası üzerinden kontrol edebilirsiniz.

4-) Başlat - Denetim Masası - Sistem ve Güvenlik - Güç Seçenekleri sekmesinden sistemi "Yüksek Performans" yaparak kaydedin.

5-) Sistem hazır.

KS

Mahmut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim. Yeterince açıklayıcı oldu. Sistemde windows deneme sürümü kurulu geliyor değil mi?

KS

Mahmut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar sistemi kuracaktım ki internete bağlanamadım. Ağ bağdaştırıcınız için bir sürücü yükleyin uyarısı alıyorum. nasıl yükleyeceğim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemi kurarken Windows 11 değilse sistem ağ kartı kurulumuna ihtiyaç yok ama eğer Windows 11 ise sistem ağ kartını Windows kurulum aşamasında disk ekranında kurmanız gerekiyor. İlgili sürücüyü USB belleğe atıp disk ekranındaki sürücü yükle bölümünü kullanarak kurulumu yapabilirsiniz.

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Lisans satın almak için, https://www.lazimbana.com , https://www.saglamlisans.com , https://www.yazilimbudur.com bu 3 siteye göz atabilirsiniz. Hepsinden alışverişim oldu.
Konu uplandigi için şimdi gördüm, lazimbana yi pek önermeyin hocam :D %25 komisyon alıp ödemeyi aylarca geciktirdiği için orda satılan lisanslar pek sağlıklı değil. Bence tavsiye de edilmemeli yani. Sağlam lisans iyidir fiyatlar bir tık pahalı ama reklamlardan dolayıdır.

KS

Mahmut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemi kurarken Windows 11 değilse sistem ağ kartı kurulumuna ihtiyaç yok ama eğer Windows 11 ise sistem ağ kartını Windows kurulum aşamasında disk ekranında kurmanız gerekiyor. İlgili sürücüyü USB belleğe atıp disk ekranındaki sürücü yükle bölümünü kullanarak kurulumu yapabilirsiniz.
İşletim sistemi windows 10 ama dediğim gibi bağlanmıyor. Sorunu gider deyince de sürücü uyarısı veriyor. Kusura bakmayın çok anlamadığımdan sizi uğraştırıyorum ama ne yapmam gerektiğini çözemedim hala.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben durumu format aşamasında yaşıyorsunuz sandım. Windows üzerinde sorun yaşıyorsanız sürücüyü anakartın sitesinden Support/Destek bölümünden indirip kurabilirsiniz.

KS

Mahmut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ediyorum. Söylediğiniz gibi yaptım. Halloldu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri