PCH S CLASS 1.0 Isı Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

crazy199718

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba PCH S CLASS 1.0 ryzen r7 2700x olan pc kullanmaktayım. zotac rtx 2070 mini ekran kartını kullanıyorum video da ısı değerleri 60 dereceyi geçmezken bende 10 dk içinde 80 derecelere kadar ulaşa biliyor 81 dereceyi hiç geçmedi Sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim
https://www.youtube.com/watch?v=Gz6wTbnJOmI

KS

crazy199718

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasa aynı mı? Birde ortam sıcaklığınız nedir yani sıcak bir yerde mi kasa yoksa standart normal oda sıcaklığında mı?

Ayrıca birde ZOTAC FireStorm yazılımını https://www.zotac.com/us/page/firestorm buradan indirip kurar mısınız.

Kasa aynı normal oda sıcaklığı
NVLM5Z.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
MSI Afterburner yazılımını kapatıp dener misiniz. Bu kartın 80 derece üzerini kolayca görmesi pek olası değil. Fan ayarı otomatik temi? Birde sadece ZOTAC yazılımı açık olsun MSI afterburner vs. kapalı olsun.

KS

crazy199718

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
MSI Afterburner yazılımını kapatıp dener misiniz. Bu kartın 80 derece üzerini kolayca görmesi pek olası değil. Fan ayarı otomatik temi? Birde sadece ZOTAC yazılımı açık olsun MSI afterburner vs. kapalı olsun.

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]MSI Afterburner kapalı FireStorm açık fan otomatik de 15 dk assassin's creed odyssey oynadım ısı değerleri[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]
9mVkRk.png
[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kartınızın genel ısı ortalamasına netten baktım kasaya ve ortama göre 70-80 arası dönüyor sizinki normal sayılır ortalama sıcaklık değer ise 60-70 arası görünüyor netten baktığım kadarıyla bu durumda size sıcaklığı düşürmek için bir kaç önerim olacak.

Birde kartın üzerinde BIOS Switch ufak bir anahtar var mı?

Birde kartınız yükte değilken fan durduruyor mu? Fan ayarlarından fan durdurma ayarı varsa onu devre dışı bırakın ki kart fazla ısınmadan devrede olsun fanlar. Ayrıca sıcaklık devir eğrisini elinizde yapın buda kartı sıcaklık olarak aşağı çeker.

Sol menüde Manuel sekmesinden fan hızı ve sıcaklık eğrisi ayarını fan üst yuvarlaktaki fan grup 1 ve 2 için aynı yapın dediğim gibi sıcaklığa doğrudan etkisi olacaktır.

KS

crazy199718

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kartınızın genel ısı ortalamasına netten baktım kasaya ve ortama göre 70-80 arası dönüyor sizinki normal sayılır ortalama sıcaklık değer ise 60-70 arası görünüyor netten baktığım kadarıyla bu durumda size sıcaklığı düşürmek için bir kaç önerim olacak.

Birde kartın üzerinde BIOS Switch ufak bir anahtar var mı?

Birde kartınız yükte değilken fan durduruyor mu? Fan ayarlarından fan durdurma ayarı varsa onu devre dışı bırakın ki kart fazla ısınmadan devrede olsun fanlar. Ayrıca sıcaklık devir eğrisini elinizde yapın buda kartı sıcaklık olarak aşağı çeker.

Sol menüde Manuel sekmesinden fan hızı ve sıcaklık eğrisi ayarını fan üst yuvarlaktaki fan grup 1 ve 2 için aynı yapın dediğim gibi sıcaklığa doğrudan etkisi olacaktır.

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]BIOS Switch yok [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]MSI Afterburner ile fan ayarlarını böyle yaptım sıcaklık en fazla 76 derece oldu fan genelde 70 80 civarı çalışıyor herhangi bi zararı olurmu[/font][/font][/size]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]
pm29t8.png
[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Fan 90% üzerine çıkmadığı sürece sorun yok. Kasanız nedir sıcaklık için onun bir dezavantajı oluyor mu onu anlamak için soruyorum.

KS

crazy199718

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Fan 90% üzerine çıkmadığı sürece sorun yok. Kasanız nedir sıcaklık için onun bir dezavantajı oluyor mu onu anlamak için soruyorum.
CORSAIR SPEC-DELTA 550W RGB KASA (CC-9020121-EU)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasada termal sorun yok tamam. Kartınızı Mini serisi kötü değil kesinlikle ama ısıl tasarım olarak biraz zayıf ancak 70-80 arası değerler normal sayılacak değerler üzeri olmasın yeter ki fan ayarınız ile üzeri olmamasını sağlamışsınız. Birde bence MSI Afterburner ile değil ZOTAC Firestorm yazılımıyla yapın ayarlarınızı ki daha net daha doğru değerler olsun. Anlattım zaten yukarıda MSI Afterburner yazılımını kapatın ZOTAC yazılmıyla ayar yaparken.

KS

crazy199718

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasada termal sorun yok tamam. Kartınızı Mini serisi kötü değil kesinlikle ama ısıl tasarım olarak biraz zayıf ancak 70-80 arası değerler normal sayılacak değerler üzeri olmasın yeter ki fan ayarınız ile üzeri olmamasını sağlamışsınız. Birde bence MSI Afterburner ile değil ZOTAC Firestorm yazılımıyla yapın ayarlarınızı ki daha net daha doğru değerler olsun. Anlattım zaten yukarıda MSI Afterburner yazılımını kapatın ZOTAC yazılmıyla ayar yaparken.
Zotac yazılımi ile yaptım oyunda ısı 80 fan 80 oldu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
anladım siz hangi yazılım ile stabil daha düşük değer ve fan devri alırsanız ondaki ayarları kullanın o zaman.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri