17.000-20.000 TL PCH Velar Hazır Sistem Fanlar Çalışmıyor

Veigar7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemci
Ryzen 5 5600
Ekran Kartı
Rx 6700xt
Selam arkadaşlar,

PCH VELAR Hazır Sistemini Aldım Bugün Geldi Ama bilgisayarı çalıştırınca işlemci soğutucusu çalışıyor ama öndeki ve arkadaki fanlar çalışmıyor sorun ne olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Parzy

Moderatör
Moderatör
Tepki
64
Arkadaşlar PCH VELAR Hazır Sistemini Aldım Bugün Geldi Ama bilgisayarı çalıştırınca işlemci soğutucusu çalışıyor ama öndeki ve arkadaki fanlar çalışmıyor sorun ne olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim
Öndeki arkadaki derken kasanın fanları mı çalışmıyor yani?

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Selam arkadaşlar,

PCH VELAR Hazır Sistemini Aldım Bugün Geldi Ama bilgisayarı çalıştırınca işlemci soğutucusu çalışıyor ama öndeki ve arkadaki fanlar çalışmıyor sorun ne olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Fanları takmamış olabilirler...

KS

Veigar7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Fanları takmamış olabilirler...
Evet fanlar takılmamış.Benim anakartımda 2 tane SYS fan var bir tanesi işlemciye takılı bir tanesi de boşta. Ama birini taksam diğer fanları ne yapacağımı bilmiyorum.

Bunlar Da Kasanın Fotoğrafları

Ekli dosyalar

• IMG_20230810_201045.jpg
    IMG_20230810_201045.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20230810_201033.jpg
    IMG_20230810_201033.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20230810_200924.jpg
    IMG_20230810_200924.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 36
KS

Veigar7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bu fan çoklayıcı olarak geçiyor. Bunu fanlara takıp, tek ucunu da anakarta taktığında 3 fanı, tek uç yapıp anakarta takabiliyorsun.
Bazıları 12v fanları birden fazla bağlamayın diyor sorun olurmu.Birde pinlerin ucunda boşluk var ve uçları kaymış.Benim Fanlarım 12 watt ama 5watt çoklayıcı ve pinler üste çok kaymış girmiyor.

Son düzenleme:

Cruslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarı ben de aldım. Öndeki USB 3 portuns giden kablo anakartın altına gidiyor. Bu kabloyu sökmezseniz ekran kartı çok kalın geliyor. Takarsam da çok büyük baskı oluşturur.

mehmetburak71

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bilgisayarı ben de aldım. Öndeki USB 3 portuns giden kablo anakartın altına gidiyor. Bu kabloyu sökmezseniz ekran kartı çok kalın geliyor. Takarsam da çok büyük baskı oluşturur.
Ben de ekran kartını takarken bayağı sıkıntı yaşadım. Anakart o kadar küçük ki hiçbir şey sığmıyor. Koca kasada küçücük kalmış. Umarım usb port kablosuna zarar vermemişimdir. Bir de sistemi fan çoklayıcı gelene kadar kullanmamak daha mantıklı değil mi? Çünkü ciddi derecede ısınıyor. Fan çoklayıcı gelmesine rağmen ısınırsa o zaman çok sıkıntı yaşayacağız gibi Gençer gaming ile.

Cruslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben de ekran kartını takarken bayağı sıkıntı yaşadım. Anakart o kadar küçük ki hiçbir şey sığmıyor. Koca kasada küçücük kalmış. Umarım usb port kablosuna zarar vermemişimdir. Bir de sistemi fan çoklayıcı gelene kadar kullanmamak daha mantıklı değil mi? Çünkü ciddi derecede ısınıyor. Fan çoklayıcı gelmesine rağmen ısınırsa o zaman çok sıkıntı yaşayacağız gibi Gençer gaming ile.
Ben turbo boostu kapattım fan çoklayıcı gelene kadar. USB'ye bir şey uyduracağım bakalım ama ben söktüm onu.

KS

Veigar7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ben turbo boostu kapattım fan çoklayıcı gelene kadar. USB'ye bir şey uyduracağım bakalım ama ben söktüm onu.
Hocam o USB 3.2 kablosu ne işe yarıyor ve bencede fan çoklayıcı gelene kadar bilgisayarı kullanmamak lazım ve fanlar çalışmadığı için ısınması normal bence fanları bağlayinca ısınmaz.Ama Gencer Gaming gerçekten büyük ayıp etti

Cruslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam o USB 3.2 kablosu ne işe yarıyor ve bencede fan çoklayıcı gelene kadar bilgisayarı kullanmamak lazım ve fanlar çalışmadığı için ısınması normal bence fanları bağlayinca ısınmaz.Ama Gencer Gaming gerçekten büyük ayıp etti
Öndeki USB 3 portuna gidiyor o kablo. Çekerseniz USB 3 çalışmaz kasadaki. Arkada USB 3 portu var uzanmanız lazım.

mehmetburak71

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Gençer'e yazıyorum ama hafta içi gönderilecek diyorlar sadece. Umarım yine 10 gün bekletmezler. Ayriyeten ben de mi alsam acaba kablodan?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri