PCH Venom 3 Kasma Sorunu

Jonas Nielsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, PCH Venom 3 kullanıcısıyım sisteme ek 8GB ve 500GB HDD ekldim sistemde oyunlar akıcı ama yer yer drop yiyor sanırım sistem veya FPS düşüyor video ekleyeceğim bu sorun oyunlar HDD'ye kurulu olmasından mı yoksa oyun optimizasyonundan mı kaynaklı bana yardımcı olabilir misini? Teşekkür ederim.

Sorunum şu linlteki gibi Warframe ve diğer oyunlar genel olarak akıcı ama bazı yerlerde videodaki gibi donmalar yaşanıyor

https://youtu.be/2vH6UWIrvac

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eklediğiniz RAM diğer RAM 'iniz ile birebir aynı özelliklerde mi? Aynı özelliklerde değilse uyumsuz RAM 'ler drop sorunu yaratabilir.

Ayrıca eğer uyumlularsa RAM 'i taktıktan sonra BIOS 'u sıfırlayıp XMP profilinin devre dışı kalmasını ve RAM 'lerin tekrar tanınmasını sağladınız mı? Bu işlemden sonra XMP profilinin tekrar açılması tamamen uyumlu çalışmaları için önemli.

Ayrıca eğer anakartınızda 2 adet RAM slotu yoksa yeni aldığınız RAM 'i ve diğer RAM 'i DUAL Channel özelliği slotlarına taktığınızdan emin olun. Yanlış slot bu drop sorununa sebep olur.

KS

Jonas Nielsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, RAM'ler aynı marka ve model anakartım 2 ram slotlu rami taktığımda direkt pc görmüştü dediğiniz 2. işlemi anlamadım yani bios sıfırlayıp xmp mevzusu bunu nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz?
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eklediğiniz RAM diğer RAM 'iniz ile birebir aynı özelliklerde mi? Aynı özelliklerde değilse uyumsuz RAM 'ler drop sorunu yaratabilir.

Ayrıca eğer uyumlularsa RAM 'i taktıktan sonra BIOS 'u sıfırlayıp XMP profilinin devre dışı kalmasını ve RAM 'lerin tekrar tanınmasını sağladınız mı? Bu işlemden sonra XMP profilinin tekrar açılması tamamen uyumlu çalışmaları için önemli.

Ayrıca eğer anakartınızda 2 adet RAM slotu yoksa yeni aldığınız RAM 'i ve diğer RAM 'i DUAL Channel özelliği slotlarına taktığınızdan emin olun. Yanlış slot bu drop sorununa sebep olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadece BIOS 'a girin ve bazı anakartlarda BIOS gelişmiş menüsü F7 tuşu ile açılır Advanced Menu diye geçer buraya girip. Önce BIOS 'u sıfırlayacaksınız F5 genelde kısayol tuşudur ama işe yaramaz ise Exit sekmesinden Default ayarlara alabilirsiniz. Daha sonrasında RAM XMP profilinizi açacak ve BIOS 'u kaydet deyip çıkacaksınız.

KS

Jonas Nielsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sadece BIOS 'a girin ve bazı anakartlarda BIOS gelişmiş menüsü F7 tuşu ile açılır Advanced Menu diye geçer buraya girip. Önce BIOS 'u sıfırlayacaksınız F5 genelde kısayol tuşudur ama işe yaramaz ise Exit sekmesinden Default ayarlara alabilirsiniz. Daha sonrasında RAM XMP profilinizi açacak ve BIOS 'u kaydet deyip çıkacaksınız.

Merhaba, BIOS'u sıfırlayıp Ramleri 3000Mhz'ye getirdim tekrar ama değişen bir şey yok. HDD'de bir sorun olma şansı var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer HDD diskiniz eski bir ürün ise okuma/yazma olarak yada kontrolcü kaynaklı bir hata yada BAD sektör durumunda kalıyor olabilir disk buda oyun için bu tarz bir sorun yaratır ama yeni bir ürünse sorun olmaz.

KS

Jonas Nielsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer HDD diskiniz eski bir ürün ise okuma/yazma olarak yada kontrolcü kaynaklı bir hata yada BAD sektör durumunda kalıyor olabilir disk buda oyun için bu tarz bir sorun yaratır ama yeni bir ürünse sorun olmaz.

n11 üzerinden satın almıştım WD marka bu dediklerinizi test edebileceğim bir yazılım mevcut mu acaba?

KS

Jonas Nielsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yeni aldıysanız sorun olmamalı ama test yapabilirsiniz. HD Tune https://www.hdtune.com/ yazılımı ile Error Scan testi yapacaksınız eğer tarama sonunda kırmızı işaretler çıkarsa sorun var demektir diskte.

Merhaba, bunda da sorun yok kafayı yiyeceğim bu bilgisayar neden böyle yapıyor :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun sadece tek bir oyun odaklı değil dimi bu çok önemli Multiplayer ve Single Player oyunlarda test edin ve genel hepsinde bu sorun var mı bakın. Eğer varsa ki lütfen bakın bazı kullanıcılar baktım deyip bakmıyor bakıp sorun diğer oyunlarda da devam ediyorsa 3 sorun olabilir, Windows kaynaklı bir yazılım sorununuz varsa bu soruna neden olabilir ki buna en kolay çözüm Format atmaktır yada tek tek sürücüleri kaldır kur yaparak sorunlu sürücüyü bulmaya çalışacaksınız. Diğer bir sorun BIOS odaklı olabilir ki BIOS güncellemesi sorunu çözer eğer güncel BIOS kullanıyorsanız bile bir önceki sürüme yada aynı sürümü tekrar kurma işlemi uygulayabilirsiniz. Diğer bir sorun ise donanım kaynaklı bir elektriksel atlama yada arıza sorunu olabilir ki bunu siz anlayamazsınız bence ilk 2 seçeneği deneyin sonra eğer sorun çözülmez ise aldığınız yer ile iletişime geçip sorunu bildirin onlar yardımcı olur size.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri