Fiyat/Performans PCH Yeni Gelecek Orta Segment Sistem Hk.

KS

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
Kısa vadede 2 çözüm var;

1-) Ya firmaya şunu söyleyebiliriz; Fiyat çok mükemmel olmasın. O verilecek aradaki desteği stoğa yayalım. Yani 200 stok 6.499 TL değil, 500 stok 6.999 TL gibi.

2-) F/P anlamında eşsiz sistemler devam etsin ancak stok sayısı 200 civarı olsun.

Adamlara hem 500 üzeri stok, hem de mükemmel fiyat olsun demek şu dolar kurunda maalesef mümkün olmuyor. Şartlar biraz lehimize olsa, zaten biz her türlü kavgamızı ediyoruz ama piyasayı biliyorsunuz..

Buna sonuna kadar katılıyorum taner hocam stok fazla olduğu taktirde herkes alabilir. Sizlerde görüyorsunuz ki insanlarda 3060 sistem beklentisi fazlasıyla oluştu. Youtube yorumlarında forumlarda herkes bunu bekliyor. Mükemmel bir fiyat olmadığı taktirde al sat yapan fırsatçılarında önüne geçmiş oluruz. Makul bir fiyata stok 500-600e kadar arttırılmalı ve herkesin satın alması için bir aksiyon yaratılmalı. Foruma özel stokta olmasını destekliyorum. Burada bekleyen kardeşlerimizde benimle aynı görüştedir eminim.

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Foruma özel stok konusunu firmalara pek çok kez dile getirdim hocam. Bir kaç kere yaptık hatırlarsanız. Ancak orada video çıktıktan sonra ertesi gün 10 kişi belirleme ve onların satın alabileceği şekilde link ayarlama işinde patlıyoruz.

Mesela Vatan sistemi çıktı 200 adet stok ile. Bunun 10 tanesi foruma ayrıldı. Videoyu yayınladık ve 190 adet satıldı link kapandı. Vatan Bilgisayar'a "hocam 10 tane de foruma ayırmıştık, linki özel şekilde açın da onlara verelim" diyemiyoruz. İşleyiş bakımından kurumsal firmalarda pek bu taktik uymuyor.

Daha ölçekli firmalarda yapabiliyoruz.
Açıklama için teşekkürler. Foruma özel stokları yakinen biliyorum. Bu konudaki samimiyetinize şahit oldum. Alan kişilerde var zaten forumda.

Bir süredir böyle talepler okuyorum. Belki uygun firmalar ve imkanlar oluşunca ufak bir stok ile arkadaşları istekleri konusunda biraz ferahlatabilirsiniz.

Ama insanlada şunu bilsin ; kaç stok olursa olsun herkes alamayacak. İnsanlar alamadıktan sonra da sitem ediyor. Lütfen bunun bilincine varalım artık.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
Açıklama için teşekkürler. Foruma özel stokları yakinen biliyorum. Bu konudaki samimiyetinize şahit oldum. Alan kişilerde var zaten forumda.

Bir süredir böyle talepler okuyorum. Belki uygun firmalar ve imkanlar oluşunca ufak bir stok ile arkadaşları istekleri konusunda biraz ferahlatabilirsiniz.

Ama insanlada şunu bilsin ; kaç stok olursa olsun herkes alamayacak. İnsanlar alamadıktan sonra da sitem ediyor. Lütfen bunun bilincine varalım artık.

Evet şöyle bir kıstas var; Fiyat mükemmel olunca 1.000 stok da olsa o aynı gün bitiyor. Bu sefer ertesi gün gelen kişi "bin stok bir günde nasıl biter?" sorusunu soruyor.

Biz de haliyle yoruluyoruz. Gerçekten söylüyorum. Eşim bile "anksiyete hastası oldun iyice bu kadar takmak zorunda mısın her kötü detayı" diyor. Ancak elde değil..

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Doğrudur görmedim daha önce yine bu özelliklerde bir sistem çıkmıştı pchx6 idi sanırım i310100f tuf GTX 1650 li onda foruma özel stok olmuştu İstanbul daki itopya mağazalarından alabilinmisti

Abi 2.si daha mantıklı değilmi nerde bolluk orda bokluk hesabı
Az olsun ama fiyat performans açısından kuvvetli olsun
Kesinlikle 2.si daha mantıklı

Potatoe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46
Evet şöyle bir kıstas var; Fiyat mükemmel olunca 1.000 stok da olsa o aynı gün bitiyor. Bu sefer ertesi gün gelen kişi "bin stok bir günde nasıl biter?" sorusunu soruyor.

Biz de haliyle yoruluyoruz. Gerçekten söylüyorum. Eşim bile "anksiyete hastası oldun iyice bu kadar takmak zorunda mısın her kötü detayı" diyor. Ancak elde değil..
Abi sende bol stoklu çıkar imkan varsa yada forumda almak isteyen insanları tespit et yardımcı ol. Orta seviye sistemde 200 stoklu çıkarsa herkes üzülür. Al satcı fırsatçılara imkan verme. Herkes sistemi 1 defaya mahsus satın alsın. Ve fiyat çok mükemmel olmasın fakat stok fazla olsun 600-700 tane en azından 3 dakikada bitmez :)

mertsaygı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Abi sende bol stoklu çıkar imkan varsa yada forumda almak isteyen insanları tespit et yardımcı ol. Orta seviye sistemde 200 stoklu çıkarsa herkes üzülür. Al satcı fırsatçılara imkan verme. Herkes sistemi 1 defaya mahsus satın alsın. Ve fiyat çok mükemmel olmasın fakat stok fazla olsun 600-700 tane en azından 3 dakikada bitmez :)
orta segment 10 13 arası cıkarsa ömürlük alıcam ben mesela düzgün bi pc alıp onunla gençlik dönemimi kapatmak istiyorum açıkçası durum bu kadarına el veriyor derdim 3 e alıp 5 e satmak değil ama dün böyle düşünenler yüzünden sistem alamadım bugün ise hiç denemedim çünkü emininim ki yarın sahiibinden bu pc nin ilanlarıyla dolacak bugün olduğu gibi belki şansımıza alırız diye sistem kovalıyoruz akşama kadar sağa sola bakıp adamlar satıp kar etmek için 4 5 tane satın alıyor zoruma gidiyor

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Kesinlikle 2.si daha mantıklı

İşte bunu diğer kesime açıklamak zor oluyor. Biraz sakinlik olsa, hepsi çözülür.
F/P sistem isteyen 1500 kişi oluyor, ama stok 200 oluyor. Alan 200 kişi şükrederken, diğer 1.300 kişi yakınıyor.
Yani insanların "alamadık" demesi dert değil ama bazıları herkesi ve her şeyi suçlayabiliyor. O kısım sıkıntı.

Misal;
Adamın telefonu çekmiyordur, onay SMS'i geç geliyordur. Gelip "niye 200 stok yaptınız lan" diye kızabiliyor. :LOL:
"Tüh yaa... Bu sistemi kaçırdık, neyse diğerini alırız" olayı yok yani. Direkt "ben niye alamadım!" öfkesi oluyor.

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
Kanka busefer al sat yapan adam daha fazla alacak

Demin sahibinden de idim adam koymuş bugünkü sistemi

Dunku 3050 liyi de koymuşlar 13 den

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
İşte bunu diğer kesime açıklamak zor oluyor. Biraz sakinlik olsa, hepsi çözülür.
F/P sistem isteyen 1500 kişi oluyor, ama stok 200 oluyor. Alan 200 kişi şükrederken, diğer 1.300 kişi yakınıyor.
Yani insanların "alamadık" demesi dert değil ama bazıları herkesi ve her şeyi suçlayabiliyor. O kısım sıkıntı.

Misal;
Adamın telefonu çekmiyordur, onay SMS'i geç geliyordur. Gelip "niye 200 stok yaptınız lan" diye kızabiliyor. :LOL:
"Tüh yaa... Bu sistemi kaçırdık, neyse diğerini alırız" olayı yok yani. Direkt "ben niye alamadım!" öfkesi oluyor.
Reis mükemmel açıklamışsın eline sağlık

KS

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
Kısa vadede 2 çözüm var;

1-) Ya firmaya şunu söyleyebiliriz; Fiyat çok mükemmel olmasın. O verilecek aradaki desteği stoğa yayalım. Yani 200 stok 6.499 TL değil, 500 stok 6.999 TL gibi.

2-) F/P anlamında eşsiz sistemler devam etsin ancak stok sayısı 200 civarı olsun.

Adamlara hem 500 üzeri stok, hem de mükemmel fiyat olsun demek şu dolar kurunda maalesef mümkün olmuyor. Şartlar biraz lehimize olsa, zaten biz her türlü kavgamızı ediyoruz ama piyasayı biliyorsunuz..

1ncisi her zaman daha mantıklı olacaktır. F/p anlamında eşsiz sistemler yine elbet gelir. Burada herkesi mutlu edebilmek önemli. Bence fazla stoklu çıksın herkes faydalansın.

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106

Misal;
Ustam herkesi mutlu etmek malum kişilerin işi
1000 tane bile olsa geri kalan 500 kişi mutsuz olacak herkesi mutlu etmek mümkün değil

KS

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
1000 tane bile olsa geri kalan 500 kişi mutsuz olacak herkesi mutlu etmek mümkün değil

Haklısın kardeşim ama stok sayısı fazla olsada sistem biter en azından 500 stoklu sistem 1 dakikada bitmez diye düşünüyorum. O aradaki fiyat farkını stoğa yaymak daha mantıklı. @OceanLaB

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169

Evet, o yüzden burada yaptığımız önerilere odaklanmak gerekiyor.

"PCH sistemi alamadın mı? Olsun, sorun değil. Şu tarihte Y sistemi gelecek. Onu alamazsan 3 gün sonra Z sistemi gelecek. Sen bütçene takviye yap ve bekle. X-Y-Z sistemlerinden birini alırsın."

Sabah ekmek almaya gittiğinizde dolap boşsa, gidip kasiyeri döver misiniz? Dövmezsiniz.
Size derler ki "14:00'te öğlen ekmeği gelecek. Onu alın"
Siz de ya beklersiniz, ya da başka markete gidersiniz. Buna da böyle bakmak gerekiyor.

Furkanreis

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Haklısın kardeşim ama stok sayısı fazla olsada sistem biter en azından 500 stoklu sistem 1 dakikada bitmez diye düşünüyorum. O aradaki fiyat farkını stoğa yaymak daha mantıklı. @OceanLaB
Reis diyelim 1000 stok oldu ama fiyat 7.500 oldu bunu alan adam demezmi bunu alacagıma 500 eklerim 1660ti li sistem alırım veya 1.500 daha eklerim 2060 li sistem alırım der öyuzden stokları çok şişirmeye gerek yok ki 200 stok az bir rakam değil vatan sitesi donmasaydı tıkladığın an alabilirdin
Ve bugün kü sistemi 2000 kişi inceliyordu sistem yayınladığı an 2000 kişinin alabilmesi için 2000 stok lazımdı ve yine kesin alcan diye bir şey yok alamazsan bu Sefer 3000 stok isterdin

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Foruma özel stok konusunu firmalara pek çok kez dile getirdim hocam. Bir kaç kere yaptık hatırlarsanız. Ancak orada video çıktıktan sonra ertesi gün 10 kişi belirleme ve onların satın alabileceği şekilde link ayarlama işinde patlıyoruz.

Mesela Vatan sistemi çıktı 200 adet stok ile. Bunun 10 tanesi foruma ayrıldı. Videoyu yayınladık ve 190 adet satıldı link kapandı. Vatan Bilgisayar'a "hocam 10 tane de foruma ayırmıştık, linki özel şekilde açın da onlara verelim" diyemiyoruz. İşleyiş bakımından kurumsal firmalarda pek bu taktik uymuyor.

Daha ölçekli firmalarda yapabiliyoruz.
Stok sayısı fazla olsun, fiyat 1-2k fazla olsun düşüncesindeyim.

Mesela bugünkü sistem 6.500₺ 200 stok yerine 7.500-8.000₺ 500-600 stok olabilir, bu örnek tabi.
Ben stok arttıkça fiyatında makûlce artması şeklinde anlaşma düşüncesindeyim, firmalara bu uygun olur diye tahmin ediyorum. Bu sefer yine zarar edecek oran orantı yaparsak ama bana bu mantıklı geliyor. Al-satcılar da maalesef zaten az olan stokları harcıyor. Stokların 1/3 ü onlara gidiyor.

KS

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
Reis diyelim 1000 stok oldu ama fiyat 7.500 oldu bunu alan adam demezmi bunu alacagıma 1.500 daha eklerim 2060 li sistem alırım veya 500 eklerim 1660ti li sistem alırım der öyuzden stokları çok şişirmeye gerek yok ki 200 stok az bir rakam değil vatan sitesi donmasaydı tıkladığın an alabilirdin

Bu sistem benim zaten işimi görmez reis. Benim beklediğim orta seviye segment 3060lı ileriye dönük güzel bir sistem satın almak. Fiyatları çok sisirmeye gerek yok mesela bugünkü çıkan sistem 6.500 değilde 7.500e çıksa 200 stok yine biterdi. O aradaki farka 300 stok daha ekleyip 500 tane satmakta mantıklı bir hareket. Çünkü en azından al satçı adamın işine gelmez.

Sinan705

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Kısa vadede 2 çözüm var;

Mağaza satışı biraz daha mantıklı çünkü mağazayla bir kişiye birden fazla ürün satmamak şartıyla anlaşma yapabilirseniz ve foruma özel de atıyorum 10-15 kişi ayarlayabilirseniz gerçekten ihtiyacı olan kişi gidip alabilir diye düşünüyorum.

Giriş 6.499 ise orta seviye 9k ile 11k arası olur diye düşünüyorum çünkü işin içinde sen varsın Taner hocam.

Bu arada ''F/P anlamında eşsiz sistemler'' gerçekten yaptığınız işe yaraşır bir cümle oldu.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Bu sistem benim zaten işimi görmez reis. Benim beklediğim orta seviye segment 3060lı ileriye dönük güzel bir sistem satın almak. Fiyatları çok sisirmeye gerek yok mesela bugünkü çıkan sistem 6.500 değilde 7.500e çıksa 200 stok yine biterdi. O aradaki farka 300 stok daha ekleyip 500 tane satmakta mantıklı bir hareket. Çünkü en azından al satçı adamın işine gelmez.

Bu yöntemde de 2 farklı eksi yaşanıyor.
1- Sistemi yayınlayan firma/kanalın prestij kaybı.
Firmaların "X kanalına özel __ stokla ___ TL indirim" yapmasının bir sebebi oluyor.
Biz de kanal açsak, gidip desek ki "Bizim kanala özel 50 stoklu sistem yapın" bize gülüp geçerler. :LOL:

2- Bütçesi olmayan insanların sistemlere erişme zorluğu.
Bütçesi 6.000~6.500 TL'den yukarı çıkamayacak olan kişiler, bugün yayınlanan sistemi alabilirdi.
Ama aynı sistemi 6.500 yerine 7.500'e sattığın zaman, pek çok kişi o sıradan elenmiş oluyor.
Yani ihtiyacı olan değil de, daha fazla parası olan alacaksa kampanyanın pek bir anlamı olmuyor.

KS

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
@OceanLaB ilk sistem gelmeden ikinci sistem hakkında bilgi vermediğini söylemiştin abi. Şimdi ikinci sistem hakkında bir kaç bilgi paylaşırmısın en azından sistem vatandan gelecek yada ekran kartı Nvidia
işlemci Intel olucak diye vs vs.

Sinan705

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Bu yöntemde de 2 farklı eksi yaşanıyor.
1- Sistemi yayınlayan firma/kanalın prestij kaybı.
Firmaların "X kanalına özel __ stokla ___ TL indirim" yapmasının bir sebebi oluyor.
Biz de kanal açsak, gidip desek ki "Bizim kanala özel 50 stoklu sistem yapın" bize gülüp geçerler. :LOL:

2- Bütçesi olmayan insanların sistemlere erişme zorluğu.
Bütçesi 6.000~6.500 TL'den yukarı çıkamayacak olan kişiler, bugün yayınlanan sistemi alabilirdi.
Ama aynı sistemi 6.500 yerine 7.500'e sattığın zaman, pek çok kişi o sıradan elenmiş oluyor.
Yani ihtiyacı olan değil de, daha fazla parası olan alacaksa kampanyanın pek bir anlamı olmuyor.
Benzerini yazacaktım çok doğru dediniz, 6500'e bu sistemi yapınca ben bu adamları överim çünkü ciddi bir f/p kampanyası yapmış diyebilirim. Beni heyecanlandırır almasam bile. Fakat 7500 olsaydı başka birileri aynı fiyatlara daha iyisini yaptı veya biraz daha ekler şöylesini alırım deme lüksü olurdu insanların. PCH çıkardığı sistemle bir nebze bunu ağzına tıkıyor insanların yani pek de eşi benzeri olmayan sistemler ile. İşte bu anlayışla birçok markanın veya forumun arasından sıyrılıp farkını ortaya koyar Taner hoca da.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri