Rehber Pchocası Trendyol Pcler Için Anakart Bios Sorunu Çözüm.

osman1266

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
gamers arena bana colorfulun onlara ulaşıp 1007 nin arızalı olduğunu söylediler o yüzden 1006 ya yükselttirdiler ben şu an 1006 yı kullanıyorum

Tigin38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba trendyol üzerinden pchocası ve gamersarena işbirliği ile çıkartılan bilgisayarlardan birisini ben de aldım ve anakartım Colorful battle AX B650M-E PRO V-14. Anakart bana en düşük sürüm biosla (1003) geldiği için güncelleme yapmak istedim fakat en son sürümü bir türlü yükleyemedim bios üzerinden hata aldım. 2 3 gündür araştırıyorum ve bugün sorunu çözdüm, benim gibi bu sorunla uğraşan arkadaşlar için buraya çözümü bırakacağım.
Öncelikle 1008 sürümünü değil 1007 sürümünü EFI ile indirmeniz ve Fat32 şeklinde boş bir 2.0 USB ye atmanız gerekiyor. Daha sonrasında USB yi pc ye taktıktan sonra boot menüsüne girip USB seçerek devam ediyoruz. Belli bir yere geldiğinde Şöyle bir hata çıkacak.Ekli dosyayı görüntüle 45447
Buradaki hatada da yazdığı üzere ROM dosyası uyuşmuyor diyor. Ben de colorfula mail attım ve şöyle bir cevap aldım.
Hi there,

Please update the motherboard BIOS using the EFI method.

If you have confirmed that the motherboard model and the BIOS file are matched and correct, please press 'E' to continue and complete the update.

Sincerely,
FAE

Kısaca colorful eğer indirdiğiniz sürümden %100 olarak eminseniz burada E tuşuna basarak sürece devam edebileceğinizi söylüyor. Brick olmasından korkarak da olsa denedim çünkü son 2 güncelleme performans açısından oldukça önemli. E tuşuna basarak devam ettim ve herhangi bir sorun yaşamadan bios update gerçekleşti. Sorunu yaşayan arkadaşlar bu yolu deneyerek bios güncellemesi yapabilirler.
Hocam merhabalar, çok özür dilerim. Gündeme tekrar getireceğim. Bazıları F'ye basıyor, bazıları da E. Bunların ne gibi farkları var? Bir de "bu işlem tamamlandı" yazısını gördüm ama ekranda kaldık. Exit mi yazalım, PC reset mi atalım, çıkmak için ne yapacağız? Cevaplarsanız sevinirim.

KS

ardaugrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam merhabalar, çok özür dilerim. Gündeme tekrar getireceğim. Bazıları F'ye basıyor, bazıları da E. Bunların ne gibi farkları var? Bir de "bu işlem tamamlandı" yazısını gördüm ama ekranda kaldık. Exit mi yazalım, PC reset mi atalım, çıkmak için ne yapacağız? Cevaplarsanız sevinirim.
İşlem tamamlandı diyorsa restart atabilirsin e tuşu tüm biosu upgrade ediyor f tuşu zorla senin verdiğin komudu yaptırıyor chatgpt ile konuştuğumda diger tuşlar daha riskli demişti o yüzden ben E tuşu ile devam ettim.

Tigin38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlem tamamlandı diyorsa restart atabilirsin e tuşu tüm biosu upgrade ediyor f tuşu zorla senin verdiğin komudu yaptırıyor chatgpt ile konuştuğumda diger tuşlar daha riskli demişti o yüzden ben E tuşu ile devam ettim.
Teşekkür ederim, deneyip geleceğim. İnşallah bir sorun çıkmaz.

Tigin38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ha, bir de hocam; ben şu an 1003 sürümündeyim, direkt 1007'yi indirdim. USB'yi FAT32 yaptım, biçimlendirmesi de tamam. 1007'nin içindeki EFI dosyasını direkt içine attım. 'Restart' dediğiniz işlemi kasadan yapıyoruz, değil mi? Yoksa komut mu? Kusura bakmayın, bilgisayarım olalı çok olmadı. Bu yaşıma kadar pek bilgim yoktu, o yüzden çok soru sordum. Değerli vaktinizi ayırdığınız için tekrardan teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar diliyorum.

KS

ardaugrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Ha, bir de hocam; ben şu an 1003 sürümündeyim, direkt 1007'yi indirdim. USB'yi FAT32 yaptım, biçimlendirmesi de tamam. 1007'nin içindeki EFI dosyasını direkt içine attım. 'Restart' dediğiniz işlemi kasadan yapıyoruz, değil mi? Yoksa komut mu? Kusura bakmayın, bilgisayarım olalı çok olmadı. Bu yaşıma kadar pek bilgim yoktu, o yüzden çok soru sordum. Değerli vaktinizi ayırdığınız için tekrardan teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar diliyorum.
Estağfirullah hocam mutlaka tüm işlemler bittikten sonra restart atın biosu yükledikten ve ekrandaki tüm işlemler bittikten sonra kasadan restart atabilirsin veya komut olarak restart da yazabilirsin, komut olarak yazsan daha güvenilir olur bence.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri