pcim yeni ekran kartını okumuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Batuhan Berk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sa  benim  p5g41t-m  lx  anakartım var ekran kartım amd 6570 di ben yeni sıır gt720 aldım benim arkadaşımda benim anakartın aynısından var gt720si var gayet iyi açılıyor bende aldım pc ekran kartını okumuyor on board üzernden açılıyor direver yükliyeyim dedim olmadı ekran kartı yok dedi olmadı ne yapa bilirim
herşeyim çalışıyor psu yetiyor 450 wat

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS ayarlarını kontrol et PCI slotu kapalı olabilir. Eğer bilmiyorsan yerini vs. BIOS ayarlarını sıfırla o otomatik olarak etkin yapacaktır PCI slotunu.

KS

Batuhan Berk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bios ayarlarını 10 20 kez sıfırladım yine algılamadı ne yapa blirim başka

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu videodaki gibi yaparmısın ayarlarını kontrol et böylemi değilmi? Değilse bu ayara getir ve sonrasında bir dene bakalım. Bu anakartın üzerindeki çıkıştan değilde ekran kartından görüntü almak için bir ayar. Birde eğer olmaz ise aygıt yöneticisinden foto atarmısın buraya.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran Kartı sağlam ise ve BIOS 'ta problem yok ise ve PCI-E slotun aktif ise BIOS üzerinden slotun fiziksel bir arızası vardır yani anakart çalışıyor olabilir bu o slotta bir arıza olmadığı anlamına gelmez. Bence ekran kartını test et başka bir PC 'de eğer sorun yoksa sendeki anakartta bir sorun olabilir. Bence var zaten ama yinede emin ol. Birde Anakartında 1 adet X16 PCI-E ve bir adette X1 PCI-E slotu var o X1 slotuna takıp denermisin birde bakalım çalışacakmı o slotta.

KS

Batuhan Berk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bende 3 tane yer var ekran kartı takmak için gt720 yerine başka bir ekran kartı takıyorum çalışıyor 2 tanede küçük yer var oradanmı bahsediyorsunuz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet o diğer slotları kastediyorum ama başka e.kartı çalışıyorsa diğer slotları denemene gerek yok e.kartın arızalı.

KS

Batuhan Berk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bencede ekran kartında sorun var ama birşey sorucam benm amd 6570 in bu slota giren sarı yeri varya orası gt720 den büyük yan gt720 takdığımda slotun heryerini kaplamıyor oyuzden olablirmi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PCI X16 slotu sabittir tüm kartlarda elinde çok çok eski bir kart yoksa senin anakartındaki koyu mavi ilk slot PCI X16 slotu buna uyar uyması gerek boşluk filan kalmaması gerekiyor ya kart çok eski yada sen yalnış slota takıyorsun.

KS

Batuhan Berk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
başka pcde denedim çalıştı diğer slotlara girmiyor arka kısmı anakarta deydiği için başka pcde taş giibi çalışıyor

KS

Batuhan Berk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
normalde benim anakartım ile uyumlumu ?
değilse boşuna uğraşmayayım bari?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartın uyumlu ama soket yapısı eski olabilir. Başka anakart ile test ettiysen çalıştıysa demekki sendeki anakrtı değiştirmenin vakti gelmiş.

KS

Batuhan Berk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki yerine ne alabilirm bu ekran kartı ile uyumlu yani bu ekran kartının çalışması içiin hangi özellik yapısı lazım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakıcağın tek şey x16 PCI-E slotu ki bunun olmadığı anakart yoktur zaten piyasada yani işlemcine uyumlu herhangibir anakart alabilirsin X16 PCI-E slotu olsun başka birşeye bakmana gerek yok.

KS

Batuhan Berk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ok çok sağol abi

benim anakartdada varmış ama olmadı nedense

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri