Yardım Pc'nin Oyunda Bir Anda Donması

Xerasia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
Sistem Özelliklerim:
Asus b450 E-gaming anakart
Ryzen 7 3800x
asus rog 5600xt
Thermaltake toughram 2x8 (3600mhz) ram
corsair mp 510 m2 ssd 480 gb
Seagate 1tb hdd

Boşta sıcaklık değerleri
Cpu: 42-45 derece

Oyunda
Cpu: 50-55 derece

Sistem özelliklerim yukarda belirttiğim gibi fakat son 6-7 aydır özellikle aynı gün olmasada 2 günde 1 illaki oyunda bir anda pc takılıyor neden çözümünü bulamadım bir türlü format'ta denedim çözülmedi tüm driverlarım ve bios hep güncel sistemimi her haftasonu açar temizlerim 3 yıllık sistem ama hayla sıfır gibi görünür macunu 6-7 ayda bir değişirim w10'dan w11'e geçiş yaptım şubatta ram'leri test ettim sorun çıkmadı, masaüstünde gezerken veya film video izlerken sorun yok sadece oyunda oluyor bu dediğim sorun nasıl çözüm bulabiliriz acaba yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler

Son düzenleme:

berat tulgar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar,
Sistem Özelliklerim:
Ryzen 7 3800x
asus rog 5600xt
Seagate 1tb hdd

Sistem özelliklerim yukarda belirttiğim gibi fakat son 6-7 aydır özellikle aynı gün olmasada 2 günde 1 illaki oyunda bir anda pc takılıyor neden çözümünü bulamadım bir türlü format'ta denedim çözülmedi tüm driverlarım ve bios hep güncel sistemimi her haftasonu açar temizlerim 3 yıllık sistem ama hayla sıfır gibi görünür macunu 6-7 ayda bir değişirim w10'dan w11'e geçiş yaptım şubatta ram'leri test ettim sorun çıkmadı, masaüstünde gezerken veya film video izlerken sorun yok sadece oyunda oluyor bu dediğim sorun nasıl çözüm bulabiliriz acaba yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler
hocam net bir çözüm gelmedi aklıma fakat hala w11 deysen belki ondan kaynaklanıyor olabilir. sen bi w10 geçip dene derim.

KS

Xerasia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam net bir çözüm gelmedi aklıma fakat hala w11 deysen belki ondan kaynaklanıyor olabilir. sen bi w10 geçip dene derim.
w10 kullanırkende olmuştu o yüzden pek bilemedim ama sanki bir dosya var onla bir çakışmamı oluyor noluyor anlamadım ki bende sıcaklık değerlerimde normal oyunda cpu max 50-55 derece arası falan zaten ağır oyun oynamam 2-3 oyun oynuyorum o şekilde

bekogluaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Aynı sorun bende de oluyor. Çok çok çok nadir film izlerken de oluyor bu. Bende de Rx 5500 Xt 4GB var. AMD GPU'dan dolayı olabileceği geliyor aklıma. Sorunu ve çözümünü bilen varsa çok iyi olur aslında. Win10 şuan da Win11 kullanıyorum 2 senedir falan bu sorun var.

KS

Xerasia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
Sistem Özelliklerim:
Ryzen 7 3800x
asus rog 5600xt
Seagate 1tb hdd

Boşta sıcaklık değerleri

Oyunda

Teşekkürler
Yardım edebilicek varmı ?

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
ultra-high oynamandan olablr lowda dener misin

Eren B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
dostum bu olay benimde başıma geldi ve halada geliyor görüntü ses ve kontroller komple 2-4 sn arası gidiyor ve geri geliyor belki işlemciden kaynaklı olabilir. Çünkü R3 4100'den R5 3600'e geçiş yaptım öyle 2-3 saniyelik droplar ortadan kayboldu daha sonra bi kaç sebepten dolayı R3 4100'e geri döndüm ve aynı sorunları tekrar yaşamaya başladım.

Son düzenleme:

Parzy

Moderatör
Moderatör
Tepki
64
Merhabalar,
Sistem Özelliklerim:
Ryzen 7 3800x
asus rog 5600xt
Seagate 1tb hdd

Boşta sıcaklık değerleri

Oyunda

Teşekkürler
Harddisk kaynaklı bir sorun olabilir veya ssd.

KS

Xerasia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Harddisk kaynaklı bir sorun olabilir veya ssd.
testlerini gerçekleştirdim herhangi bir arıza veya ölü alan bulunmuyor ikisindede anlamadımki acaba AMD gpu kaynaklı problemler mi genelde yazılımı kötüya nvidia gibi kararlı değil nede olsa

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri