Performans artırmak için yardımlarınızı bekliyorum

zonzon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İkinci el samsung NP-R540-JT06TR laptop alıyorum. Laptopa SSD takmayı düşünüyorum hızı konusunda etkisi olur mu? olursa tavsiyeleriniz nedir. Ram öneriniz var mı ? işlemcisi: intel core (TM) i5 M480 olarak görünüyor ve ram 4gb olarak görünüyor . Teşekkürler. ( Laptop daha elime ulaşmadı )

Ahmetzkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
zonzon' Alıntı:
İkinci el samsung NP-R540-JT06TR laptop alıyorum. Laptopa SSD takmayı düşünüyorum hızı konusunda etkisi olur mu? olursa tavsiyeleriniz nedir. Ram öneriniz var mı ? işlemcisi: intel core (TM) i5 M480 olarak görünüyor ve ram 4gb olarak görünüyor . Teşekkürler. ( Laptop daha elime ulaşmadı )

Tabii ki ssd takın. Öneri de bulunamayacağım fakat minimum ram de 8 olması gerekiyor.

capoonnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ssd kesinlikle etkili olur. ek ram slotu da gözüküyor cihazda, imkan varsa 8 gb a yükseltirseniz daha iyi olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD cihazın genel performansını olumlu yönde etkiler. RAM takviyesi ise oyun oynanıyorsa FPS artışı sağlayabilir ve cihazı yine RAM kapasitesi yükseldiği için rahatlatır. 

RAM takvsiyesi için önce cihazın boşta RAM soketi var mı bakın. Ben araştırdım 2. soket var görünüyor ama emin olmak gerek masraf yapmadan. 2. soket varsa PassMark RAM SPD data retrieval tool bu yazılımı indirin cihaza. EXPORT seçeneğinden şuan ki belleğiniz özelliklerini paylaşın. O bellek ile çalışacak bir bellek önermek için bu gerekli. 

Cihazınıza SSD disk olarak 7mm kalınlığında bir SSD disk alıp kullanabilirsiniz ki zaten piyasadaki bazı istisna marka modeller hariç SSD disklerin hepsi 7mm kalınlığında. Biraz araştırdım CDROM portuna 9.5mm HDD CADDY alıp takabilirsiniz görünüyor SSD diski ama yok ben esktra masraf sök tak istemiyorum derseniz HDD diski söküp onun yerine takabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri