performans düşüklüğü & düşük fps

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zülfikar Yel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bilgisayar parçaları

MSI 970 GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart + Evga GTX760 SuperClock ACX GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı +AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm İşlemci +Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage DDR3 1866MHz CL9 PC Ram 

cs go da en yüksek ayarlarda 30-60 fps en düşük ayarlarda 45-65 fps alıyorum.

ets2 de en yüksek ayarlarda 40 fps 

bu arada işletim sistemi windows 10 64 bit.

KS

Zülfikar Yel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Virüs taraması yaparmısınız ? Bu sistemle bu kadar az fps almamanız lazım

hocam bilgisayarı yeni formatladım virüsten kaynaklı değil bence ama deniycem.

bu arada overclock yapmayı düşünüyorum. sizce mantıklı mı?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Epey düşük değerler. İşlemci sıcaklıklarına dikkat ettiniz mi acaba. İşlemci çok ısınıp,iyice hız düşürüyor olmasın.
Diğer oyunlarda da bu düşüklük var mı.

Overclock işini hallederiz.  Ama en son çare . Soğutucunuz sağlammı. Default soğutucu ile olmaz çünkü ,doğru dürüst. Overclock ,benim ihtisas konumdur. Gerekirse,yardımcı da olurum. :cool:

KS

Zülfikar Yel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Epey düşük değerler. İşlemci sıcaklıklarına dikkat ettiniz mi acaba. İşlemci çok ısınıp,iyice hız düşürüyor olmasın.
Diğer oyunlarda da bu düşüklük var mı.

Overclock işini hallederiz.  Ama en son çare . Soğutucunuz sağlammı. Default soğutucu ile olmaz çünkü ,doğru dürüst. Overclock ,benim ihtisas konumdur. Gerekirse,yardımcı da olurum. :cool:

işlemci sıcaklığını 40-45 arası değişiyor normal mi bilmiyorum bu arada bilgisayar yeni olduğu için fazla oyun yükleyemedim malum internet hızı düşük. bu arada soğutucu normal soğutucu. overclock hakkında yardıma ihtiyacım var.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
40-45 derece arası dediğiniz masaüstü ,yani işlemci boşta iken değerlermi. Ki sanırım öyledir. O zaman oyunlarda 70 dereceyi rahat buluyor,hatta geçiyordur. Tahminim kuvvetli olarak,işlemcinin ısınarak hız düşürdüğü. Bu işlemciler, 65 derece ve üstü performans kaybederler. FX serisinden ,zamanında, FX 6300,FX 8300 ve FX 8320 kullanmıştım çünkü.

O verclockun ,sistemine kesin yararı olacaktır. Makinanın genel performansı artacağı gibi,oyunlarda alacağın fpslerde de artış olacaktır. Bu kesin. Ancak ,hele bu yaz sıcaklarında,stok soğutucu ile overclock yapman ,maalesef,mümkün bile değil.
Eğer bütçen varsa,,orta şekerde olsa bi soğutucu almak zorundasın yani.

Anakartın çok üst seviye olmasa da,overclock için,uygun.
Tablo şeklinde, biostan fotolarla, overclock işini hallederiz .

KS

Zülfikar Yel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
40-45 derece arası dediğiniz masaüstü ,yani işlemci boşta iken değerlermi. Ki sanırım öyledir. O zaman oyunlarda 70 dereceyi rahat buluyor,hatta geçiyordur. Tahminim kuvvetli olarak,işlemcinin ısınarak hız düşürdüğü. Bu işlemciler, 65 derece ve üstü performans kaybederler. FX serisinden ,zamanında, FX 6300,FX 8300 ve FX 8320 kullanmıştım çünkü.

O verclockun ,sistemine kesin yararı olacaktır. Makinanın genel performansı artacağı gibi,oyunlarda alacağın fpslerde de artış olacaktır. Bu kesin. Ancak ,hele bu yaz sıcaklarında,stok soğutucu ile overclock yapman ,maalesef,mümkün bile değil.
Eğer bütçen varsa,,orta şekerde olsa bi soğutucu almak zorundasın yani.

Anakartın çok üst seviye olmasa da,overclock için,uygun.
Tablo şeklinde, biostan fotolarla, overclock işini hallederiz .

ETS2 deki değerler şöyle

PN6VAG.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınızın yarısı bile kullanılmıyor işlemcinizinde %30 seviyelerinde kullanımı var bir sorun olduğu bariz belli. Aşağıdaki verdiklerimi sırasıyla uygular mısınız her uygulamada test edip bir sonrakine işe yaramaz ise geçersiniz.

1. Olarak sistemde ki Antivirüs vs. gibi bir yazılımınız varsa onu devre dışı bırakmanızı istiyorum. Daha sonra Başlat 'a aşağıda ki her konumu yazıp girin ve içerisinde ki her şeyi silin silnmeyenleri geçin ö.değil.

C:\Windows\Temp
C:\Windows\Prefetch
%tmp%

Sistemi yeniden başlatın ve test edin.

2. Olarak Başlat 'a Sistem Yapılandırması yazın ve girin. Açılan pencerede Hizmetler sekmesine gelin ve Tüm Microsoft hizmetlerini gizle kutusunu işaretleyin ve Tümünü Devre Dışı Bırak 'a basın ve yukarıda ki listeyi Üretici sıralamasına alın sadece NVIDIA ile alakalı olanların işaretleyin sonrasında Uygula ve Tamam deyin. Yeniden başlatmak ister Sonra başlat deyin. Görev yöneticisini açın Başlangıç sekmesine gelin ve bu listede sadece ses kartı uygulaması gibi bir şey varsa o ve Windows Defender Etkin olarak kalsın geri kalan her şeyi Devre Dışı bırakın. Sistemi yeniden başlatın ve tekrar deneyin sorun halen daha devam ediyorsa sürücü kurulumunuza ve eksik sürücülere bakmalıyız.

3. Önce Display Driver Uninstaller bu yazılımı indirin ve PC 'nizi Güvenli Modda çalıştırın.
Windows 10 için; Windows 10 Güvenli Modda başlatma bu bağlantıdan bakabilirsiniz.
Sonra yazılımı çalıştırıp sürücünüzü kaldırın ve sistemi yeniden başlatın ve güncel sürücünüzü tekrar kurun. Daha sonra tekrar deneyin işe yaramaz ise eksi başka sürücü kalmaması için IOBit Driver Booster yazılımını indirin ve kurun sistemi tarayıp eksik sürücülerinizi veya güncel olmayanları güncellersiniz ve sonrasında PC 'nizi yeniden başlatıp tekrar deneyin.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Powerde sorun yok.. 12 volt çıkışları , net olarak verilmiş.
Biostan ,AMD Cool n quiet ve C1E yi disabled yaparak bi CPUZ GÖRÜNTÜSÜ ATABİLİRMİSİN. iŞLEMCİNİN HIZINI DA Bİ KONTROL EDELİM.

KS

Zülfikar Yel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Powerde sorun yok.. 12 volt çıkışları , net olarak verilmiş.
Biostan ,AMD Cool n quiet ve C1E yi disabled yaparak bi CPUZ GÖRÜNTÜSÜ ATABİLİRMİSİN. iŞLEMCİNİN HIZINI DA Bİ KONTROL EDELİM.

cool n quiet devre dışı bırakamıyorum tam devre dışı bırakıp kaydedeceğim zaman bıos donuyor bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyorum 

CPU Z sonuçları

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
İlginç. Donmaması lazımdı. Biosta da bi sorun var gibi. Biosunu güncellemen lazım. Belki de ,bu sorunların kaynağı bios.

KS

Zülfikar Yel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
güncelledim ama malesef bi değişiklik olmadı ancak bıos menüsü artık donmuyor ayarları kaydedebiliyorum.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Peki işlemciyi tam hıza alıp,oyunlarda tekrar bi deneme yaptın mı bu şekliyle.

KS

Zülfikar Yel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Peki işlemciyi tam hıza alıp,oyunlarda tekrar bi deneme yaptın mı bu şekliyle.

tam hıza nasıl alabilirim?

ayrıca benim anlamadığım şu furmark de neden %100 kullanıyor ve sorunsuz çalışıyor ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri