PERFORMANS SORUNU MONİTÖR MU EKRAN KARTI MI ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fatihaniler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Amd Ryzen 5 3600 6C/12T 3.6GHz (ben overlock yaptım 4.2GHz şuan)
SAPPHİRE RX 5600XT PULSE EKRAN KARTI 6GB 192BİT
KİNGSTON HYPERX 3200MHz RAM (2x8GB) 16GB
CORSAİR SPEC DELTA KASA + 550W PSU +80 
X52 NZXT ÇİFT FANLI SIVI SOĞUTMA 
XPG 240GB M2 SSD 2100MB-1200MB/s  (SİSTEM KURULU)
GİGABYTE B450M S2H ANAKART
[font=Roboto, Arial, sans-serif]James Donkey 520MB-500MB/sn 960GB SSD
SAMSUNG 22" SF350 FULL HD MONİTÖR (60HZ)
Sistemim bu şekilde (OYUNLARDA TAKILMALAR VE FPS SORUNU YAŞIYORUM)

graF8P.png
[/url][/img][/font]

KS

fatihaniler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OYUNLARDA ALDIĞIM FPS 
LÜTFEN YARDIMCI OLALIM, BAZILARI YÜKSEK GÖZÜKEBİLİR AMA UFAK UFAK TAKILMALAR CANIMI SIKIYOR ...

BF V (60-65 FPS - 1080P BÜTÜN AYARLAR ULTRA) ARASI YUKARI ÇIKMIYOR ...

CALL OF DUTY WARZONE (100-150 FPS - 1080P BÜTÜN AYARLAR ULTRA) TAKILMALAR VE KASMALAR MEVCUT...

CS-GO (160 VE ÜSTÜ FPS - 1080P ULTRA ) TAKILMALAR VE DONMALAR MEVCUT....

GTA V (40-70FPS - 1080P ULTRA ) DAHA ÜSTÜ FPS ALAMIYORUM DONMALAR VE TAKILMALAR MEVCUT...

TOMB RAİDER  (90-140FPS - 1080P ULTRA ) DONMALAR VE TAKILMALAR MEVCUT ...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genel olarak GPU ve CPU kullanımınızda sorun yok. RAM kullanımınızda da sorun yok. Anlık FPS drop yaşıyorsunuz genel olarak dediğinize göre her oyunda oluyor.

1. Sürücü veya Windows hataları olabilir. Önce DDU yazılımı ile Güvenli Modda sistemi başlatıp sürücünüzü kaldırın ve güncel ekran kartı sürücünüzü tekrar kurun. İşe yaramaz ise aşağıdakileri kontrol edin ve sonuca ulaşamazsanız format atın.
  2. RAM , CPU veya GPU odaklı OC varsa sorunlar olabilir. Öncelikle BIOS 'unuzu güncelleyin güncel değilse. RAM dahil XMP profili ve CPU OC vs. gibi hiçbir şey yapmayın ve böyle deneyin. GPU yani ekran kartında OC varsa işlemi geri alın. RAM olarak 2 RAM kullanıyorsanız ve anakartınızda 4 RAM slotu varsa DUAL Channel çalışan slotlara takın RAM 'lerinizi ki bu önemli bir detaydır.
  3. PSU yani güç sorunları olabilir. PSU modelinizi yazın bakalım güç yetersizliği vs. var mı. Birde eksik bir güç kablosu vs. olmasın sistemi kontrol edin.
  4. Bu önerilerim hepsini deneyin sorununuzu çözmez ise tekrar yazın.

KS

fatihaniler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
DEDİĞİNİZİ YAPTIM AMA (TAMAMEN BİLGİSAYARI FORMATLADIM , W10 PRO VE EN GÜNCEL HALİNDE ŞUAN DA (19xx) 
OYUNLARDA DONMA VE TAKILMA GİBİ SÖZ KONUSU CAN ****** ŞEYLER OLMUYOR ŞUANA KADAR 
BİLGİLENDİRDİĞİNİZ VE İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM 
SAYGILARIMLA....
ugur.gozaydin' Alıntı:
Genel olarak GPU ve CPU kullanımınızda sorun yok. RAM kullanımınızda da sorun yok. Anlık FPS drop yaşıyorsunuz genel olarak dediğinize göre her oyunda oluyor.

1. Sürücü veya Windows hataları olabilir. Önce DDU yazılımı ile Güvenli Modda sistemi başlatıp sürücünüzü kaldırın ve güncel ekran kartı sürücünüzü tekrar kurun. İşe yaramaz ise aşağıdakileri kontrol edin ve sonuca ulaşamazsanız format atın.
  2. RAM , CPU veya GPU odaklı OC varsa sorunlar olabilir. Öncelikle BIOS 'unuzu güncelleyin güncel değilse. RAM dahil XMP profili ve CPU OC vs. gibi hiçbir şey yapmayın ve böyle deneyin. GPU yani ekran kartında OC varsa işlemi geri alın. RAM olarak 2 RAM kullanıyorsanız ve anakartınızda 4 RAM slotu varsa DUAL Channel çalışan slotlara takın RAM 'lerinizi ki bu önemli bir detaydır.
  3. PSU yani güç sorunları olabilir. PSU modelinizi yazın bakalım güç yetersizliği vs. var mı. Birde eksik bir güç kablosu vs. olmasın sistemi kontrol edin.
  4. Bu önerilerim hepsini deneyin sorununuzu çözmez ise tekrar yazın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri