Phanteks P500A Kasasına fan tavsiyesi!

M ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler
phanteks p500a kasa da 1 önde 1 arkada fan şeklinde geldi.buna ne tür fan almamı önerirsiniz ne kadar fan takabilirim.
sıvı sogutmam yok hava sogutma tercih ettim.arctıc 34 e sports duo.
yardımlarınız için teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Phanteks P500A Kasasına fan tavsiyesi!

Kasa 2 adet 140mm fan ile geliyor onları öne alıp 1 tane egzoz fanı almanız yeterli olur.

KS

M ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Phanteks P500A Kasasına fan tavsiyesi!

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasa 2 adet 140mm fan ile geliyor onları öne alıp 1 tane egzoz fanı almanız yeterli olur.
ARCTIC Arctic F14 Pwm Pst, 140MM 4pin Pst (Pwm Paylaşım Destekli) Siyah Çerçeve Siyah Kanat Kasa Fanı (AR-ACFAN00219A) bu olur mu hocam mesala

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Phanteks Eclipse P500A bu kasanın kendi sitesi. Egzoz fan yuvasına 14cm ve 12cm fan takılabiliyor. Yani evet bu fan olur.

Aslında bütçenizi belirtirseniz ona göre fan önerisi yapabilirim.

KS

M ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Phanteks Eclipse P500A bu kasanın kendi sitesi. Egzoz fan yuvasına 14cm ve 12cm fan takılabiliyor. Yani evet bu fan olur.

Aslında bütçenizi belirtirseniz ona göre fan önerisi yapabilirim.

hocam içinde gelen fanlar iyi degilse onları da degiştirebilirim.aralarında fiyat olarak 50 100 tl farkı önemsemem.sizin önerilerinize göre alıyorum.
şu ana kadar hiç pişman olmadım.siz ne önerirseniz nasıl önerirseniz alacam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

İçinde gelen fanların özellikleri gayet iyi bir sorun yok. Üzerindeki 140mm fanlar Phanteks SK 140 PWM modeli. Buradaki bağlantıdan özelliklerine bakarsanız 84.5 CFM hava akışı ki bu değer çok iyi bir değer ve 36 dB ses şiddetine sahip. Tabi bunlar maksimum dönüş hızındaki değerleri sorun yok yani üzerindeki fanlarda. Bu ayarda fan piyasada az bulunuyor zaten.

Size ekstra öneri yapacağım da siz Arctic F14 PWM PST fan olur mu dediniz bu fan piyasada minimum 150 TL fiyatından satılıyor. Ben anlamadım siz 100 TL maksimum dediğiniz için soruyorum bunu. Bu arada bu Arctic fan iyi sorun yok ki kendisi 74.8 CFM hava akşına sahip bunda da sorun yok. Ben alternatif daha iyisi var mı diye bakacaktım ama bütçe kafamı karıştırdı.

KS

M ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
İçinde gelen fanların özellikleri gayet iyi bir sorun yok. Üzerindeki 140mm fanlar Phanteks SK 140 PWM modeli. Buradaki bağlantıdan özelliklerine bakarsanız 84.5 CFM hava akışı ki bu değer çok iyi bir değer ve 36 dB ses şiddetine sahip. Tabi bunlar maksimum dönüş hızındaki değerleri sorun yok yani üzerindeki fanlarda. Bu ayarda fan piyasada az bulunuyor zaten.

Size ekstra öneri yapacağım da siz Arctic F14 PWM PST fan olur mu dediniz bu fan piyasada minimum 150 TL fiyatından satılıyor. Ben anlamadım siz 100 TL maksimum dediğiniz için soruyorum bunu. Bu arada bu Arctic fan iyi sorun yok ki kendisi 74.8 CFM hava akşına sahip bunda da sorun yok. Ben alternatif daha iyisi var mı diye bakacaktım ama bütçe kafamı karıştırdı.

hocam 200 liralık fan var işinizi görür ama 250 300 tl ye de bu daha iyi derseniz 50 100 tl önemli degil demek istedim.sizin uygun gördügünüz bir fanı alacagım fiyat önemli degil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Tamam önerinizi yapacağım ama bu Arctic fan iyi onda sorun yok. Sadece kasanızın üzerindeki fanlarda kauçuk titreşim önleyiciler yok bu Arctic fanda aynı o yüzden titreşim önleyici kauçuk ayakların olduğu bir fan bakacağım o kadar.

ID-COOLING TF-12025-BLACK 12cm PWM Kasa Fanı - 127.45 TL + 11,26 TL Kargo 139,71 TL - Aslınsa 140mm önerecektim ama bu fan çok iyi özelliklere sahip. 76.16 CFM hava akışı ve 35.2 dB ses şiddeti var. Hidrolik Rulman göbek mekanizmasına sahip buda gayet iyi bir teknoloji. Bunlara ek olarak birde 2.16mmH2O statik basınç değerine sahip ki buda sıvı soğutma fanı olarak kullanılabileceğini gösteriyor. Sizin için H2O değeri önemli değil ama belirteyim dedim.

KS

M ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Tamam önerinizi yapacağım ama bu Arctic fan iyi onda sorun yok. Sadece kasanızın üzerindeki fanlarda kauçuk titreşim önleyiciler yok bu Arctic fanda aynı o yüzden titreşim önleyici kauçuk ayakların olduğu bir fan bakacağım o kadar.

ID-COOLING TF-12025-BLACK 12cm PWM Kasa Fanı - 127.45 TL + 11,26 TL Kargo 139,71 TL - Aslınsa 140mm önerecektim ama bu fan çok iyi özelliklere sahip. 76.16 CFM hava akışı ve 35.2 dB ses şiddeti var. Hidrolik Rulman göbek mekanizmasına sahip buda gayet iyi bir teknoloji. Bunlara ek olarak birde 2.16mmH2O statik basınç değerine sahip ki buda sıvı soğutma fanı olarak kullanılabileceğini gösteriyor. Sizin için H2O değeri önemli değil ama belirteyim dedim.

çok sağolun hocam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bu arada Arctic BioniX F140 PWM PST 14cm Kırmızı/Siyah Gaming Kasa Fanı (AR-ACFAN00095A) - 219 TL eğer rengi sizi bozmazsa 104 CFM hava akışına sahip ve 46 db ses şiddeti bulunan bu fanı çok başarılı öneririm.

Ses şiddetini yanlış hesaplamışım. Arctic Sone olarak verdiği için ses şiddetini. 100% devirde 46db fazla ama o hızda kullanmazsınız kasa fanını. Maksimum 50% devir olur kasa fanları.

Ama yine de ID-Cooling fan daha başarılı gibi duruyor.

KS

M ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu arada Arctic BioniX F140 PWM PST 14cm Kırmızı/Siyah Gaming Kasa Fanı (AR-ACFAN00095A) - 219 TL eğer rengi sizi bozmazsa 104 CFM hava akışına sahip ve 46 db ses şiddeti bulunan bu fanı çok başarılı öneririm.

Ses şiddetini yanlış hesaplamışım. Arctic Sone olarak verdiği için ses şiddetini. 100% devirde 46db fazla ama o hızda kullanmazsınız kasa fanını. Maksimum 50% devir olur kasa fanları.

Ama yine de ID-Cooling fan daha başarılı gibi duruyor.

teşekkürler hocam. bir ekran kartı kaldı onuda 7100 tl idi. kredi kartında  90 tl eksık cıktı alamadık. ekran kartı bakınıyoruz :DZotac GAMING GeForce RTX 3050 Twin Edge OC 8GB GDDR6 grafik kartı 3xDP/HDMI 6200 tl eder mi hocam bu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri