PİNG NASIL DÜŞÜRÜLÜR

whiterun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar ping değerimi nasıl düşürebilirim bunun için yöntemler veya çözümler varmıdır bilen birisi yardımcı olabilirmi ortalama 90-100 ping alıyorumda
İnternet hızım 100 mbs download upload 5 
bağlanti türü:ugreen cat 7 kablolu
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=medium]ugur.gozaydin[/font][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer modem veya alt yapınız değilse sorun Windows üzerinde birkaç komut ile ping değerinizi düşürebilirsiniz.

Tüm ağ ayarlarınızı sıfırlamak ve Cache dosyalarını silmek işe yarayabilir. İşlemler için aşağıdakileri uygulayın.
  • @echo off
  • netsh winsock reset
  • netsh winhttp reset proxy
  • netsh int ip reset a.txt
  • ipconfig /flushdns
  • ipconfig /registerdns
  • ipconfig /release
  • ipconfig /renew
  • netsh advfirewall reset
  • netsh int tcp set global autotuninglevel=normal
  • netsh interface tcp set heuristics disabled
  • exit
2 yöntem ile bunları girebilirsiniz. Birincisi CMD yani Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp ilk satır ve son satır hariç tek tek her satırı el ile yazıp her satır sonunda ENTER tuşuna basıp komutun tamamlanmasını beklemek ve sonraki satıra geçmek. Diğer yöntem ise bir Not Defteri açın ve yukarıdaki kodları yazın yada kopyala yapıştır yapın. Dosya / Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Yani bir isin verip sonuna .bat yazacaksınız. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız ve bir siyah DOS ekranı açılacak. İşlemleri uygulayacak ve DOS ekranı kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlemde çok uzun süre takılırsa ki 1 dk. sürecektir en uzun işlem bundan uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. İlk boşluğa kadar olan kod kısmı interneti komple sıfırlayacak ve diğer kısım sistemdeki kalıntı dosyaları temizleyecek. İşlemlerden sonra DOS ekranı kapanacak ve siz sistemi yeniden başlatacaksınız. Sistem açıldığında biraz bekleyin yeniden ayarlamalar yapılacak otomatik olarak sonra internet gelecek. Tekrar deneyin sorun devam ediyor mu bakın.

KS

whiterun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer modem veya alt yapınız değilse sorun Windows üzerinde birkaç komut ile ping değerinizi düşürebilirsiniz.

Tüm ağ ayarlarınızı sıfırlamak ve Cache dosyalarını silmek işe yarayabilir. İşlemler için aşağıdakileri uygulayın.
  • @echo off
  • netsh winsock reset
  • netsh winhttp reset proxy
  • netsh int ip reset a.txt
  • ipconfig /flushdns
  • ipconfig /registerdns
  • ipconfig /release
  • ipconfig /renew
  • netsh advfirewall reset
  • netsh int tcp set global autotuninglevel=normal
  • netsh interface tcp set heuristics disabled
  • exit
2 yöntem ile bunları girebilirsiniz. Birincisi CMD yani Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp ilk satır ve son satır hariç tek tek her satırı el ile yazıp her satır sonunda ENTER tuşuna basıp komutun tamamlanmasını beklemek ve sonraki satıra geçmek. Diğer yöntem ise bir Not Defteri açın ve yukarıdaki kodları yazın yada kopyala yapıştır yapın. Dosya / Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Yani bir isin verip sonuna .bat yazacaksınız. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız ve bir siyah DOS ekranı açılacak. İşlemleri uygulayacak ve DOS ekranı kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlemde çok uzun süre takılırsa ki 1 dk. sürecektir en uzun işlem bundan uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. İlk boşluğa kadar olan kod kısmı interneti komple sıfırlayacak ve diğer kısım sistemdeki kalıntı dosyaları temizleyecek. İşlemlerden sonra DOS ekranı kapanacak ve siz sistemi yeniden başlatacaksınız. Sistem açıldığında biraz bekleyin yeniden ayarlamalar yapılacak otomatik olarak sonra internet gelecek. Tekrar deneyin sorun devam ediyor mu bakın.
Merhaba Tekrar hocam bu dediklerinizi birebir yaptım pingimde azalma oldu teşekkür ederim bunun için birde  ekstra bildiğiniz yol varmı ping düşürme için  onları denim belki dahada azalır

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ağı kullanan her cihaz ping değerinizi yükseltir. Bağlı başka cihaz yoksa Windows içerisinde ağı kullanan her uygulama yine ping durumunu yükseltir. Bunlara dikkat edin. Eğer modeminiz destekliyorsa QoS ile sizin sisteme ağın büyük bir kısmını ayırabilirsiniz özellikle Upload değerini olabildiğince fazla kendinize yönlendirin. Wifi ile bağlanıyorsanız kablolu bağlanın. Eğer anakartınızın ağ yönetimi yazılımı varsa onu kurup ağı kullandığınız oyuna göre ayarlayın.

KS

whiterun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ağı kullanan her cihaz ping değerinizi yükseltir. Bağlı başka cihaz yoksa Windows içerisinde ağı kullanan her uygulama yine ping durumunu yükseltir. Bunlara dikkat edin. Eğer modeminiz destekliyorsa QoS ile sizin sisteme ağın büyük bir kısmını ayırabilirsiniz özellikle Upload değerini olabildiğince fazla kendinize yönlendirin. Wifi ile bağlanıyorsanız kablolu bağlanın. Eğer anakartınızın ağ yönetimi yazılımı varsa onu kurup ağı kullandığınız oyuna göre ayarlayın.

Merhaba hocam yazdınığınız şeyleri 1-1 uygulamak için soruyorum bunları
1-benim modemim QoS Destekliyormu bakarmısınız rica modem:http://netmaster.com.tr/urun/70
2-ana kartım Gigabyte b450m s2h bunda ağ yönetme yazılımı varmı bunda  ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Modeminizde QoS desteği var yazılmış kendi sitesinde. Ara yüzünden bulabilirsiniz menüsünü ama her modemde farklı yerlerde olabilir o yüzden sizin bulmanız gerekiyor. 

Anakartınızın özelliklerine bakacağım.

Anakartınızda ağ yönetimine özel bir uygulama vs. bulamadım. Ama APP Center yazılımını indirip çalıştırıp Game Boost yazılımını App Center üzerinden kurup onu çalıştırıp deneyebilirsiniz ne olduğunu tam anlamadım ama sistem arka plan uygumalarının akışını kesip oyuna odaklıyormuş sistemi kabaca böyle bir iş için kullanılan bir yazılım.

KS

whiterun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Modeminizde QoS desteği var yazılmış kendi sitesinde. Ara yüzünden bulabilirsiniz menüsünü ama her modemde farklı yerlerde olabilir o yüzden sizin bulmanız gerekiyor. 

Anakartınızın özelliklerine bakacağım.

Anakartınızda ağ yönetimine özel bir uygulama vs. bulamadım. Ama APP Center yazılımını indirip çalıştırıp Game Boost yazılımını App Center üzerinden kurup onu çalıştırıp deneyebilirsiniz ne olduğunu tam anlamadım ama sistem arka plan uygumalarının akışını kesip oyuna odaklıyormuş sistemi kabaca böyle bir iş için kullanılan bir yazılım.

merhaba bunu buldum bu olurmu ?
http://www.gigabyte.com.tr/microsites/66

boogiebaklavası

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur dostum ikimizin de aynı anakart aynı internet ve bende de aynı sıkıntı var download upload da sıkıntı yok ama ping de sıkıntı var sürekli oynuyor dalgalanıyor sen naptın hallettin mi ?

kaanx1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ping düşürmek için birçok yöntem bulunmaktadır. Genel olarak ping düşürmeyle alakalı bir rehber arıyorsanız buradan ulaşabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri