Power PSU önerisi

mehmet's

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocalar,
Sistemim
- ASUS PRİME X370 PRO ANAKART
- AMD RYZEN 3 2200G İŞLEMCİ
- HI-LEVEL 8 GB DDR4 3200 MHZ RAM
- CORSAİR VENGEANCE 8GB DDR4 3000 MHZ RAM
- 1050 Tİ EKRAN KARTI
- 320 GB HDD
- 500 GB HDD
- 1 TB HDD
- 250 GB SSD SAMSUNG 850 EVO
sizden önerim bu sisteme uygun power önerisi.
Hali hazırda Teknobiyotik.com üzerinden aldığım 600 w Dark force güç kaynağı mevcut fakat ramlar için Overclock yaptığım zaman sistem sürekli restart atıyor şuan da ramlar 2133 Mhz hızında çalışıyor, bende sürekli restart atmasından power ın yetersiz kaldığı kanısına vardım o nedenle PSU önerisi istiyorum eğer sorun PSU dan değilse çözüm önerisi de yapabilirsiniz.

KS

mehmet's

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki D.O.C.P üzerinden hız aşırtma yaptığım zaman sürekli restart atması power kaynaklı mı ? doğru kanıya mı varmışım ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ramlerin çektiği watt ,sistem içinde gözardı edilebilecek kadar düşüktür. 16 gb bi DDR4 ram ,6 watt civarı çeker. Overclock dahi yapsanız artış, yine yok sayılacak kadar, çok cüzi olacaktır.
Kullandığınız powerin bu kadar cüzi bi artışı çok rahat karşılaması gerkir.
 Poweri test etmek isterseniz çok cüzi bi voltaj arttırımı ile  ,bi raz işlemciye overclock yapın. Ramlerdeki voltaj artışının misli misli bi watt fazla artışı olacaktır.  Sistem stabil açılırsa,poweriniz aklanmış olur,böylece.
 Yani,benim fikrim,ramler ,daha doğrusu anakart yüksek hızlı ramlere ayak uyduramadığı için resetliyor. Biosu bi güncelleyin,güncel değilse.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Ramlerin çektiği watt ,sistem içinde gözardı edilebilecek kadar düşüktür. 16 gb bi DDR4 ram ,6 watt civarı çeker. Overclock dahi yapsanız artış, yine yok sayılacak kadar, çok cüzi olacaktır.
Kullandığınız powerin bu kadar cüzi bi artışı çok rahat karşılaması gerkir.
 Poweri test etmek isterseniz çok cüzi bi voltaj arttırımı ile  ,bi raz işlemciye overclock yapın. Ramlerdeki voltaj artışının misli misli bi watt fazla artışı olacaktır.  Sistem stabil açılırsa,poweriniz aklanmış olur,böylece.
 Yani,benim fikrim,ramler ,daha doğrusu anakart yüksek hızlı ramlere ayak uyduramadığı için resetliyor. Biosu bi güncelleyin,güncel değilse.

Tabi o da bir ihtimal körü körüne psu almakta mantıksız olur....

KS

mehmet's

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
biosu güncelledim son temmuz güncellemesi gelmiş güncelledim ama yinede olmadı neden olabilir peki ? birde power 2 yıldır falan bende acaba ömrünü tamamlamış olmasından dolayı yeterli güç veremiyor olabilir ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Biosu güncellemenize rağmen 3200 mhz de, hata vermesi ilginç.
Yalnız ramlerin hı- level olması ,bu ramleri ryzende kullanan yorumu pek görmedim.
Manuel olarak 3200 ,hatta önce bi 3000 verin. D.O.C.P yi kullanmadan yani. Ram voltajını da ,0,05 arttırın. Dikkat ,0,5 değil.

Power en son düşünülecek ,konu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri