PS3 gamepad bilgisayarda ses aygıtı olarak görünüyor

tolgarcia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle selamun aleyküm 2 gün ps3 gamepadimi kullandım ertesi gün tekrar taktığımda ses aygıtı olarak görüyor çözümü nedir ne denediysem olmadı çalışan kol bi anda nasıl böyle oluyor anlam veremedim windows 10 ses aygıtı olarak görüyor anlayan biri cevap verirse sevinirm sabahtan beeri uğraşıyorum izlemediğim video kalmadı hiç bir yerde bulamadım

Son düzenleme:

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Orijinal PlayStation firmasına ait bir kumanda mı kullanıyorsunuz?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Kumandanızı takın. Başlat menüsü butonuna sağ tıklayıp "Aygıt Yöneticisi"ni açın. Oradan kumandanızı bulun. Sağ tıklayıp "Cihazı Kaldır" diyin. Cihaz kaldırıldıktan sonra söküp tekrar takın.

KS

tolgarcia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kumandanızı takın. Başlat menüsü butonuna sağ tıklayıp "Aygıt Yöneticisi"ni açın. Oradan kumandanızı bulun. Sağ tıklayıp "Cihazı Kaldır" diyin. Cihaz kaldırıldıktan sonra söküp tekrar takın.

Ekli dosyalar

• 3.png
    3.png
    5.7 KB · Görüntüleme: 159
KS

tolgarcia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dediğinizi yaptım ve hala durum aynı tekrar ses aygıtı olarak geliyor

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Denetim Masasında "Aygıtlar ve Yazıcılar" kısmında ne olarak gözükmekte?

KS

tolgarcia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
resimde görüldüğü gibi ses aygıtı olarak geliyor

Ekli dosyalar

• 4.png
    4.png
    86.8 KB · Görüntüleme: 211

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Sağ tılayıp sorunu gider yapmayı deneyin. Biliyorum çok basit bir yöntem ama şuanki sorun Windows'un yanlış sürücü atamasından kaynaklanıyor. Belki yardımcı olur.

Sorun çözülmezse oradan kaldırıp çıkar tak yapın.

Yine devam ederse Aygıt Yöneticisinden sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelleştir > Bilgisayarımdaki Sürücülere Gözat > Listeden Seçmeme İzin Ver" yapın. Oradaki listenin görselini ve yine Aygıt Yöneticisinden sağ tıklayıp Özellikler kısmından Ayrıntılar sekmesine gelin. Özellik'ten Donanım Kimlikleri kısmına girip VID ve PID değerinin görselini atın.

KS

tolgarcia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sağ tılayıp sorunu gider yapmayı deneyin. Biliyorum çok basit bir yöntem ama şuanki sorun Windows'un yanlış sürücü atamasından kaynaklanıyor. Belki yardımcı olur.

Yine devam ederse Aygıt Yöneticisinden sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelleştir > Bilgisayarımdaki Sürücülere Gözat > Listeden Seçmeme İzin Ver" yapın. Oradaki listenin görselini ve yine Aygıt Yöneticisinden sağ tıklayıp Özellikler kısmından Ayrıntılar sekmesine gelin. Özellik'ten Donanım Kimlikleri kısmına girip VID ve PID değerinin görselini atın.
buyrun hocam gördüğünüz gibi

Ekli dosyalar

• 5.png
    5.png
    20.5 KB · Görüntüleme: 136
  • 6.png
    6.png
    41.1 KB · Görüntüleme: 139
  • 7.png
    7.png
    37.5 KB · Görüntüleme: 141

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Burada belirttiğim şekilde kumanda şeklinde gözükenin sürücüsünü güncelleştirmeyi deneyin. Eğer düzelmezse DSHIDMINI ya da ScpToolKit gibi 3. parti uygulamalara yönelmemiz gerekecek gibi duruyor.

KS

tolgarcia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Burada belirttiğim şekilde kumanda şeklinde gözükenin sürücüsünü güncelleştirmeyi deneyin. Eğer düzelmezse DSHIDMINI ya da ScpToolKit gibi 3. parti uygulamalara yönelmemiz gerekecek gibi duruyor.
uzaktan bağlanıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ama dediklerinizi şuanda uyguluyorum

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
226
Eğer ürünün yazılımı yoksa işiniz teknik detaylarla oynamaya kalıyor. En basit çözümü ScpToolKit kullanmanız. Yükleyin uygulamayı, kurduktan sonra Install Dualshock 3 Driver'ı seçin ve bilgisayarınızın ses sürücüsü olarak gördüğü gamepadi seçin.

merhaba

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eğer ürünün yazılımı yoksa işiniz teknik detaylarla oynamaya kalıyor. En basit çözümü ScpToolKit kullanmanız. Yükleyin uygulamayı, kurduktan sonra Install Dualshock 3 Driver'ı seçin ve bilgisayarınızın ses sürücüsü olarak gördüğü gamepadi seçin.
Hocam bende de aynı hata oluyor ama ben scptoolkiti yüklediğimde böle oluyor napacağım acaba?

Ekli dosyalar

• resim_2022-07-11_033223911.png
    resim_2022-07-11_033223911.png
    121.7 KB · Görüntüleme: 184

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri