ps5 için oled tv önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ekrem_Abi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Öncelikle herkese merhabalar. Uğur hocam foruma biraz bakındım ama tv lerle alakalı bir konu başlığı göremedim belki de benim gözümden kaçtı o yüzden konuyu buraya açmak istedim.Hocam ben ps5 aldım ve evde ki led tv den memnun kalmadım input lag var.Şimdi oled tvleri gördüm özelikle 2020 ve 2021 üretim olanları. Benım aklımda ki LG C1 YADA B1 G1 SERILERI ilk sırada c1 var.Bunlar oyun tvleri olarak geçiyor.Şimdi gelelim asıl meseleye :cool: :cool: 

Bu oled tvlerde burn in meselesi varmış.Bu yenı nesıllerldede bu mevzu var mıdır? Onca para verip alınacak olan bu cihazlar neye göre içten yanıyor? Neler yapmalıyız?
Ugur hocam haberlerini Bekliyorum.Herkese iyi forumlar sağlıklı günler dilerim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
OLED doğası geri halen daha yanma yani sabit sürekli bir ekrana maruz kaldığında orada hayalet o sabit görüntünün gölge şeklinde kalması gibi sorunlara mahkum. Yeni nesil OLED TV 'ler bu konuyu aşmak için sizin gözünüzün anlamayacağı hızda her piksel yanıp söndürüyor buda sabit bir görüntü olsa bile pikseller sürekli yanmadığı için panelin ömrünü uzatıyor. Tamamen çözülmedi bu OLED yanığı sorunu ama yeni nesil TV ürünleri çok daha uzun ömürlüler orasını bilmeniz yeterlidir.

Gelelim konsol için TV önerisine. 120Hz konsollara özel yeni nesil TV ürünleri var piyasada. Böyle bir ürün size önerebilirim sanırım ama OLED doğası gereği çok pahalı bir teknoloji. Birde 120Hz bir OLED ürünü ne kadardır piyasa fiyatını bilmiyorum ama eğer bütçe sınırınız varsa belirtin ona göre öneri yapayım.

Birde OLED 'in çocuğu diyebileceğim LG markasının NanoCell panele sahip ürünleri var piyasada. Bu paneller OLED kadar üstün değil ama yakın görüntü kalitesini daha uygun fiyata sunuyor. OLED yanığı vs. durumu ise OLED olmadığı için söz konusu değil. Şöyle diyelim TV ürünlerinde şuan en makul fiyatla en iyi görüntüyü NanoCell paneller sunuyor.

Eğer bütçeniz varsa belirtin ve TV için bir maksimum boyut belirtin önerinizi yapayım.

KS

Ekrem_Abi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ugur hocam msjın ıcın sagol ama benim aklım C1 de bütçede en fazla 12 14 k arası. İyi indirimler geliyor hepside felan 15 k dan düşüyor 1 anda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben size C1 kötü demedim zaten sadece bütçeniz sormuştum ve PS için Hz değeri 60Hz üzeri bir ürün seçin demek istemiştim. Bütçenizi öğrendim ve size bu bütçeye en mantıklı ürünü önermeye çalışacağım. Seçtiğiniz ürün zaten 120Hz destekli bir ürün kıyaslamalı olarak ürün önereceğim size.

C1 ürünü bu bütçeye alınabilecek en iyi OLED ürün gibi duruyor. 14K sınırına kadar pek çok modele baktım ve denk bir ürün var oda LG B1 ürünü. Artıları C1 'e göre fazla ama C1 ürününde LG A9 işlemcisi kullanılıyor buda LC B1 ürünündeki geçen seneki A7 işlemcisine göre artıları olsa bile LG B1 'in LG C1 ürününü genel olarak öne çıkartıyor. Yani C1 ürününü OLED seçiminde 14K bütçeye kadar 1 numarada tercih edebilirsiniz bir sorun yok.

KS

Ekrem_Abi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ugur hocam sanırım kendimi yanlış ifade ettim. Benim senin bilgine sonsuz saygım var o yüzden direk sana danıştım. Son toplamda şunu söylemek istiyorum bu C1 alırsak yanma sorunu yinede olabilir diyorsun doğrumudur?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
OLED 'in doğası gereği risk var doğrudur ama bu durumun zamanı hiç belli olmaz. 10 sene sorunsuz kullanadabilirsiniz 3-5 sene sonrada olabilir. Ancak dediğim gibi bu güncel TV ürünlerinde bunu önleyecek pek çok yenilik mevcut. Dert etmeyin bence bu kadar bu durumu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri