Psikolojik Destek

FE4R

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kendimi boşlukta hissediyorum ve bu durum geçen seneden beri böyle eskiden derslerim çok iyiydi okulda dereceye girerdim şuan sınıfı zor geçiyorum bu durumu atlatmak için spora başladım spora gidince dahada dertleniyorum sabah erken kalkıp yürüyüş yapıyorum yürürken aklıma dertlerim geliyor dertlerim demişken biraz anlatıyım lise 3 oldum şu anda sadece 3-4 tane yakın arkadaşım var başka kimsem yok ailem deseniz ailemle iyi geçiniyorum. Ama arkadaşlar mutlu olamıyorum pc almak istiyorum maddi durumlar el vermiyor küçük bi otelde garsonluk-komilik yapıyorum ama yinede sadece ihtiyaçlarımı zar-zor karşılayabiliyorum maaştan artan parayla 1 tane ps4 oyunu alamıyorum uzun lafın kısası ben bu durumu nasıl atlatıcam

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
Arkadaşlar ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kendimi boşlukta hissediyorum ve bu durum geçen seneden beri böyle eskiden derslerim çok iyiydi okulda dereceye girerdim şuan sınıfı zor geçiyorum bu durumu atlatmak için spora başladım spora gidince dahada dertleniyorum sabah erken kalkıp yürüyüş yapıyorum yürürken aklıma dertlerim geliyor dertlerim demişken biraz anlatıyım lise 3 oldum şu anda sadece 3-4 tane yakın arkadaşım var başka kimsem yok ailem deseniz ailemle iyi geçiniyorum. Ama arkadaşlar mutlu olamıyorum pc almak istiyorum maddi durumlar el vermiyor küçük bi otelde garsonluk-komilik yapıyorum ama yinede sadece ihtiyaçlarımı zar-zor karşılayabiliyorum maaştan artan parayla 1 tane ps4 oyunu alamıyorum uzun lafın kısası ben bu durumu nasıl atlatıcam
Reis çok kısa bir çözüm var git inşaatda çalış bedenin biraz yorulacak ama arkadaşım çalışıyor günlük 500 aliyor adanada siz daha büyük yerdeyseniz (ankara vb) daha fazla alırsınız

konuray

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
kardeşim ailenin maddi durumu falan nedir bilmiyorum ama sana şöyle anlatayım 1.si oyun pc falan bunlar geleceğin için çok önemli şeyler değil..oyun dünyası da bitmez pclerde.. 2.si çok iyi okullardan birinin iyi bölümlerinden birini bitirip güzel konumlara gelerek güzel maaşlarla ne istiyorsan alabilirsin.. ben mesela lise mezunuyum şimdiki aklım olsa liseyi dışardan okuyup kuaförlük berberlik okuluna gider hemde kuaförde çalışarak ustalık belgemi alınca ülkeden giderdim.. bu ülkede bu tarz sorunlar şimdi de var 50 sene sonra da olacak.. ülkeden giderdim diyince bazı insanlar kalmak lazım falan diyecek biliyorum ama yabancıların 2000 birimine aldığı şeyi senin pc alamadığından yakındığın için örnek olarak PC ..adamların 1 aylık maaşı bile olmayan PC için sen 1 sene biriktiriyorsun yine de 2k dolarlık bir sistem alamıyorsun.. bunların örnekleri olarak araba olsun yeme içme olsun aynı şekil.. senin yaşın daha çok genç.. yeterki bir hedef koy önüne. ben yaşadıklarımı burda yazmak istemiyorum da bana göre sen yine iyisin.

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Ne yap ne et paranı biriktir ve yurtdışına git insan hayatı 1 kere yaşıyor. doğarken başkaları için doğmadık mezara girerkende başkaları olmayacak hayatımızda. Bu yüzden sana tavsiyem imkanını ve fırsatını bulduğun anda gitmek mantıklı olucaktır.

KS

FE4R

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Şuanda bi meslek lisesinde aşçılık üzerine okuyorum mezun olduğumda aşçılık belgesi alıcağım stajlardanda bir miktar gelen paraylada yurt dışına çıkmaya çalışıcam

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Hocam yurtdışına cikma.
Aileni fazla goremiyeceksin sirf Güzel PC Güzel araba Güzel ev için mi aileni birakio gideceksin taaa uzaklara
3 günlük dünya yarına garantimiz yok anen baban sen yd daykrn ölse üzülmez misin aghhh aghh keske daha cok vakit gecirseydim onlarla diye.
tabi senin kararin Allah gönlüne göre versin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri