hocam sıp neden yok ?Güvenilirliğini ve kalitesini belirtiyor. Korumalar yoksa o ürünü almak riskli olur.
1- OVP(Aşırı Gerilim Koruması): Voltaj önceden ayarlanmış bir seviyeyi aştığında PSU'yu kapatan veya çıkışı askıya alan bir güç kaynağı özelliği.
2- OPP(Aşırı Yük Koruması): Aşırı güç çıkışından kaynaklanan hasarı önler. Mesela yıldırım düşer ise sistemin yanmasını engeller.
3- SCP (Kısa Devre Koruması):Kısa devre durumunda, bu özellik PSU'nun anakartın yanmasını engeller. Eğer güç kablolarını hatalı takarsan normalde anakart yanar ama bu özellik sayesinde yanmadan hemen önce gücü kesiyor.
4- OCP (Aşırı Akım Koruması): PSU'ya çok fazla akım iletmenin potansiyel tehlikeli etkilerine karşı korur. Bu, ünitenin aşırı yüklenmesine veya kısa devre yapmasına neden olarak, potansiyel olarak hatalı bir akım oluşturabilir ve bir güç kaynağı ünitesine veya anakart gibi bağlı bileşenlere zarar verebilir.
5- UVP (Düşük Voltaj Koruması): Tek hat üzerindeki gerilim, belirli bir tolerans değerinin altına düşerse, PSU otomatik olarak kapanır.
6- OTP (Aşırı Sıcaklık Koruması): Dahili sıcaklık maksimum güvenli çalışma sıcaklığını aştığında güç kaynağını kapatır.
7- BOP (Brown Out Protection): Tutarsız elektrik şebekelerinden gelen ani voltaj düşüşü nedeniyle bir güç kaynağı ünitesinin hasar görmesini önler.
birçok kaliteli markaya baktım bu sertifika yok bende aerocool vx plus 600w psu var bunda var diye merak ettimO da var galiba. Ani dalgalanma koruması gibi bir şey olması lazım ama pek görmedim.
SIP ani akım korumasıdırbirçok kaliteli markaya baktım bu sertifika yok bende aerocool vx plus 600w psu var bunda var diye merak ettim
Belki basit bir şey olarak görüp bilgi vermiyor da olabilirler.birçok kaliteli markaya baktım bu sertifika yok bende aerocool vx plus 600w psu var bunda var diye merak ettim
Hangisi daha gerekliGüvenilirliğini ve kalitesini belirtiyor. Korumalar yoksa o ürünü almak riskli olur.
1- OVP(Aşırı Gerilim Koruması): Voltaj önceden ayarlanmış bir seviyeyi aştığında PSU'yu kapatan veya çıkışı askıya alan bir güç kaynağı özelliği.
2- OPP(Aşırı Yük Koruması): Aşırı güç çıkışından kaynaklanan hasarı önler. Mesela yıldırım düşer ise sistemin yanmasını engeller.
3- SCP (Kısa Devre Koruması):Kısa devre durumunda, bu özellik PSU'nun anakartın yanmasını engeller. Eğer güç kablolarını hatalı takarsan normalde anakart yanar ama bu özellik sayesinde yanmadan hemen önce gücü kesiyor.
4- OCP (Aşırı Akım Koruması): PSU'ya çok fazla akım iletmenin potansiyel tehlikeli etkilerine karşı korur. Bu, ünitenin aşırı yüklenmesine veya kısa devre yapmasına neden olarak, potansiyel olarak hatalı bir akım oluşturabilir ve bir güç kaynağı ünitesine veya anakart gibi bağlı bileşenlere zarar verebilir.
5- UVP (Düşük Voltaj Koruması): Tek hat üzerindeki gerilim, belirli bir tolerans değerinin altına düşerse, PSU otomatik olarak kapanır.
6- OTP (Aşırı Sıcaklık Koruması): Dahili sıcaklık maksimum güvenli çalışma sıcaklığını aştığında güç kaynağını kapatır.
7- BOP (Brown Out Protection): Tutarsız elektrik şebekelerinden gelen ani voltaj düşüşü nedeniyle bir güç kaynağı ünitesinin hasar görmesini önler.
İlk 5 i çok önemliHangisi daha gerekli
hepsiHangisi daha gerekli
Fsp de falan varmı bunlarİlk 5 i çok önemli
Var ama modelden modele koruma sayısı değişiyorFsp de falan varmı bunlar
650w+80 bronze da olur muVar ama modelden modele koruma sayısı değişiyor
Ekstrem durumlarda uniteyi kapatarak koruma saglayan korumalar, var olmalari kadar optimizasyonlari da onemli.OPP/OVP/SCP/UVP/SIP buradaki korumalar/sertifikalar ne işe yarıyor yazabilir misiniz? Merak ettim.
Surge and Inrush Protection acilimi, yani dalgalanma ve ani akim korumasi. Cogu marka sitesinde belirtmez bu korumayi, ic yapisinda varistor ve NTC gorulurse var diyebiliriz.hocam sıp neden yok ?