Yardım Psu Da System Fan Soketi Yok

AlbatroS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar merhaba iyi forumlar sistem topluyorum ama pay da system fan soketi yok 4 adet fan birbirine bağlanmış bunları nasıl bağlayabilirim birde direkt psu da sata ya bağlasam sürekli maks devir donecek bunu bi psu kablosu coklayıcı gibi bişey var mı birde reset düğmesi kablosu üstünde system reset değil de LED SW yazıyor kabloyu takip ettim system reset düğmesine gidiyor bende anakartta reset kısmına taktım

Ekli dosyalar

• IMG_4168.jpeg
    IMG_4168.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_4170.jpeg
    IMG_4170.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_4169.jpeg
    IMG_4169.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_4171.jpeg
    IMG_4171.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 12

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Molex soketler de Fan kontrolcü kullanamassın, Egsoz fanını kontrol edermisin fan da kaç kablo var 1 tane molex mi yoksa 2 tane mi soket var. İşaretlediğim yere Psu dan gelen Molex i ekleyerek güç vermen lazım.

power.jpg

KS

AlbatroS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Egzoz fanında da yine bu bağlantıdan var molex

Ayrı bir kabloyla dönüştürücü kullanıp fanları kontrol edemez miyiz

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Egzoz fanında da yine bu bağlantıdan var molex

Ayrı bir kabloyla dönüştürücü kullanıp fanları kontrol edemez miyiz
Yurt dışından kablo çevirici getirip deneyenler var ama sonucunu paylaşmamış, Molex to 3 - 4 Pin çevirici kablo ile 12 Volt kontrolcü bulman gerekli ama bütün fanlara tek tek kablo alman gerekli yani ; kabloların ücreti fan ücretinden pahalı tutar onun yerine fanları satıp 4lü ARGB fan alman daha hesaplı olur. Kasadan gelen reset butonunun soketi için fanların bir tanesinde iki kablo olması gerekiyor fanları bir kontrol et istersen hepsi tek kablo mu ? Bir de biraz önce resimden kasanın modeline baktım senin fanların Rainbow model yani RGB renkleri değişmiyor sabit yanıyor, yapabileceğin bir şey yok gibi.

Son düzenleme:
KS

AlbatroS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam kontrol ettim tüm fanlardan 2 adet kablo geliyor bu yukarıda çizdiğim reset butonu kablosu ayrı bir şekilde ama reset sw yazmak yerine LED SW YAZIYOR BENDE RESET DİYE anakartta reset kısmına taktım

IMG_4172.jpeg

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Hocam kontrol ettim tüm fanlardan 2 adet kablo geliyor bu yukarıda çizdiğim reset butonu kablosu ayrı bir şekilde ama reset sw yazmak yerine LED SW YAZIYOR BENDE RESET DİYE anakartta reset kısmına taktım

Ekli dosyayı görüntüle 44218
Tamam iki kablo olması normal, çift soket için sormuştum molexin yanında küçük bir soket daha oluyor normalde oraya da Led Sw soketi takılıyor bu sayede reset tuşundan ledlerin rengi değişiyor ama seninkilerin rengi değişmiyor. Bütün molexleri biri birine ekleyip gücü vericeksin işlem tamam. Led rengi değişenler videodaki gibi oluyor.

KS

AlbatroS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Yok maalesef egzoz fanındam böyle bir şey gelmiyor

KS

AlbatroS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki