Merhaba, 5 günce Vatan Bilgisiyardan gaming sistem topladım. Toplarken kasayı da beraberinde gelen 700w luk güç kaynağı ile beraber aldım. ilk 3 gün herşey sorunsuz çalışıyordu, sistemi ısındıracak veya zorlayacak bir uygulama, oyun vs yüklemedim. 4. gün oyun indirdim ve ekran kartıma güvendiğim için ultra grafik ayarlarında oynadım fakat güç kablosundan cızırtı sesi gelmeye başladı, oyunu sürdürdükçe şiddetti az da olsa artıyordu. Daha sonra oyunu kapattım. Biraz masaüstü açık bir şekilde bıraktım. Ses çok azalmıştı, sadece güç kablosunun PSU ya giriş yerine yaklaşınca sesi duyabiliyordum, daha sonra konuyu çeşitli forum sitelerinde araştırdım, kablodan veya prizden kaynaklı olabileceğini kabloyu değiştirmem gerektiğini söylediler. Bunu duyunca kasayı alıp Vatan Bilgisiyara gittim. Mağaza da bulunan güç kablosuyla çalıştırıp oyuna girdiler 15 dakika kadar oyunda kaldı, fakat evde duyduğum cızırtı sesinden eser yoktu. Daha sonra bana sorunun kablodan kaynaklı oldğunu kablonun arızalı olduğunu bilrdirip CE damgası olan daha kaliteli bir kablo verdiler. Kabloyu mağaza da test ettim. Sorunsuz ve sessiz bir şekilde çalışıyordu. Eve geldim bilgisiyarımı aynı yere kurdum fakat aynı ses tekrar gelmeye başladı, bende takılı olduğu prizi değiştirdim fakat sorun yine aynı şekilde devam ediyordu. Açıkcası denemediğim yöntem kalmadı. Kablo sanki tam girmiyordu tüm gücümle sağa sola çekip içeri bastırdım, fakat yine aynı sonucu aldım. Cızırtı sesi giriş yerinden geliyordu. Kablonun ucunu aşağı doğru gerdiğimde ses kesiliyordu ve aynı şekilde ileri doğru bastırdğımda, ve PSU nun bulunduğu yerin ızgarısına bir kuvvet uygulayınca ses kesiliyordu, sorunun PSU dan kaynaklı olabileceğini düşündüm. Yarın tekrar teknik servise gideceğim. Sorum şu şekilde bu şekilde cızırtı yapması ekran kartı veya diğer donanım parçalarına zarar verir mi? 700w luk bir PSU prizden güç çekerken eksik akım alabilir mi? Güç kaynağını bağlayacağım prizin 3 lü priz olması donanım için sorun yaratır mı? ve PSU woltu sisteme fazlasıyla yetiyorsa fazla olduğu için bir sorun olur mu?