Psu değişimi yaparken fan kablosuna zarar geldi

Mustafa Uysal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba
Gpu sorunum yuzunden yeni bir psu almistim ise ise mayinca tekrar eski psuma döndüm fakat bilgisayari baslattigimda çat diye bir ses geldi o ses gelir gelmez fişi çektim ve kokunun tam olarak geldiği yere baktım

https://imgyukle.com/i/Ctb1rG

Koku bu resimdeki beyaz renkli olan kablolardan geliyor (belki o kablo da önceden siyahtı yanıp soyulmuş olabilir) 
Psuyu takarken ne gibi bir hata yapmis olabilirim?

https://imgyukle.com/i/CtXujA

Fanı kontrol eden parça bu ve tek yaptigim o parçayı güç kaynagina bağlamaktı 

Ayni aparata bağlı olan diğer fanlardan herhangi bir koku veya calismama durumu mevcut değil 
Sadece bu fandan koku geliyor ve tahminimce hala çalışıyor
Sorunu nasıl çözebilirim
(Daha önceden de psu degisimi yapip eskisine geri donmustum boyle bir sorun yasamamistim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Molex kablo ile güç alıyor fanlar o bağlantı biraz sorunludur tam oturmaz ise ufak bir temas sorunu vs. olursa bir akım kaçırma sorunu olabilir ki sizin yaşadığınız gibi bir sorun. Eğer fan çalışıyorsa sorun dediğim gibidir. Ama emin olmak için şöyle yapın fan dönüyor dediniz hala fanın orta göbeğine ve o kabloya dokunun aşırı bir ısı varsa sorun vardır sökün o fanı.

KS

Mustafa Uysal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çat diye bir ses geliyor ve ardından yanık kokusu 
2 tane de fazladan tepe fanı var onlarda sorun yok ama arka fanda sorun var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun fanda yada kontrolcüde o zaman. Ayrıca her seferinde oluyorsa bu durum o fanı kullanmayın veya kontrolcüdeyse sorun o kontrolcüyü kullanmayın. Ani bir farklı akım anakart bazlı başka bir bileşene zarar verebilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri