Soru Psu Ekran Kartıma Yeterli W Değerini Sağlayamıyor Sorun Olurmu

efee.8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yeni bir sistem aldım internetten ufak bi araştırdım 5070ti aldım 750wattlık + bronze sertifikalı psu yeter dedim aldığım sitedede daha yüksek yoktu açıkçası psu'nun ekran kartına verebildiği watt degeri 300müş ama 5070ti yük altında 325w değerlerini görebiliyormuş korkmalımıyım, psu'yu uzun süre değiştiremem (en az 6 ay) değiştirene kadar yük altına sokarsam ne olur yanma gibi birşeyler olma ihtimali var mı?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Ekran kartı ve PSU yu yük altına sokmamaya çalışın.
Olası sonuçlar yabancı kaynaklarda ki güvenilen kaynaklardır: Alıntı .....

''Güç kaynağınız bir GPU için çok zayıfsa ne olur?

GPU'yu zorlayan bir oyun veya başka bir yazılım çalıştırmayı deneyene kadar bilgisayar sorunsuz çalışacaktır. Bu noktada GPU, güç kaynağının sağlayabileceğinden daha fazla güç çekmeye çalışacaktır.

Bu noktada, kaliteli bir güç kaynağınız varsa, bir tür güvenlik özelliği devreye girecek ve bilgisayara giden elektriği kesecektir. Güç kaynağı ya otomatik olarak sıfırlanacak ve gücü geri getirecek ve bilgisayar yeniden başlatılacaktır ya da dahili bir sigorta değiştirilene kadar güç kaynağı çalışmayacaktır.

Ancak, temel güvenlik özelliklerinden yoksun, kalitesiz bir güç kaynağınız varsa, bir veya daha fazla bileşen yanabilir ve güç kaynağı alev alabilir. Bu süreçte dengesiz voltajlar göndererek bilgisayarın geri kalanını da bozabilir.''
----------------

''Güç kaynağı üniteniz (PSU), grafik işlem üniteniz (GPU) için çok zayıfsa, çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir:

1. Sistem Kararsızlığı : En ani etki, sisteminizin kararsız hale gelmesidir. Bu durum, özellikle oyun oynarken veya grafik yoğunluğu yüksek diğer görevler sırasında rastgele çökmeler, donmalar veya yeniden başlatmalar şeklinde ortaya çıkabilir.
  2. Performans Düşüklüğü : Zayıf bir PSU, GPU'nun tam potansiyelinde çalışması için gereken gücü sağlayamayabilir. Bu durum, oyunlarda daha düşük kare hızlarına ve GPU'ya bağlı uygulamalarda performansın düşmesine yol açabilir.
  3. Güç Kısıtlaması : Bazı GPU'lar, yetersiz güç algıladıklarında güç tüketimlerini azaltmak için yerleşik mekanizmalara sahiptir. Bu kısıtlama, GPU mevcut güç sınırları dahilinde çalışmaya çalışırken performansın düşmesine neden olabilir.
  4. Olası Hasar : Aşırı durumlarda, GPU'yu sürekli olarak yetersiz güç kaynağıyla çalıştırmak, GPU'ya veya sistemdeki diğer bileşenlere zarar verebilir. Bu, voltaj dalgalanmalarından veya aşırı ısınmadan kaynaklanabilir.
  5. Önyükleme Yok veya Siyah Ekran : PSU başlatma sırasında yeterli güç sağlayamıyorsa, sistem tamamen önyükleme yapamayabilir ve bu da siyah ekran veya hata mesajlarıyla sonuçlanabilir.
  6. Gürültü ve Isı : Zorlanan bir PSU daha fazla gürültü üretebilir (fanın daha fazla çalışması nedeniyle) ve aşırı ısı oluşturabilir; bu da sistem performansını ve ömrünü etkileyebilir.''

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri