Psu Kablosundan Ses

sujeran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Son birkaç gündür kasadan böyle ses gelmekte PSU kablosunu oynatınca belli bir şekle getirince ses kesiliyor. Fakat ne kadar sabit kalsa da bir süre sonra o sabit halinde de ses başlıyor yine kabloyu oynatmam gerekiyor kablodan dolayı olabilir mi?
Eski bi kabloyla denedim ama kablo +10 senelik olduğu için güven vermedi. Videoyu alta bıraktım. Ne yapmalıyım

SteeL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam psu fan bilyası dagılmış veya kanatlarında 1 tanesi kırılmış fanı degiştirin sorun çözülür

KS

sujeran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam psu fan bilyası dagılmış veya kanatlarında 1 tanesi kırılmış fanı degiştirin sorun çözülür
psu fanından bahsediyoruz demi ama mesela şuan 0 ses kabloyu oynatırsam ses cıkacak biliyorum

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
500
Kablo sanıyorum psu ana güç kablosu. Bu kablo psu ile gelen orjinal kablo değil mi?
Ne kadar süreli kullanımda? Tam olarak oturup oturmadığına dikkat edin.

Eski bir kablo ile denedim demişsiniz. Bu durumda ses var mıydı.
Eski kabloyuda kullanabilirsiniz. Bir deneyin. Hatta bazen eski kablolar daha kaliteli çıkıyor.

KS

sujeran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
nete baktığımda psu fanı değişmez diyor direk psu değiştirmem gerekiyor galiba ?

Kablo sanıyorum psu ana güç kablosu. Bu kablo psu ile gelen orjinal kablo değil mi?

Eski kabloyuda kullanabilirsiniz. Bir deneyin. Hatta bazen eski kablolar daha kaliteli çıkıyor.
orjinal kablo kasımda aldım pcyi. tam olarak oturuyor valla ittirirsem kırıcam büyük ihtimal.
Eski kabloyu taktım ses yoktu tekrar başladı suan ses kesildi anlamıyorum. oyunu açınca mı oluyor acaba

oyunu açtım şuan ses başladı mesela az önce yoktu

SteeL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
nete baktığımda psu fanı değişmez diyor direk psu değiştirmem gerekiyor galiba ?

orjinal kablo kasımda aldım pcyi. tam olarak oturuyor valla ittirirsem kırıcam büyük ihtimal.
Eski kabloyu taktım ses yoktu tekrar başladı suan ses kesildi anlamıyorum. oyunu açınca mı oluyor acaba

oyunu açtım şuan ses başladı mesela az önce yoktu
Hocam fan ısıya baglı dinamik şekilde çalışır ısısı yükselince fanı aktif eder veya devrini arttırır
sizin sorun %100 psu fanında
psu fanı soketlidir degişir

KS

sujeran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam fan ısıya baglı dinamik şekilde çalışır ısısı yükselince fanı aktif eder veya devrini arttırır
sizin sorun %100 psu fanında
psu fanı soketlidir degişir
Fan böyle

Ekli dosyalar

• IMG_4401.jpeg
    IMG_4401.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 9

mecatch

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
@@Son birkaç gündür kasadan böyle ses gelmekte PSU kablosunu oynatınca belli bir şekle getirince ses kesiliyor. Fakat ne kadar sabit kalsa da bir süre sonra o sabit halinde de ses başlıyor yine kabloyu oynatmam gerekiyor kablodan dolayı olabilir mi?
Eski bi kabloyla denedim ama kablo +10 senelik olduğu için güven vermedi. Videoyu alta bıraktım. Ne yapmalıyım

Dostum sanırım milimetrik bir sapma var PSU fanında. Sen kabloyu oynatınca düzelip bozuluyor. Fanın kanatlarında problem yoksa göbekteki bilyelerin yağı azalmış olabilir. İlk olarak yağlamayı dene olmazsa internette aynı ölçülerde bir fan ile değiştir.

KS

sujeran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dün gece farkettim ki bu sesi sadece yük altına girdiğinde yapıyor.Normal halde yapmıyor.Oyunu açınca başlıyor

mecatch

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Dün gece farkettim ki bu sesi sadece yük altına girdiğinde yapıyor.Normal halde yapmıyor.Oyunu açınca başlıyor
Hocam PSU fanları'da sistemdeki fanlar gibi belirli bir ısının üstüne çıktığında hızlanırlar. Sizin PSU'da büyük ihtimal yük altına girdiği için fan hızlanıyor ve ses yapmaya başlıyor.

KS

sujeran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama
Hocam PSU fanları'da sistemdeki fanlar gibi belirli bir ısının üstüne çıktığında hızlanırlar. Sizin PSU'da büyük ihtimal yük altına girdiği için fan hızlanıyor ve ses yapmaya başlıyor.
Doğru ama ses rahatsız edici ve herhan birşey yapacak gibi bir elektriksel ses ayrıca kabloyu oynatınca ses yok oluyo.

mecatch

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ama

Doğru ama ses rahatsız edici ve herhan birşey yapacak gibi bir elektriksel ses ayrıca kabloyu oynatınca ses yok oluyo.
Videoyu izlediğimde herhangi bir elektriksel ses alamıyorum. Ama dediğin sesi tahmin edebiliyorum. O şu an benim PSU kablomu oynatsam dahi duyacağım bir ses. Sebebine gelicek olursak PSU güç kabloları 3 dişli ve etrafı metal yuvalarla oluşturulmuş bir soket tipine sahip haliyle zamanla esneme yapabiliyor ve boşluk oluşturmaya başlıyor. Sizde kabloyu oynattığınızda anlık temas kopmaları elektriksel bir sese sebebiyet veriyor. Onun haricinde kusur %99 PSU fanında.

KS

sujeran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Videoyu izlediğimde herhangi bir elektriksel ses alamıyorum. Ama dediğin sesi tahmin edebiliyorum. O şu an benim PSU kablomu oynatsam dahi duyacağım bir ses. Sebebine gelicek olursak PSU güç kabloları 3 dişli ve etrafı metal yuvalarla oluşturulmuş bir soket tipine sahip haliyle zamanla esneme yapabiliyor ve boşluk oluşturmaya başlıyor. Sizde kabloyu oynattığınızda anlık temas kopmaları elektriksel bir sese sebebiyet veriyor. Onun haricinde kusur %99 PSU fanında.
Ozaman yakın zamanda yeni bi PSU alcaz ben tiklenndim. Önereceğin marka var mı suanki thermaltake

mecatch

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ozaman yakın zamanda yeni bi PSU alcaz ben tiklenndim. Önereceğin marka var mı suanki thermaltake
Corsair,thermaltake,cooler master bu 3 marka da gayet iyi markalar. Tamamen sistem güç gereksinimin ve ayırdığın bütçeyle alakalı. Alacağın zaman foruma konu açarsan eminim yardımcı olacak çok bilgili kişiler çıkacaktır. Bana soracak olursan Corsair RM850 kullanıyorum. Kusursuz bir psu.

KS

sujeran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Corsair,thermaltake,cooler master bu 3 marka da gayet iyi markalar. Tamamen sistem güç gereksinimin ve ayırdığın bütçeyle alakalı. Alacağın zaman foruma konu açarsan eminim yardımcı olacak çok bilgili kişiler çıkacaktır. Bana soracak olursan Corsair RM850 kullanıyorum. Kusursuz bir psu.
https://www.itopya.com/thermaltake-versa-t27-tg-750w-80-argb-usb-30-siyah-atx-mid-tower-kasa_u23551
Benim kasa ve psu bu seninki uyar mı benimkine

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri