PSU Pin Sorunsalı Yardım Edin Lütfen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

salihmerta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle forumda yeni olduğum için konuyu yanlış yerde açtıysam özür dilerim. Başlıkta da belirttiğim gibi acele ile başladığım PC Toplama serüvenimde hata yapmışım dikkat etmeden PSU almışım. Aldığım PSU 400w 12v tek kanalında 360w güç verebiliyor. Fakat CPU 12v güç girşi olarak bana 4 pin sunuyor. Ama dikkat etmeden aldığım için anakarttımın CPU güç girişi 8 pin ne yapıcağımı şaşırdım dönüştürücü alarak 8 pine dönüştürmek daha doğru gibi geliyor fakat bakır kablo dönüştürücü internetten bilemiyorum. Sonrasında yanık ve arızalar ile uğraşmak istemiyorum. Yeni PSU alma bütcemde yok maalesef lütfen bana bir yol gösterin. Şimdiden çok teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

salihmerta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
4 Pin to 8 Pin https://urun.n11.com/kablolar/yukse...c-cevirici-power-supply-kablo-15cm-P330747203 bu kablo kısa vadede işe yarayabilir ancak güç yetersiz gelebilir. Bu yüzden 2 Molex bağlantıyı 8 Pin EPS12V yani CPU güç girişine çeviren https://tr.aliexpress.com/item/3284...chweb0_0,searchweb201602_2,searchweb201603_52 bu kablolardan alman gerek. Ben Türkiyede bulamadım ama biraz bak derim elbet vardır satan yer.

Evet bunlara baktım ama bakır kablo kullanılmıyor genel olarak diyolar o yüzden tedirgin oldum. GPU için var 6 pini 8 pin yapan memnun kalan ama cpu için duymadım hiç cevabın için teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
GPU için soket farklı 6+2 PIN o yüzden onu önermem 6 Pinden gelen güç 8 pinden gelen güç gibi olmaz. Ayrıca bakır kablo tüm kabloların için PSU 'lar dahil o doğru bir bilgi değil. Molex to EPS12V kablosu gerek sana.

KS

salihmerta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
GPU için soket farklı 6+2 PIN o yüzden onu önermem 6 Pinden gelen güç 8 pinden gelen güç gibi olmaz. Ayrıca bakır kablo tüm kabloların için PSU 'lar dahil o doğru bir bilgi değil. Molex to EPS12V kablosu gerek sana.
GPU da araştırdığımda https://urun.n11.com/kablolar/6-pin-to-8-pin-ekran-karti-mining-kart-bakir-power-guc-kablosu-P203762847 bu ürünü çok tavsiye ettiler kaliteli kullananlar memnun dediler. molexs ile kullandınız mı hiç tecrübeniz var mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın size 12V kanalımdan güç gerek 24 Pin 6+2 Pin 4 Pin , 8 pin ve Molex bağlantıları 12V güç aktarımı yaparlar yani Molex vs. bun tür önemsiz şeylere takılmayın. Ayrıca linkteki ürün işe yarayabilir ancak ucundaki pin anahtarı şekilleri farklı olabilir ve uymayabilir. Onu kontrol edin.

KS

salihmerta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bakın size 12V kanalımdan güç gerek 24 Pin 6+2 Pin 4 Pin , 8 pin ve Molex bağlantıları 12V güç aktarımı yaparlar yani Molex vs. bun tür önemsiz şeylere takılmayın. Ayrıca linkteki ürün işe yarayabilir ancak ucundaki pin anahtarı şekilleri farklı olabilir ve uymayabilir. Onu kontrol edin.

Anladım peki çok teşekkür ederim bilgilendirme için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri