PSU Tavsiye

KS

SirDexter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Öncelikle işlemci 5600x olması çok iyi. 600w bir PSU yeterde artar bile sistemin için tavsiye edeceğim PSU benimde 1.5 yıldır kullandığım cooler master psu'su. Eğer ki bütçe sorunun yoksa bence anakartı biraz daha yüksek profil birşey al. https://www.akakce.com/power-supply...00-w-mpe-6001-acabw-beu-fiyati,828290892.html
İnceleyim hocam teşekkür ettim tavsiye için

Güzel insan bu sisteme uygun uzun vadeli fsp hydro G 750 w plus gold alabilirsin.

Tek sıkıntı FSP hydro G benim sistemi topladığım yerde yok değişim imkanı yaratamıyorum o yüzden. Eğer sinerji.gen.tr üzerinden bi öneriniz olursa üstadım mükemmel olur.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
İnceleyim hocam teşekkür ettim tavsiye için

Tek sıkıntı FSP hydro G benim sistemi topladığım yerde yok değişim imkanı yaratamıyorum o yüzden. Eğer sinerji.gen.tr üzerinden bi öneriniz olursa üstadım mükemmel olur.

TLP

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
@TLP @yunusx36 yabancı bir kaç benchmark sitesinde yeni nesil RM750 için (white) fiyat performans olarak 1.sırada göstermiş yorum olarakda baya kalite şeyler yazılmıştı. Size göre rm750 mi rm850 mi mail atacağım şimdiden sinerjiye ona göre sipariş geçeyim bugünden pazartesiyi beklemeyeceğim.
RM750 yer yer RM750x'ten bile pahaliya satilan bir unite iken cikip da F/P'de 1. siraya oynayamaz, zaten Core Reactor, GF1, RM750x falan da varken o is yas RM750 icin.

KS

SirDexter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Arkadaşlar bu siparişini verdiğim hazır sistemdeki kasanın güç kaynağı dahili güç kaynağı olduğu için kasayıda değiştirmek gerekmektedir diye bir cevap geldi.

Acaba kasa öneriniz olur mu ?

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
sinerji üzerinden mi kasa bakmamız gerekiyor
Arkadaşlar bu siparişini verdiğim hazır sistemdeki kasanın güç kaynağı dahili güç kaynağı olduğu için kasayıda değiştirmek gerekmektedir diye bir cevap geldi.

Acaba kasa öneriniz olur mu ?
:

KS

SirDexter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Hocam inan bilmiyorum ki ne kadar bu kasa fiyatları neyi iyi neyi kötü ama 700-2000 diyeyim ne diyeyim bende bilmiyorum ki

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145

Hocam inan bilmiyorum ki ne kadar bu kasa fiyatları neyi iyi neyi kötü ama 700-2000 diyeyim ne diyeyim bende bilmiyorum ki
güzel insan bu sana en iyi gidenler arasında msi 110 seris kasalarını inceledim ve r ile m arasındaki tek fark aydınlatma yani m serisinde rgb fanlar var kafasına göre kendisi yanıyor. r serisinde argb fanlar var sen ayarlaya biliyorsun. Yani almışken özelleştirme olanı tercih etme isteyeceğini düşündüm ben olsam öyle yapardım çünkü.
ATX yani mid tower kasalara üste 360 sıvı soğutma zaten takamıyorsun e-atx yani full rower kasa olması lazım o yüzden bunu bil sana bütçene göre 2000 tl kasalar bir hiç bu arada en iyisi fazla zorlamamak için bunu buldum. Diğer yönden full tower kasalar en düşük bütçe 4bin tl den başladığını bil o site için yazıyorum ;)
kasanın beyazı da var bu arada;

bu kasa da var ama ilerde bu kasaya 360 lık sıvı soğutma takamazsın o yüzden önermedim :)

KS

SirDexter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Hocam çok sağol teşekkür ediyorum. Sana özelden bi ss göndereceğim müsaitsen ? uygun olur mu hocam ?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Mesh ön panel ve geniş iç yapısıyla serinletmeye büyük katkı sağlayan bir kasadır. Kolay montaj özellikleri de bulunuyor.
İşlemci soğutmaya bu ürün fazlasıyla yeterli. Hava soğutma da iş görecektir. Ancak stok soğutucuyu kesinlikle değiştirmenizi öneririm. Çünkü işlemci iyi ısınıyor ve stok soğutucu hem yetmiyor hem de çok gürültülü.
Hava soğutma bunlar yeterli gelir.

PSU önerileri zaten yapılmış o yüzden tekrar bahsetmek istemedim. 600-650W şu an kullandığınız sisteme yeterli geliyor. İleride güncelleme düşünceniz varsa 850W belki yeter belki yetmez. İşlemci ve ekran kartı yeni nesilde üst düzey alınınca 1000W anca yetebiliyor. Bu bağlamda sistemin parçalarını değiştirmeyecekseniz çok da gerekli değil 650W üstünde PSU.

KS

SirDexter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Mesh ön panel ve geniş iç yapısıyla serinletmeye büyük katkı sağlayan bir kasadır. Kolay montaj özellikleri de bulunuyor.
İşlemci soğutmaya bu ürün fazlasıyla yeterli. Hava soğutma da iş görecektir. Ancak stok soğutucuyu kesinlikle değiştirmenizi öneririm. Çünkü işlemci iyi ısınıyor ve stok soğutucu hem yetmiyor hem de çok gürültülü.
Hava soğutma bunlar yeterli gelir.

PSU önerileri zaten yapılmış o yüzden tekrar bahsetmek istemedim. 600-650W şu an kullandığınız sisteme yeterli geliyor. İleride güncelleme düşünceniz varsa 850W belki yeter belki yetmez. İşlemci ve ekran kartı yeni nesilde üst düzey alınınca 1000W anca yetebiliyor. Bu bağlamda sistemin parçalarını değiştirmeyecekseniz çok da gerekli değil 650W üstünde PSU.
Hocam önerileriniz için teşekkür ediyorum sağolun. Maalesef ki ürünü hazır sistem olarak siparişini geçtiğim için ancak onların müsade ettiği ürünler ile değişim yapabiliyorum. Belki ileride sıvı soğutucuyu kesin olarak düşünebilirim.

Onun dışında bana önerdikleri kasa+yine dahili psu bu https://www.sinerji.gen.tr/cooler-m...glass-siyah-usb-32-atx-mid-tower-kasa-p-39561

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Hocam önerileriniz için teşekkür ediyorum sağolun. Maalesef ki ürünü hazır sistem olarak siparişini geçtiğim için ancak onların müsade ettiği ürünler ile değişim yapabiliyorum. Belki ileride sıvı soğutucuyu kesin olarak düşünebilirim.

Onun dışında bana önerdikleri kasa+yine dahili psu bu https://www.sinerji.gen.tr/cooler-m...glass-siyah-usb-32-atx-mid-tower-kasa-p-39561
Anladım hocam. Yine mesh kasa önermişler yani gayet iyidir, serinletme konusunda iyi kasalardan biri. Ayrıca oldukça sistem geliştirmeye ve güncellemeye açık bir kasa.
Kasa ile birlikte gelen PSU Bronze sertifikalı V2 serisi gayet iyidir. En azından benim kullandığım White serisinden daha iyi yapılmıştı ve ben aldıktan sonra çıkmıştı. Kullandığınız işlemci ve ekran kartına 500-550W bile yetebildiğini düşünürsek sisteme güncelleme yapmadıktan sonra PSU değiştirmeye gerek yok. Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

KS

SirDexter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
35
Biraz stres olmuştum çok da bilmediğim şeyler olduğu için. Mesajınız içimi rahatlattı çok teşekkür ediyorum @KOCAEFE kardeşim.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
İşlemciyi stok soğutucu ile kullanınca ne demek istediğimi anlayacaksınız, gerçekten de uğultusu hiç çekilmiyor (aniden hızlanıp yavaşlama sesi muazzam rahatsız edici bir süpürge sesine benziyor). Eğer bütçeniz varsa hiç vakit kaybetmeden bir işlemci soğutucu edinin derim. En azından uygun fiyatlı bir hava soğutma almanızı öneriyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri