PSU ve Kasa Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
836
Merhaba 10 yıllık sistemimi sonunda yeniliyorum(Rabbim hiç olmayanlara ve de yenileyemeyenlere de en iyisini nasip etsin ??).. sistemim için PSU ve Kasa önerir misiniz ?

Yeni Sistemim (?) (Tam olarak kaç W gerektiğini bilmediğim için sistemi yazıyorum)

• İ5-10600
  • MSI MPG Z490 Gaming Plus
    GTX 1050 Ti
  • 2x8 (16) GB Ram 3200MHz (Henüz alınmadı. Buna da tavsiye yapabilirsiniz isterseniz.)
  • 240 GB adata su 630 SSD + 1 TB Harddisk

Şuan ki PSU'm Xigmatek [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Calibre Serisi[/font] 500W 80+ AMA ısınıyor ve PSU nun arkasında(power kablosunun takıldığı yerin altında) 230V Only diye bir yazı var sanırım ben bunu aldığımda 500 olarak aldım ama 230 mu geldi.. emin değilim (⊙_⊙)?

Kasa olarak geniş yani Taner Hocam`ında sürekli videolarda belirttiği gibi Mesh bir kasa önerebilir misiniz tabi uygun fiyatlı olursa tadından yenmez efenim ^-^

Bütçe Sınırı: 1500₺ ()

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://www.incehesap.com/zalman-wattgiga-k650w-zm650-gvii-650w-power-supply-fiyati-45898/

Üst segment ekran kartlarında ve işlemcilerde sorun çıkarmadan rahatlıkla kullanabileceğiniz kaliteli bir Güç kaynağıdır.Rahatlıkla alıp kullanabilirsiniz.

https://www.adeksstore.com/urun/xpg...idi-tower-argb-kasa-beyaz-battlecruiser-whcww

Premium segmentte bulunan mükemmel bir kasa hava akışı çok iyi olan boyutu büyük bir kasa.İncelemelerine bakarsanız nasıl bir ürün olduğunu anlarsınız

Toplam 100TL aşıyor bütçenizi ama mutlaka almanız gereken iki ürün diyebiliyorum rahatlıkla.

KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
836
Ekran kartımı yazmamışım konuya siz, diyince fark ettim konuya ekledim(GTX 1050 Ti var). Rica etsem daha hesaplı bir kasa önerebilir misiniz ? Ç[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]ünkü t[/font]oplam bütçeme RAM de dahil olucak(muhtemelen , eğer olmaz ise önerinizi alabilirim hoşuma gitti)

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa için ne kadar bütçe ayırabilirsiniz size öneri yapayım.Ram için harcayanınız ücreti çıkarıp net kasa bütçesi verirseniz daha iyi olur.

KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
836
Kasa için aklımda olan 350 ~ 400 veya maks 450 arası bir bütçe vardı(bu bütçe arası 2 farklı öneri yapabilirseniz sevinirim. Bi normal öneririz birde bütçe ortalarında veya üst sınırlarında).
Bu arada önerdiğiniz PSU da açıklamada 9. Nesil ile uyumlu olduğu yazıyor da işlemcim 10. Nesil ters bir sorun olmaz değil mi ? Donanımlar hakkında pek bilgim yok kusuruma bakmayın. 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes 'in önerileri güzel ama bence kasaya bu kadar fazla para harcamayıp bileşenlere ayırmak mantıklı olur. Enes 'in önerdiği son kasa F/P için iyi ama size önerim XPG INVADER - 543 TL yada MSI MAG Forge 100M - 543 TL bu 2 kasa olur. Sisteminizin kalanı için çok ucuz görünen ürünler değiller ve kaliteliler.

PSU olarak Enes 'in önerdiği PSU sisteminiz ile uyumlu değil. Enes sanırım işlemci OC olmuyor ekran kartıda zayıf diye anakartta 8+4 Pin CPU güç girişi olan bir anakarta PSU da 8 Pin CPU güç girişi olan bir model önermiş. Kablo sayısı olarak az yani PSU ama bence PSU seçiminizi uyumlu alın. PSU için önerim High Power Element BR 750W 80+ Bronze - 621 TL bu ürün olacak.

KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
836
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Önerileriniz için çok teşekkürler. XPG Kasa gerçekten hoşuma gitti. (Umarım onu alabilirim..)
[/font]

ugur.gozaydin' Alıntı:
Enes 'in önerileri güzel ama bence kasaya bu kadar fazla para harcamayıp bileşenlere ayırmak mantıklı olur. Enes 'in önerdiği son kasa F/P için iyi ama size önerim XPG INVADER - 543 TL yada MSI MAG Forge 100M - 543 TL bu 2 kasa olur. Sisteminizin kalanı için çok ucuz görünen ürünler değiller ve kaliteliler.

PSU olarak Enes 'in önerdiği PSU sisteminiz ile uyumlu değil. Enes sanırım işlemci OC olmuyor ekran kartıda zayıf diye anakartta 8+4 Pin CPU güç girişi olan bir anakarta PSU da 8 Pin CPU güç girişi olan bir model önermiş. Kablo sayısı olarak az yani PSU ama bence PSU seçiminizi uyumlu alın. PSU için önerim High Power Element BR 750W 80+ Bronze - 621 TL bu ürün olacak.

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Hocam PSU da biraz daha uygun bir şey önerebilme imkanınız var mıdır ?[/font][/size][/font][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçeniz nedir PSU için ilmiyorum ama en uygun alabileceğiniz ürün anakartınız ile uyumlu olacak FSP HV PRO 550W 80+ - 380 TL bu ürün. Bu önerdiğim PSU şuan piyasadaki en ucuz 4+4 CPU güç girişinden 2 adet bulunduran ürün. Sizin anakartta 8+4 Pin CPU güç girişine sahip yani 3 kablosunu kullanacaksınız bu önerdiğim üründe. Sisteminiz şuan ki bileşenleriniz ile 250W maksimum güç harcıyan bir donanım yapısında bu ürün 550W gücünün tamamını verebiliyor sorun yok yani. Ancak işlemciniz OC olamıyor madem siz en az 650W alın ki PSU gücü olarak ileride sorun yaşamayın ekran kartı güncellemesi vs. yapınca. Enes 'in önerdiği ürünü tercih edin anakarta 4 pinlik CPU güç girişini bağlamasanızda olur işlemci zaten zayıf anakart 1 adet 8 pin ile besler sorun yok işlemciyi.

KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
836
Bilgilendirme için gerçekten teşekkürler. PSU için 400 ila 500 arası ayırmıştım.

PSU da FSP markası ne kadar iyidir ? bazı ürünlerinde olumsuz yorumlar görmüştüm geçmişte(hatırladığım kadarıyla tabi ki, farklı bir marka da olabilir) ve de yakın bir arkadaşım almıştı memnun değildi bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
FPS markası dünyadaki en büyük üreticiler arasındadır. Kötü bir ürünü yok ama uygun fiyatlı F/P ürünleri var ve haliyle F/P oranı bir üründe pek çok şeyden kısıntı olur. Kötü ürünleri yok aksine piyasadaki en iyi ürünleri yapan büyük üreticilerden birisidir.

Siz en iyisi en iyisi ZALMAN GigaMax ZM650-GVII 650W 80+Bronze - 493,90 TL + KARGO ÜCRETİ: 11,50 TL = Toplam 505,4 TL fiyata bu ürünü alın. Zalman markasındaki en tepe seviye ailesi GigaMax ailesidir. Kaliteli bir üründür. Anakartınız ile tam uyumlu değil kablo sayısı olarak ama siz 500 TL sınırı koyduğunuz için alabileceğiniz en kaliteli PSU bu. Sorun yaşamasınız merak etmeyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri