PSU ve PC KASA önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

unprophete

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar herkese,

öncelikle sistemim 

cpu-------------------->ryzen 7 3800x
gpu-------------------->asus rog strix 2080s a8g
anakart--------------->b450 tomahawk max
ram-------------------> gskil 2x16 gb cl 16 trident z neo
ssd--------------------> 1 TB samsung 970 evo plus

kasa olarak 3-4 seçenek belirledim ama hala kafamda soru işaretleri var benim için önemli olan airflow alabileceğimin en iyisi olmalı RGB gibi detaylar benim için olmasa da olur 

https://urun.n11.com/bilgisayar-kasasi/phanteks-enthoo-pro-cam-kapakli-full-tower-bilgisayar-kasasi-P278580900

https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-asus-tuf-gaming-gt501-led-fanli-e-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,459208839.html

https://www.trendyol.com/corsair/icue-465x-rgb-temperli-cam-cc-9011188-ww-mid-tower-atx-bilgisayar-kasasi-siyah-p-35249987?boutiqueId=494093&utm_source=aff_t&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&adjust_tracker=ejav2ha_253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.38.1

https://www.vatanbilgisayar.com/corsair-crystal-serisi-570x-midt-atx-kirilmaz-cam-rgb-led-kasa.html

beğendiğim fiyat skalasında daha iyi bir seçeneğim varsa ya da başka marka kasa konusunda fractal desing meshify  c baktım türkiye'de sadece minisi var 

psu konusuna gelince psu hesaplama sitelerinde yaklaşık 800 civarı diyor 

seasonic 750W-850W 80+ gold düşünüyorum ama alternatif olarak başka şeyler var mıdır?

teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasa önerim size aşağıdakiler olacaktır. Sizin bulduklarınızdan 2 model eski ve diğer 2 modelde bence paralarını hak etmiyor.

Kasa;
  1. ASUS TUF GAMING GT301 - 911,67 TL - Bu kasa kaliteli ve yeni bir kasadır. 3 adet 12cm ARGB ön fan ve 1 adet 12cm RGB olmayan arka fan ile geliyor. 360mm sıvı soğutma desteği , kulaklık askısı desteği , temperli cam vs. her anlamda dolu dolu bir kasa. 7.2 Kg ağırlığı var bu ortalamanın üzerinde bir değer.
  2. COOLER MASTER MASTERBOX TD500 - 827,43 TL - 3 adet ARGB fan ile geliyor. Genel olarak yukarıdaki kasa ile benzer özellikleri var. Kulaklık askısı hariç aynılar. 7 Kg bir ağırlığı var bu ortamalanın üzerinde bir değer.
  3. COOLER MASTER MASTERCASE H500 - 1152,23 TL - Pine pek çok özelliği yukarıdaki kasalar ile aynı. 2 adet 20cm ARGB ve 1 adet 12cm ARGB fan ile geliyor. 9.2 Kg ağırlığı var genel özellikleri diğer modeller ile aynı.
  4. XPG INVADER - 710,47 TL - Genel olarak yine yukarıdaki kasalar ile aynı özelliklerde. 2 adet düz RGB olmayan fan ile geliyor. Avantajlarından birisi anakart tablası yanına 240mm sıvı soğutma takılabilmesi gibi bir özelliği var. 9 Kg civarı bir ağırlığı var buda kalitesini belli ediyor zaten. Genel olarak bu kasalardan birisini alabilirsiniz.
PSU : XPG CORE REACTOR 750W 80 Plus Gold - 899,00 TL - Piyasada 1000 TL küsür fiyatlara kadar bu üründen daha iyisi yok fiyatı indirimde şuan kaçırmayın. 10 yıl garantili ve 8 aşamalı akım koruması var ki bu kadar akım koruması sunan PSU modeli çok az. Pek çok firmanın (Corsair, Gigabyte, Lian li, SilverStone vs. vs.) ürünlerini yapan CWT grup tarafından geliştirilen bir PSU modelidir. Başka ürün önermem daha iyisi yok dediğim gibi 1000 TL küsür fiyatlara kadar.

KS

unprophete

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam teşekkür ederim öncelikle 

psu olarak xpg aldım kasa olarak da h500 sistemi çalışıyorum vs anca kurabildim ve test edebildim pc toplarken burada bir kaç konu açmıştım 

psu ilk kullanım ve görünüm olarak baya baya iyi fiyatına göre 2. unsur da kasa kasadan gelen fan argb imiş adreslenebilir anakartım maalasef bu özelliği desteklemiyor rgb çok önemli değildi ama rgb olayına dikkat eden arkadaşlar sanırım bu detayı göz önünde bulundurmalı 

çok teşekkür ederim tekrar iyi forumlar herkese

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ürünleriniz hayırlı olsun. Anakartınızın modelini sormamak benim hatam olmuş RGB olayına dikkat eder öneri yapardım atlamışım.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri