Psudan gelen koku

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ardaenngin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bilgisayarı temizledim ve psunun çok pis olduğunu fark ettim. p sunun üzerindeki mazgalı çıkarıp fanın üstündeki tozu aldım ve mazgalı geri taktım. kasayı açtıktan 20 dakika sonra kasadan koku geldiğini fark edip hemen geri kapadım. kasayı tekrar açıp baktım ve mazgalın fanı sıkıştırdığını ve fazla sıktığım için dönmediğini farkettim. mazgalı çıkarıp tekrar gevşek bir şekilde geri taktım. kasayı tekrar çalıştırsam sıkıntı olurmu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU fanı dönemediği için bobinlerde bir akım birikmesi oda devre elamanlarının ısıdan kokmasına sebep olmuştur. 20 dk. uzun bir süre ama en fazla fan zarar görür bundan yani açmanızda sorun yok ama fan dönmez ise veya koku devam ederse fan arızalanmış olabilir ve ısı bazlı düşük bir ihtimal ama fanda erime veya alev alma olabilir. Yani açın ama koku varsa hala ve artıyorsa koku kapatın.

KS

ardaenngin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
PSU fanı dönemediği için bobinlerde bir akım birikmesi oda devre elamanlarının ısıdan kokmasına sebep olmuştur. 20 dk. uzun bir süre ama en fazla fan zarar görür bundan yani açmanızda sorun yok ama fan dönmez ise veya koku devam ederse fan arızalanmış olabilir ve ısı bazlı düşük bir ihtimal ama fanda erime veya alev alma olabilir. Yani açın ama koku varsa hala ve artıyorsa koku kapatın.

çok teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri