Psu'dan gelen tıkırtı sesi

Ksk aziz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Merhaba 3 ay önce iyi bir sistem topladım son 1 aydır şöyle bir sorunum var PC yi sabah uyanıp ilk açtığım zaman psu dan tıkır tukur bir ses geliyor kasanın dış tarafında psu nun olduğu bölgeye hafif bir temasda bulunduğumda ses kesiliyor eğerki hiç temasda bulunmazsam PC açıldıktan 3-4 dk kadar sonra ses kendiliğinden kesiliyor bu sorunun nedeni nedir dert edilecek bir durum gibi mi yoksa sorun olmazmi.[/font]

[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Psu markası:FPS hydro 700w 80+[/font]

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elektriksel bir sorun olabilir fakat kullanım sırasında eğer bir ses yok ise elektriksel sorun var diye kesin bir şey diyemeyeceğim.İçinizin rahat etmesi için garantiye yollayabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorununuz PSU 'daki fan odaklı duruyor. Aynı sorun bendeki Cooler Master PSU 'dada vardı ve sorunun sebebi fanın yatağı aşağıya baktığında fan yatağı yukarı aşağı haraketli olduğundan bir titreşim yapabiliyor bazen. Ben sorunu fanın yönünü kasa içine çevirip çözdüm. Fanın ağırlığı sayesinde fanın o yukarı aşağı hareketini aşağıya baskılandığı için ses olayı çözüldü. Ancak benim PSU yaklaşık 7 yıllık bir ürün yani bende olması normal ama sizin ürün yeni olduğundan pek normal değil. Fan yatağındaki yağlı kısımda bir sorun olabilir yağ azalması veya başka bir sorun. Ya benim yaptığım gibi çözün yada servis vs. yoluna başvurabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri