Pubg ve GTA 5 sorunu

Mertknd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi akşamlar. Arkadaşlar benim sorunum şu,

Pc de Steam oyunları oynarken özellikle pubg ve GTA 5 oynarken FPS birden 2 ye 3 e düşüyor. Ancak diğer oyunlarda böyle bir sorunum yok. Cod warzone valorant falan hiç bir sorun olmadan oynuyorum. Sistemim yeni ve normalde böyle sorun çıkarmaması gereken sistem yazacağım sistemi sizede yardımlarınızı bekliyorum

İşlemci AMD ryzen 5 1600 AF

Gigabyte b450m s2h 

Ekran kartı galax 1660 Super 

8 GB xpc 3200 ram

Adata 240 GB SSD

1 TB Harddisk

Dediğim gibi sistem yeni diğer oyunlarda bir sorun yok ancak pubg ve GTA da sorun yaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam ekran kartı biraz fazla ısınıyor. 75 Derece seviyeleri yüksek diyebiliriz. Fanları otomatikte mi çalışıyor? Birde antrenman değil de normal maçtan yani dokunun daha yüksek olduğu yerlerden bir görüntü atarsan iyi olur

KS

Mertknd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam ekran kartı biraz fazla ısınıyor. 75 Derece seviyeleri yüksek diyebiliriz. Fanları otomatikte mi çalışıyor? Birde antrenman değil de normal maçtan yani dokunun daha yüksek olduğu yerlerden bir görüntü atarsan iyi olur

https://hizliresim.com/dUXdtz .  buyur hocam. fanları hiç ayarlamadım yani bilmediğim için bir ayarda yapmadım.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam işlemci tam olarak ekran kartını besleyemiyor. Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi? Eğer güncel ise DDU programı ile ekran kartı sürücülerini kaldır. Daha sonra yeniden yükle ve bilgisayarı yeniden başlat

KS

Mertknd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam işlemci tam olarak ekran kartını besleyemiyor. Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi? Eğer güncel ise DDU programı ile ekran kartı sürücülerini kaldır. Daha sonra yeniden yükle ve bilgisayarı yeniden başlat

hocam işlemci amd ryzen 5 1600 yeni versiyon 12nm. sistemin birebir aynısı kuzenimde var ve hiç bir problem yaşamadı alırkende baya araştırdım darboğaz yapmasın diye. bu dediğiniz uygulamayı kullanmadım hiç ta larak ne yapmam lazım

KS

Mertknd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Nvdia GEFORCE EXPERİENS uygulamasından hocam :)

orda zaten güncel ya başka bir şey olursa diye dedim :D o zaman ben bir kaldırıp sürücüleri tekrardan yükleme yapayım inşallah düzelir

KS

Mertknd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Deneeyelim hocam olmadı başka çözüm yollarını deneriz

hocam selamlar iyi bayramlar. bu sorun düzelmedi malesef sildim temiz kurulum yaptım ancak malesef. hatta ram bile 16 gb yaptım

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
merhaba sistemdeki güç kaynağı nedir? Bios güncellemesi yaptınız mı? Ekran kartı fan hızını msi after burnerdan arttırıp drop yediğiniz oyunlarda yeniden dener misiniz?

KS

Mertknd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
merhaba sistemdeki güç kaynağı nedir? Bios güncellemesi yaptınız mı? Ekran kartı fan hızını msi after burnerdan arttırıp drop yediğiniz oyunlarda yeniden dener misiniz?

hight power 650w element smart serisi 80+ bronze psu var hocam. evet bios kontrol ettim güncel. deneyeyim tekrar. Birde internette okudum oyunu çok düşük ayarlarda oynuyordum ekran kartı kaldırıyor ama ben yinede çok düşük ayar yapmıştım. buda sanırım işlemciye fazla yük bindiriyormuş. doğru bilgi mi ? oyun ayarlarını biraz arttırıp yüksekte oynasam dengeleme gibi birşey söz konusu olur mu ?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Evet ayarları yükseltmeniz yükü ekran kartına vermenizde rol oynar. Daha doğrusu performansı dengeler. Ben sistemi o şekilde kullanıyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri