R3 3100 Ani Isınma Sorunu

BeratKzmz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı: RX 5500 XT 4 GB.
İşlemci: AMD R3 3100.
RAM: 8 GB.

Satisfactory isimli oyunu oynuyorum. Ekran kartımda hiçbir sorun yok (52-54 derece sabit) ama herhangi bir drop girdiğinde (çok sık girmiyor) ya da ani hareketler yaptığımda işlemci 58 dereceden 66-70 dereceye fırlıyor. Oyunu oynamasını cidden çok seviyorum herhangi bir sorun olur mu? Uzun süre böyle oynarsam işlemci zarar görür mü? Nasıl engelleyebilirim?
Bilgisayardan vs. çok fazla anlamam lütfen dalga geçmeyiniz efenim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizin anlık DROP yemesi RAM kaynaklıysa ki MSI Afterburner ile kontrol edin işlemci RAM 'den anlık verileri alamadığından işlem kapasitesini anlık yükseltiyor olabilir ki eğer stok soğutucu kullanıyorsanız anlık yükselmeleri kontrol altında tutamıyordur. Anlık 70 lere fırlaması sorun değil sonradan düşüyorsa. 70 civarları soğutucuya, kasaya ve ortam sıcaklığınıza bağlı işlemci için yükte normal sayılır.

Eğer sıcaklığı genel olarak düşürmek istiyorsanız yapabileceğiniz şeyler şunlardır. 

• Kasa eğer hava akışı iyi bir model değilse önden yada her herhangi bir mesh yada açık noktadan düzgün hava alamıyorsa anlık aşırı yükselmeler bundan olabilir.
  • İşlemci macunu az sürülmüş, kurumuş veya soğutucu montajı doğru yapılmamış olabilir.
  • Soğutucu yetersiz geliyor olabilir.
  • Anakartınız işlemcinize fazla voltaj veriyor olabilir. Voltaj düşürmek işe yarar ama biraz uğraştırır doğru ve performans kaybı yaratmayacak voltajı bulmanız. Biraz bilgi gerektirir birde bu işlem.

Birde son olarak herkes her şey hakkında bilgi sahibi olacak diye bir kaide yok. Son söylediğiniz pek anlamadım ama eğer size böyle davranan birisi varsa kendisinde sorun arasın sizde değil.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri